gdzie wypożyczają nebulizator?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Nie znalazłam w wyszukiwarce takiego wątku.Mój maluch nabawił się zapalenia płuc.U nas w przychodni wypożyczają ale teraz nie ma na stanie żadnego.Wiecie gdzie wypożyczają?Świętokrzyska odpada jak bym miała 150zł to bym kupiła do domu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie wypożyczają nebulizator?

Kurcze nikt nie wie?Nie chce żeby młody leżał w szpitalu a bez inchalacji to raczej będzie musiał,

słyszałam, że w przychodni alergologicznej na Gospody. Ale nie wiem czy faktycznie.
Przychodnia Gospody 80-344 Gdańsk-Żabianka, ul. Gospody 7
TELEFONY:

Recepcja: 58 763-92-90

Sekretariat: 58 763-92-95

Fax: 58 763-92-96

Niemal w każdej aptece wypożyczają.

Medycyna Rodzinna ul. warszawska -przychodnia ...wiem , że wypożyczali jeszcze niedawno

tel 058-3048422

Dzięki za podpowiedzi będe dzwonić.

i jeszcze chyba w przychodni na Niedźwiedniku
zresztą chyba w ogóle w przychodniach po prostu można wypozyczyć

Wypozyczałam w przychodni nowy chełm. Placilam 5 zł za dzień ale to było w zeszłym roku

moje obie córki mają teraz zapalenie płuc,wypożyczamy z przychodni eter med na żabim kruku 100zł kaucja zwrotna na tydzień

Ja posiadam własny inhalator ,roczny:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kijopa a nie lepiej kupić ? nie pisze złośliwie ale taki inhalator nawet za 120zł spełnia swoją rolę szczególnie o takiej porze. Jak mój mały ma tylko katar, robię mu raz jedną inhalację i spokój. A jak miewał kaszel to sporo szybciej dochodził do siebie :)

Ja za swój zapłacilam prawie 200 zl ale pomogl mojemu synkowi i dzieciom sąsiadki takze uwazam ze dobrze cos takiego miec:)

w przychodni na morenie sa do wyporzyczenia lub przychodzi sie i pielegniarki robia bez problemu,pozdrawiam

Mieliśmy pożyczony z przychodni na weekend taki od pielęgniarek co dzieci przyjeżdżają na inchalacje ale dziś musieliśmy oddać a mały dalej chory.Zmieniliśmy antybiotyk.

Do tych co nie czytają ze zrozumieniem jak bym miała teraz kase to bym kupiła ten inchalator i nie wypożyczała za 100-150zł tylko kupiła do domu już.
Reszcie dziękuje za pomoc.

No i niektóre przychodnie wypożyczają tylko swoim pacjentom.Dziś jeszcze ktoś miał oddać więc poczekam jeszcze.

mnie lekarka w szpitalu uczulała żeby NIE POŻYCZAĆ nebulizatora cudzego i tak samo swojego innym osobom - nawet w rodzinie należy uważać żeby osoby sporadycznie używające nebulizatora starały sie tylko wdychać powietrze i nie wydmuchiwać do maseczki.
chodzi o to że każdy ma w organizmie swoje bakterie, przeciwciała i itemu podobne - używając nebulizatora wdychamy i wydychamy powietrze - wydychamy je zpowrotem do nebulizatora razem z tymi wszystkimi "zarazkami" które mamy w sobie i to tam w urządzeniu zostaje - dlatego każdy powinien mieć swoje urzadzenie - ja co prawda mam 2 dzieci i jeden nebulizator ale za to każde dziecko ma swoją maseczkę i za każdym razem rurki, maseczki i wszystkie dodatki są myte.
jednorazowo nebulizator może sie wydawać drogim wydatkiem ale naprawde warto kupić sobie do domu własne urzadzenie

U nas w przychodni dają zawsze za darmo maseczke razem z rurkami i całą resztą.
Wydaje mi się,że dziecko nie wypuści przez maske i rurke bakteri do samego nebulizatora bo przecież on wypuszcza powietrze pod jakimś tam ciśnieniem.

samo urządzenie moze być pożyczone( do urządzenia nic nie wdmuchujesz ) jednak faktycznie maseczka powinna być własna ( przychodnie pożyczają samo urządzenie a maseczkę nakazują kupić na własność ) , elementy maseczki zawsze dokladanie myję i pluczę po każdym użyciu

dlatego pisze,że pani powyżej pisze żeby nie pożyczać z przychodni albo od kogoś bo zarazki.Wiadomo,że nie będe po kimś w jednej masce nebulizacji robić.U nas zawsze maske dają za darmo w przychodni do domu.

Dokładnie bo się nie pożycza inharator

Dokładnie zgadzam z tym

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...