Re: chłodnik- macie dobre przepisy? super zupa na lato;)
a ja robie inaczej i wychodzi pyszny taki jak czesto podają w green way-u
botwinka -duzo- gotuje 10 minut drobno pokrojona liście i łodygi , kilka buraczków obranych -gotuje osobno, duzo ogórka, rzodkiewki, koperku, pietruszki moze byc ale niekoniecznie - to wszystko drobno kroję, 2lu 3 jogurty naturalne trzeba próbowac ile zalezy od ilości warzyw.
Warzywa mieszamy z jogurtem , schłodzone buraczki kroimy i dokładamy do naszego chłodnika, następnie wrzucamy botwinkę i wywar z botwinki również dodajemy (schłodzony żeby się nie zwazyło )ale po troszeczku zeby nie zrobic za rzadkiej zupki, mieszamy chwilke odczekujemy i dodajemy cytryne, do smaku- ja daje duzo około1 całej dosc sporej, ale to trzeba próbowac. Smak ogólnie nadają buraki i tych musi byc duzo, chłodnik najlepszy jest drugiego dnia
0
0