od kiedy smoczek "2" w butelkach MAM

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
córa ma 10 tyg próbowałam zmienić smoczek 1 na 2 - wg informacji na smoczku jest on od 2 mies życia ale teraz młoda połyka dużo więcej powietrza (wnioskuje na podstawie odbicia-jest głosniejsze i mocniejsze) , kiedy wy przeszłyście z 1 na 2 ? nie wiem moze jeszcze poczekać ze zmianą ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: od kiedy smoczek

Borówka, moją córeczkę na "2" przestawiłam jak miała jakieś 6 miesiecy, wcześniej krztusiła się pijąc z "2"

Zapomniałam napisać, również używamy butelek i smoczków MAM
Wodę nadal pije z "1" bo z "2" krztusi sie do tej pory

moje wodę z "1", mleko z "2" od kilku dni. Mają po 4 miesiące. Tez używamy MAM

Musisz chyba próbować, jak widzisz ze się krztusi i nie radzi sobie z połykaniem to poczekaj jeszcze. Ja zwróciłam uwagę ze moja córa mocno się wysila pijąc z 1 wiec przeszłam na 2. Miała wtedy jakoś 3 miesiące. Teraz ma prawie 6 miesięcy i pije z 3 a zagęszczone z x.

Ja wciąż Ksawka mam na 1 i nie planuje zmian bo pije mu się dobrze.Jak zobaczę że ciężko idzie to wtedy zmienię.

uhhh, moja jak miala rowno 2 miesiace to 2, jak 4 to na 3.musiala sie przyzwyczaic, ale nie krztusila sie, a jak zaczynala, to prrzerywalam podanie mleka, az przelknie spokojnie...

moja się nie krztusi , nie w tym rzecz bo wodę podaje jej z 2 bo z 1 chyba nic by nie wypiła bo jej nie smakuje , chodzi o to że ona się nałyka więcej powietrza pijąc z 2 i tak się zastanawiam czy nie nadąża z połykaniem czy co. Na razie wróciłam do 1 zobaczę za jakiś czas , ale widzę z powyższych wypowiedzi że zmiana smoczka to bardzo indywidualna sprawa :)

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...