omdlenia wazowagalne a poród

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Hej. Czy któraś z Was cierpi na omdlenia wazowagalne? Jaki rodzaj porodu miałyście? Boję się trochę, że zemdleje podczas porodu naturalnego ale jednocześnie nie jestem do końca przekonana do CC...Na kolejnej wizycie porozmawiam o tym z moim gin ale chciałabym wiedzieć jakie Wy macie doświadczenia...Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: omdlenia wazowagalne a poród

Moje omdlenia kardiowazodepresyjne, czyli pełen mix:( były wg. mojego kardiologa wskazaniem do cc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: omdlenia wazowagalne a poród

W moim przypadku bylo yo tak ze lekarz calkowicie zbagadelizowal umnie te omflenia i caly czas bylam prowadzona tak jak do porodu naturalnego. W trakcie akcji porodowej(5cm rozwarcia skurcze pelne wody odeszly) i niestety zaczelam tracić przytomność i zakończyło sie to cieciem cesarskim

kardiolog powinien wydać zaświadczenie, to jest wskazanie do CC, przy tym łatwo stracić przytomność, może dojść do odruchowej bradykardii, a nawet asystolii czy nagłego spadku ciśnienia, zagrażającego zdrowiu matki i dziecka, widać że wielu ginekologów to konowały

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...