lokata

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny gdzie najkorzystniej założyć lokatę??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: lokata

To zależy na jak długo i na jaką sumę

Polbank ma fajne oferty

najkorzystniej pojęcie względne...wątpię, żeby ktoś znał oferty z całego rynku usług finansowych...
czasem jak masz konto w danym banku to warunki moga być inne niż dla nowych osób...
poza tym, dziś jest pełno "kruczków" w reklamach i to, że bank oferuje jakieś oprocentowanie nie do końca musi znaczyć, że tyle rzeczywiście będzie...bo np. lokowane środki będą opodatkowane podatkiem od zysków kapitałowych, albo podane jest oprocentowanie inne niż nominalne itp...

A jaki procent w ogóle Cię interesuje? ja zakładam swoje lokaty na ok.5-6% bez opodatkowania

Ja mam w Inteligo, wygodnie i w miarę korzystnie.

My mamy lokaty w SKOKU:) Dla nas najkorzystniej i na dobrych warunkach,ale to musisz się sama zorientować :)

getinonline - lokata na start 6,04% w tej chwili - właśnie zakładam ;-)

dobra też jest w openonline.

Ogólnie preferuje takie bez wychodzenia z domu. Po zakończeniu lokaty pieniądze są automnatycznie przelewane z powrotem na moje konto.

Aaaa i proponuje zakładanie lokat teraz tylko do końca roku - to znaczy na 3 miesiące, bo w styczniu zmianiają się zasady i nie będzie już mozliwosci omijania podatku belki. Także ja bym poczekała z pieniądzmi na koncie i zobaczyla co bedzie w styczniu, co wymysla i wtedy znowu ulokowalabym fajnie pieniądze.

oczywiście 6,04% netto

Bez podatku belko to jedynie w fundusze inwestycyjne. Polecam tą forme, jak ktoś ma długofalowo plan oszczędzania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z Jadźką:)

plus trzeba dodac, że można wyciągnąc dużo więcej niż 6%
Ja z mojej inwestycyjnej mam zwrot średnio miesięczny ok 12%.

ja polbank odradzam

toshiba dlaczego odradzasz? ja myslalam o lokacie w tym banku. masz jakies zle doswiadczenia?

jadzka mozesz cos wiecej powiedzie na ten temat? Moze moglabym prosic o info na priva, musze ulokowac troche pieniedzy i tak mysle jakby to zrobic zeby zarobic :)

nie widzę maila, bom niezalogowana :)
jak chcesz to mój mail jagula5@wp.pl

Napisalam maila :)

sanszajn
no ja mam złe doświadczenia z tym bankiem..
kiedyś z kasy banku nie mogłam wybrać więcej niż 15 tys. zł ( dodam że przy zakładaniu konta nikt nic o tym nie wspominał, ani nie posiadam limitów) no a ja potrzebowałam na następny dzien( sobota) więcej... więc musiałam jechac jeszcze do 2 innych polbanków (??)
no i jak przelwałam pieniążki na konto z którego mogę wybrać to potem nie mogłam ich wypłacić z bankomatu, ani zapłacić kartą! ( dodam że przelewów nie robiłam na ost. chwilę i czasem dopiero następnego dnia z nich chciałam korzystać)
oczywiście jak poszłam do banku spytać się o co chodzi to tylko słyszałam " naprawdę??" i wielkie zdziwienie.. a jak poczytałam opinie o polbanku to są nieciekawe no i w najbliższym czasie chce przenieść oszczędności gdzieś indziej ...
dla mnie to bank dla ludzi o silnych nerwach

Toshiba bardzo dziekuje za informacje. chyba jednak poszukam innego banku, wole miec staly dostep do moich pieniazkow :)

nie ma problemu :)

Odpisałam. Ja też nie polecam polbanku. Jestem z nim związana do śmierci hipoteką, niestety. Cuda wianki u nich :) Choc oferta dobra. Więc toshiba dobrze prawi - bank dla ludzi o mocnych nerwach.

jadźka a opisz troche wiece tutaj o co chodzi z ta lokata inwestycyjna
gdzie te 12%
i przy jakich sumach warto sie w to bawić

No więc fundusze inwestycyjne sa w naszym kraju ukryte pod nazwą ubezpieczeń różnego rodzaju, aby uchronić kapitał przed podatkiem belki. Wpłaca się na taką polisę pieniądze i sa one przez ubezpieczyciela inwestowane na giełdach. Możesz wybrać różne wersje oszczędzania i różne fundusze. Dobry doradca zawsze Ci doradzi gdzie w aktualnym momencie najlepiej ulokować środki, aby były bezpieczne a jednocześnie pracowały.
A i jeszcze umowa takiej polisy z funduszem inwestycyjnym jest bardziej elastyczna niż lokata, bo po określonym czasie możesz wypłacać całośc, część lub np. same odsetki. Tylko to jest warte zachodu jedynie jak masz wolne środki do ulokowania na conajmniej 2 lata. Na krócej nie ma sensu.
Zanim się z czegoś takiego skorzysta to obowiązkowo trzeba porównać oferty dostępne na rynku, bo cyklicznie się to zmienia, jak w bankach i dziś korzystnie jest zainwestować w firmie A, ale za 6 mc już będzie to firma B.

Ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad inwestowaniem w złoto, ponieważ słyszę wiele opinii, że może to być dobra opcja na zabezpieczenie swojego kapitału. Jednak nie wiem, jak wygląda cały proces kupowania złota, dlatego postanowiłem zapytać tutaj, czy ktoś może mi w tym pomóc. Czy jest tutaj ktoś, kto inwestował już w złoto i mógłby mi powiedzieć, jakie kroki trzeba podjąć, aby kupić złoto? Czy można to zrobić online, czy trzeba osobiście udać się do kantoru lub sklepu z biżuterią? Czy istnieją jakieś różnice w cenie, w zależności od miejsca, w którym kupujemy złoto? Póki co znalazłam ciekawy artykuł na ten temat: https://tvn24.pl/biznes/rynki/kupowanie-zlota-z-goldsaver-6937841 Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (43 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...