Ważę moją małą i wychodzi, że po wyjsciu ze szpitala jeszcze straciła na wadze. Teraz mija 6 doba od urodzenia i nie wiem czy juz powinna przybierac, czy mala strata na wadze jeszcze nie jest problemem...?
asiu, powinna już przybierać.. noworodek traci zaraz po urodzeniu do 10% masy urodzeniowej i od tego "startujesz" z przybieraniem, jeśli traci jeszcze więcej to powinnaś pogadać z pediatrą, może trzeba będzie częściej przystawiać Małą do piersi lub dokarmiać sztucznym :/
no teraz staram sie ja dostawiac co dwie godziny
mialysmy przeboje przez to ze przechodzilam ze sztucznego na wlasne, ale mam nadzieje ze sie unormuje...
A w szpitalu nie zaczęła przybierać? Z Zaspy nikogo nie chcieli wypuścić zanim dziecko nie zaczęło przybierać. Pamiętam jak się z koleżanką modliłyśmy żeby dzieci przybrały, bo do domu chciałyśmy.
A sprawdz w ksiazeczce czy napewno nie miała niższej wagi. Bo jeśli nie to niewiele straciła. Moja ważyła 3800 a spadła do 3450. Wypisana była z waga 3540.
Skoro będziesz w przychodni to lepiej zważ małą. Może twoja waga waży inaczej. Dziecko już teraz nie powinno tracić na wadze. Jeśli traci to albo się nie najada albo układ pokarmowy nie pracuje dobrze. Ale pewnie z twoją wagą coś nie tak, zważ małą w przychodni.