maliny w ciąży?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
witam, czy wiecie coś o tym, by w ciąży nie wolno było jeść malin vel pić soku z malin? ja dodaję do herbaty świeży syropek z malin a kumpela mi ostatnio zwróciła uwagę że nie można bo coś tam.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: maliny w ciąży?

naparu z lisci malin i przetworów róznego rodzaju właśnie zlisci nie mozan z owoców mozna:)...napar z lisci malin(herbatki itp) wywołuje skurcze

Jak byłam chora, to lekarka całkowicie zabroniła mi malin czy też soku z nich.

a mówiła czemu? ciotka przywiozła mi taaakie pyszne zawekowane maliny (owoce) że aż mi ślinka ciekła

Moja koleżanka która już urodziła powiedziała mi, że herbata z liści malin przyśpiesza poród (to informacja od jej lekarza) ale nie słyszała o tym by maliny mogły zaszkodzić.

Zresztą ja piłam już taką herbatę z sokiem z malin wiele razy i nic mi nie dolega.

Ten temat wraca jak bumerang. Maliny owoce absolutnie nie szkodzą, może nawet pomagają, bo dużo w nich witamin. Maliny liście (napar) mogą wywołać skurcze, ale to i tak pod koniec ciąży.

dokładnie - pod koniec

ja latem jadłam dużo malin i nic mi nie zaszkodziły,na pewno nie wolno naparu z liści malin, chociaż ja i po to sięgnę po 15.02.08 :))0

pięknie wam dziękuję, jestem spokojniejsza!!!

Przez cały pierwszy trymestr wrecz obiadalam sie malinami. Nie zaszkodzily mi :)

z własnego doświadczenia i wypowiedzi koleżanek z forum e-mama

guzik działają... więc można pić ...

moja lekarka cyt: efekt będzie taki sam jak będzie Pani na nie patrzeć... lepszy seks z mężem ;)

he he, seks to mam akurat absolutnie zakazany :((((((((((

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...