jaką spacerówke możecie polecić?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
szukam spacerówkę typu quinny zapp, quatro valencia, buggster albo cos w tym stylu, waga max 8kg ważne żeby oparcie się składało (była pozycja do spania) i wózek po złożeniu mało miejsca zajmował coś możecie mi polecić?
może ktoś będzie sprzedawał??

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaką spacerówke możecie polecić?

ja tu się nie doczekałam na odpowiedź, zależało mi na tym żeby miała 4 koła pompowane kupiłam BabyActive Q waży 7 kg jestem zadowolona jak na razie.

ja też się chyba nie doczekam :)) dzięki

My mielidmy Coneco Saturn,zostawilismy ja w razie czego na drugie dziecko :)
Lekka wygodna mala ,Kuba jezdzil w Niej od 10mca ,na poczatku na wyjazdy a pozniej juz na stale:)

Quinny Zapp się nie kładzie do spania, ale za to Quinny Zapp Xtra 2 i owszem. Piękna spacerówka, bdb wykonana, tylko składa się ją dosyć długo w porównaniu z innymi i potrzeba obu rąk.
Ja mam Cybex Onyx stosunkowo niedługo, ale jestem zadowolona jak na razie. Z polecanych to też Inglesina Trip, ale ja np. w Inglesine Trip kopałam w stelaż przy chodzeniu w sklepie. Jest jeszcze Pliko Mini, szybko się składa i też fajna - tylko pałąka brak.

ja mam pliko mini uzywalismy ponad 2 lata fakt nie ma pałąka ale szeleczki wystarczyły :)

Trójkołowy Mini City Jogger GT. Rozkłada się do leżenia, składa jednym ruchem po pociągnięciu za pasek w siedzeniu, waży 7,5 kg, ma wieeeeelką rozkładaną budę. Jest to naprawdę leciutki, zgrabny, wygodny wózek spacerowy. I dobrze się prezentuje. :)

Aha, jest w pełni amortyzowany. I koniecznie kup z pompowanymi kolami.

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4340

GT jest wyłacznie z pompowanymi kołami :)))) amortyzacje ma tylko przednie koło ale i tak super podbija :) uwielbiam go i polecam :)

Azura, mylisz się - GT jest w wersji z piankowymi kołami (cena ok. 1000 zł) i z pompowanymi (ok. 1400). Oczywiście te piankowe to jakieś nieporozumienie (moim zdaniem).

bebetto nico

Azura się nie myli. Mam GT i ono nigdy nie było z piankowymi kołami. Piankowe koła ma zwykłe city mini, a GT ma tzw. forever air czyli tak jakby pompowane ale bez wentyli i ich nie pompujesz. A cenę, którą podajesz 1000zł. dotyczy właśnie city mini.

dzięki dziewczyny niestety 1000zł za spacerówkę to dla mnie za drogo cały czas się zastanawiam na Quinny zapp i się waham może mogłabym u kogoś podjechać i zobaczyć? W Gdyni tylko jeden sklep ma na sprzedaż a wolałabym podjechać i w Gdańsku zobaczyć.

Widziałam zappa w mama i ja w G-sku ostatnio ale nie wiem czy tego nowego zappa xtra2. Nie miałam tego wózka ale z tego co o nim słyszałam to kółka w nim strasznie terkoczą, czy nie będzie Cię wkurzał ten dźwięk?

o dzięki podjadę i zobaczę :)

Jakby co to mam zappa xtra, niestety na sprzedaz jeszcze nie, ale do obejzenia owszem :-) mieszkam w Kowalach

jeden i drugi model jest w mamija podjadę przymierzę małego i wtedy będę szukać używanego ale chyba extra odpuszczę bo używki chodzą po 500zł gdzie nowe są po 600zł:/

Tylko wez pod uwage fakt ze nie nadaje sie on na zime, po sniegu nim nie pojedziesz

zapp odpada, doczytałam że oparcie się nie rozkłada do spania:/ ahhh

Haniu, to może poszukaj używanego Mini City Jogger albo jakiegoś innego lepszego troszkę? Ja bym wolała kupić używanego mercedesa, niż nowego malucha. ;) Oczywiście mówimy o normalnym użytkowaniu, a nie zajechanym złomie.

Mini City Jogger fajny ale dla mnie zdecydowanie za drogi, szukamy dalej, podjade dzisiaj do MAM i ja :)))

A jest jeszcze Baby Design Handy. Jest po ok. 350zł do kupienia i jest fajny wózeczek. W Gdańsku to na pewno jest w Smyku na Matarni, tam jest spory wybór spacerówek!

Źle doczytałas ;-)
Sa dwie a wlasciwie trzy wersje tego wozka.
Zapp(zywkly) nie rozklada sie do spania, ale siedzisko sklada sie ze stelazem
Zapp xtra, ta wersja ma przekladane w obu kierunkach siedzisko i w obu kierunkach rozklada sie do pozycji lezacej
Zapp xtra 2 siedzisko montowane w obu kierunkach i skladane razem z wozkiem, takie polaczenie wersji 1 i 2

tak chodziło mi o zwykłego zapp a nie xtra :)

Jak będziesz w Mama i ja zobacz sobie TFK Dot, siedzisko się rozkłada i jest mały i lekki po złożeniu, ma dużą budę. Mnie trochę wizualnie się nie spodobał ale myślę, że jest wart uwagi i uważam choć to moja subiektywna opinia jest o wiele fajniejszy i bardziej funkcjonalny od zappa.

Hania, a czy wózek typu parasolka tez Cię interesuje? Może jakiś używany maclaren techno xt albo inglesina trip, dużo dobrych opinii czytałam tez o delti liv. Sama jestem w trakcie poszukiwań parasolki. Delti liv już nie produkowali a od 17 marca bodajże znowu zaczęli. Niedrogi a podobno fajny wózeczek.

maclaren techno xlr, polecam

typowej parasolki nie chcę, szukam w miarę lekkiej spacerówki w której oparcie się rozkłada, typu tfk dot,quatro valencia, espiro megic, no i w cenie do 400zł może być nawet używany :)
dzięki dziewczyny za pomoc

Inne tematy z forum

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (113 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...