Re: jJAK WYGLADAJA NAUKI I SPOWIEDZ PRZEDMALZENSKA
i tu masz dowód na to, że dużo zalezy od tego, na jakie nauki się wybierzesz - czy na [pierwsze lepsze, by odbebnić, czy sprawdzisz najpierw, na które iśc warto (niekoniecznie dlatego, ze "potrzymają" was godzinę krócej niz na innych)
dużo też zalezy od nastawienia, ale jak nastawienie jest takie - chcę ślub a mam w nosie, co te facety w czarnych kieckach wymyślają, bo robią to tylko by utrudnić mi życie a ja wiem wszystko najlepiej - to nie raz usłyszysz na forum komentarz, ze po co ci ślub kościelny, skoro odrzucasz naukę Kościoła
my poświęcilismy troche czasu na wyszukanie porządnych nauk (a były weekendowe, czyli da sie i szybko i dobrze) i były to dla nas nie tyle pogaadnki, co warsztaty, gdzie poznawaliśmy sie lepiej
poszczególne spotkania/konferencje prowadziły głównie pary małżeńskie - na sali był ksiądz i on na koniec dodawał kilka zdań - albo jakąś anegdotę w temacie, albo swoje doświadczenie (np. w temacie rozłąki z rodzicami, nowego życia, które jest już wazniejsze od tego z rodzicami - w końcu to da się przełożyć i na księży, prawda?)
jeśli chcesz najmniejszym kosztem, gdziekolwiek, to możesz trafić an nudne pogaadnki rodem z kazań R. Maryja....
wpisu asi nt. spowiedzi nie chce mi sie komentować - ewidentnie widać w nim jej nastawienie, które na pewno nie jest obiektywne
0
0