gastroskopia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam nadzieje, że i tym razem pomożecie...

Stwierdzono u mnie zapalenie żołądka i mam zrobić gastroskopie;/
Czy orientujecie się gdzie robią to badanie w znieczuleniu? Jak wygląda takie znieczulenie?

z góry dziękuje

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gastroskopia

Ja mialam robiona gastroskopie 4 razy...Nie ma znieczulenie, jest tylko wpryskiwany taki spray do gardla, taki maly "zamrazacz"..ale wbrew wszytskim opiniom--gastro nie jest bolesna, naprawde.Jestem starszna panikara dot lekarzy itd, al gastro jest tylko nieprzyjemna.. jakbys siedziala (lezala raczej:)..) z palcem w gradle gleboko przez 3 minuty..! Mialam tez zapalenie zoladka, i bakterie HP...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

słyszałam ze kilka lat temu było znieczulenie ogólne.....
Ja niedawno leżałam przez pare dni z sonda w nosie ktora szła przez gardło do żołądka;/ wiec moge sobie wyobrazic jak wyglada gastroskopia;/

a gdzie robiłaś?

Ja tez mialam robiona gastroskopie kilkakrotnie u różnych lekarzy,ale najlepiej, tzn,najmniej nieprzyjemnie bylo u dr Orłowskiego w przychodni w Sopocie,ale ona tam tylko wizyty prywatne,o ile dobrze pamietam to samam gastroskopia kosztuje 150 zl + wizyta 100,ale dokaldnie nie pamietam bo ostatni raz bylam tam 3 miesiace temu,Jak chcesz to poszukam dokladne namiary na tą prezychodnie.mają fajny nowy sprzęt z naprawdę cieniutką rurką i lekarz tez jest super.

potwierdzam :) co do znieczulenia - "zamrażają" przełyk i tyle

nie jest to przyjemny zabieg ale da się przeżyć :)))

miałam robioną ją też 4 razy :(

kurcze to strasznie drogo :(
ja robiłam dwa razy na NFZ w szpitalu zakaźnym a dwa razy w Luxmedzie koło akademi - każdy raz był podobny ;)

Ja mialam robiona w AM( 2 razy) i 2 razy w Elblagu Wojewodzkim. Znieczulenia nie daja zadnego, bo musisz byc "pelna wladz umyslowych",...czy jak to oni nazywaja.. Ni mozesz oddychac i spac, musisz tylko tak"sapac"..i wtedy nic nie czujesz....Jakbys rodzila;)( nie rodzialm jeszczez ale tak mi sie to wydaj podobne)...Nie ma sie co bać, naprawde, uwierz najwiekszej oanikarze swiata:).

Znieczulenie dają jak najbardziej tylko trzeba za nie zapłacić . Robiłam 2 razy w znieczuleniu ogólnym super sprawa bez niepotrzebnego stresu budzisz się jak nowo narodzona . Raz miałam
Przyjemność robić gastro bez niczego to był poprostu koszmar podziwiam ludzi którzy to wytrzymują . Ja wole na śpiocha bez bólu i nerwów

Kamiś, mój mąż przerabiał ten temat i inne żołądkowe kwestie, bardzo dobry lekarz, który naprawdę super-z relacji męża wykonuje te badanie to Jerzy Wegner, przyjmuje w Lux Medzie w Gdańsku, tam gdzie kiedyś bylo pogotowie, tu masz telefon: 7695000

podobno nie boli tylko jest własnie mega nieprzyjemne, ale ja nigdy nie miałam więc piszę tylko na podstawie relacji męża:)

J atez robilam na skiazeczke, ale sie psoro czekalo...3 miesiace jakos tak..Ale jak maialm zapalenie zoladka, to lekarz moj gatsrolog zadzwonil do szpitala i zrobili mi po paru dniach>

Fakt badanie mało przyjemne, na pierwsze szłam bardzo pozytywnie nastawiona, no i nie bylo tak starsznie,ale na drugie juz poszlam do dr Orlowskiego no i prawie nic nie czułam. Własnie znalazlam w książeczce namiary na tą przychodnie: Przychdnia Lekarsak Nowy Chełm Filia w Sopocie Centrum Diagnostyki i terapii Chorób przewodu Pokarmowego Sopot ul.23-marca 79 tel. 58 555 98 40 lub 58 551 13 18, dr Orłowski.

dzięki, a czy ktoś z Was robił to badanie może w szpitalu wojskowym?

Nie pocieszyłyscie mnie :( Jestem przerazona....
odkad urodziłam dziecko mam takie problemy ze zdrowiem, że boje się że któregoś dnia się nie obudze....

Przestan tak myslec...gastroskopia to nie koniec swiata,a zoladek da sie wyleczyc, calkiem sprawnie...Tylko musisz uwazac..A wiesz co bylo powodem dolegliwosci zoladkowych?

Ja tez tak mialam po porodzie, zapalenie żołądka,nerwica,potworna aniemia itp., a teraz (po 2 latach) dopiero dochodze do siebie.

ja juz przezyłam gronkowca, ostry stan zapalny trzustki(ledwo mnie odratowali)kamica woreczka, chora tarczyce, guzki- nie wiadomo czy nie maja podłoza nowotworowego, zeby mi sie sypia z kazdej strony, anemia i teraz zapalenie zoladka....

Powiedzieli ze czasami po wycieciu woreczka tak sie dzieje...nic wiecej...

:(...bądz zawsze dobrej mysli...Ale wspolczuje;( Biedulka..dasz rade!

No to widze ze mamy wiele wspólnego, szkoda ze pod kątem choróbsk. Ja aktualnie walcze tez z kamicą woreczka,ale nic sie nie da zrobic wiec czeka mnie operacja usunięcia go,Mialas moze usuwany?Bop ja sie wlasnie zastanawiam w którm szpitalu zrobic ten zabieg?

tak miałam usuwany w szpitalu wojskowym na polankach!
Super szpital, super lekarze polecam

A mialas tak normalnie z NFZ czy prywatnie??Normalna operacja czy laparoskop?

z NFZ...udało się laparoskopem

Kamiś bidulko, Ty już miałaś wyzdrowieć i cieszyć się córeczką!

Ja raz miałam robioną gastroskopię - (tak jak dziewczyny - z samym sprayem znieczulającym)
To da się przeżyć, przyjemne nie jest, ale to tylko kilka minut... Będzie dobrze!!!
I zdrówka życzę!!!

no własnie miałam ale coś mi nie wyszło....
Przedwczoraj byłam w szpitalu i usłyszałam od lekarzy ze mam okropne dziecko bo wszystko ze mnie wyciagneło......sypie się strasznie....
dobrze ze człowiek nie wie co go czeka bo tak chyba nigdy bym sie nie zdecydowała na dziecko....i nie byłoby z nami tego kochanego łobuza:)
mimo wszystko nie żałuje wcale

Najlepszy prywatny gabinet gastroskopii w Białymstoku. Umów się na wizytę https://gastromed.info/gastroskopia/

Inne tematy z forum

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (33 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...