mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

Oto nasza lista :
LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
25/11 lyneth - synek
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 Zuzia Redlowo/Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna

tu link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=495823&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

perfectangel mnie jeszcze nikt nie robił, ani nie proponował...

Dziewczyny czy Wam robią ktg? U mojego ginexa od 33 tyg przed każdą wizyta się robi, a wizyty co 2 tyg a od 36 tyg chyba co tydzień. Też tak macie? Ostroznosci nigdy za wiele ale nie słyszałam żeby gdzieś tak często robili...

joahne ja jak narazie chodzę do ginekologa i endokrynologa co 3 tygodnie... I pewnie zostanie tak do końca - mimo, że to już 33 tc...

A co do USG - moja gin dała mi skierowanie na kolejne, niby 4 już USG. Będzie w 35 tc, więc chyba przewiduje się USG normalnie w tym terminie...

Ja wczoraj byłam na USG z moją powiększoną nerką. Wszystko wskazuje na to, że to wynik ucisku małego i mam wrócić po porodzie na USG... Już mi się nie chcę :) chciałabym już grudzień i maleństwo na świecie :)

Tinneraa ale niespodzianka, ciekawe czy się potwierdzi:)

Justyna_ przykro mi, końcówka ciąży a tu tyle stresu. dobrze, że nic poważnego się nie stało.

a mnie ostatnio złapała zgaga, codziennie się z nią męczę. happymum a jak u Ciebie? cały czas z nią walczysz? a może znalazłaś jakąś super niezawodną metodę?

dziewczyny jak często chodzicie teraz do lekarza? ja poumawiałam się na końcówkę ciąży co dwa tygodnie, nigdy nic się nie działo, ale zastanawiam się czy to nie rzadko, jak myślicie? do tej pory chodziłam co miesiąc głównie.

Hej, ale się rozpisałyście :)

Lyneth super, że po wizycie wszystko ok i że nie musiałaś do szpitala iść!

Ageska trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach.

Tinnera Ty też się trzymaj! Kurcze ale Ci zazdroszczę, że będziesz miała maluchy już niedługo przy sobie. Ciekawe czy będą dziewczynki, czy parka a może dwóch chłopców, hehe :)

Justyna_ najważniejsze, że Wam się nic nie stało.

Katka_Gdynia ja też znam przypadek, że przez całą ciążę miał być chłopiec a urodziła się dziewczynka :)

Mój Mały w 33 tyg i 4 dni ważył ok 2400 i z wagi był o tydzień większy. Ale teraz nie ma co porównywać bo dzieci różnie rosną :) No i datą porodu z wagi to już teraz nie ma co się sugerować tylko właśnie z OM lub z tego usg w 11 tyg.

Katka_Gdynia wczoraj byłam w Akpolu w Gdańsku i jest tam wózek podobny do phil&teds promenade. Ale niestety ceny ani firmy nie pamiętam.

Aa i nie pamiętam kto ale któraś szukała materaca do kołyski to widziałam w Mama i ja w Gdańsku :)

Katka dlatego ja tam pewna nie jestem :)

wczoraj polozylam sie szybciej po 10 bylam juz w lozeczku mowie wyspie sie. no i co o 2 pobudka siusiu pozniej nie moglam znalesc miejscowki i tak do rana sie walalam. a rano pobudka mlodego do przedszkola wyszukowac. mialam jeszcze mala nadzieje ze zdarze wyspac sie przed prodem ale coreczka dba o mamusie zeby za bardzo sobie nie pospala:)

Nam od razu Franuś się spodobał i nie było żadnych negocjacji:)

Odnośnie spania i snów, to mi po Waszych relacjach, dzisiaj też się przyśnił poród:o

Hejka,

Wiecie co, ja dziś przespałam całe popołudnie! tak mnie sen dopadł, że nie byłam w stanie nad nim zapanować i odpłynęłam... Mąż mnie ledwo dobudził przed 20.00! Faktycznie, ostatnio krótko spałam i miałam dużo wrażeń, może to od tego.Ciekawe jak będzie wyglądać dzisiejsza noc hihi

Kaja_84 - no też się przeraziłam, jak zobaczyłam długość posta, hihi

happymum87 - ja dokładnie jestem teraz w 33 i 4dc, w poniedziałek zacznę 35tc. We wtorek mój synek ważył 2110g i lekarz mówił, że jest w normie. Twoja córeczka jest trochę większa, ale wiesz, dzieci różnie rosną, każdy w swoim tempie, ważne że zdrowe :)
Super, że Ci się tak udało z tym usg, zawsze to kasa w kieszeni!

Dorotka86 - jejku, ale zleciało! Trzymam kciuki, powoli nam się będą maluszki pojawiać na świecie, ale fajnie :)

Tinnera - ale możesz mieć niespodziankę! Ważne, że Twoje maluszki są zdrowe i duże wagowo, jak na bliźniaki, to dobrze. Dotrwasz na pewno! Z szyjką się udało, to teraz też się uda :)

Katka_Gdynia - widzę, że i u Was będzie Franuś :) U nas też :) Tyle, że z Gdańska :)

Amadea to ja pierwszy raz o takim odwrotnym przypadku słyszę:) Ale byłby numer;))))

Justyna najwzniejsze ze wam sie nic nie stalo

Tinnera trzymam kciuki zeby byla parka:)dobrze z wszytsko oki z maluchami:)

nie tak dawno moja znajoma miala urodzic synusia potwierdzone na usg 2 razy a tutaj okazalo sie ze druga coreczka:) wiec wszytsko mozliwe:)

ja ostanio jestem taka zla bo che sobie posprzatac czy co kolwiek zrobic a tutaj mala daje znac coraz bardziej o sobie no i co trzeba lezec.

Justyna dobrze, że się nic Wam nie stało.. Ale masz rację z tym myśleniem za innych... Niestety;/ Szczególnie faceci myślą, że są królami szos. Ja już jeżdżę tylko lokalnie bo dalej już się nie czuję - bardzo męczy mnie na dłuższą metę taka wymuszona pozycja.

Happymum fajnie, że udało się "przemycić" to usg:) Wagą się nie przejmuj bo może być błąd pomiaru a poza tym dzieci rosną skokowo. Franuś w 34 tygodniu ważył 2330 g.

Joahne ja to z tym ciśnieniem to się faktycznie różnie czuję ale zaczęłam pić słabą kawę i od tamtej pory czuję się lepiej. Bo wcześniej to tak mi się w głowie kręciło, że trudno mi się funkcjonowało a jednak przy Jasiu nie mogę sobie pozwolić na leżenie.

Tinnera ale numer na tym usg!:) Grunt, że dzieciaczki ładnie przybierają i że wszystko dobrze:) Ale faktycznie można się czasami zdziwić. W przypadku chłopców to praktycznie nie ma pomyłek bo jak już widać jajeczka i siusiaka to później raczej nie ma opcji, że znikają:)

Ja mam teraz zagwostkę z wózkiem. Już teoretycznie jestem zdecydowana na baby joggera city select ale jeszcze chodzi mi po głowie phil&teds promenade ale tego nigdzie nie ma a za drogi żeby w ciemno zamawiać. Dzisiaj u koleżanki przymierzałam Jasia do innego modelu phila no i Jasiu średnio zadowolony był. A jednak taki podwójny musi być dla mnie wygodny bo to już będzie prawdziwa wyprawa z dwójką. Jeszcze trochę czasu zostało więc może mnie oświeci;)

Marcysia co do porodu to ja się samej cesarki nie boję bo wiem z czym to się je. Chodzi o to, że po cesarce nie można dźwigać a to będzie trudne przy Jasiu bo wszystkiego na podłogę nie da się przenieść. No i moja koleżanka po cesarce jak dźwignęła córeczkę w wieku Jasia to niestety krwiaka się nabawiła;/ No ale liczę, że wszystko będzie dobrze niezależnie od opcji:) Trzeba się nastawiać pozytywnie a co:)

dziekuje dziewczyny za gratulacje;p

bylismy dzis na tych warsztatach dla przyszlych rodzicow, musze powiedziec ze byly nawet fajne:)

dobra rada dla kazdej mamy ktora jezdzi samochodem, myslcie za kierowcow, dzis palant stary nie zatrzymal sie na stopie i mialam wypadek, dobrze ze widzac to hamowalam bo bylo by bardzo zle. bylam w szpitalu na kontroli bo byl to dla mnie ogromny stres, w dodatki byl ze mna moj starszy synek. a pan.... do konca twierdzil ze to moja wina.... takze myslcie nie tylko za siebie ale i za innych bo to bardzo nieprzyjemne i mega stresujace.

jak ktos byl dzis na warszawskiej to wie o czym mowie i dalej moze zobaczyc pozostalosci po kolizji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aabym dzieki za kciuki napewno sie przydadza szczegolnie teraz na koncowie.
Tinnera to rzeczywiscie bylaby niespodzianka ;) , ladnie Ci te dzieciaczki przybieraja.

Tineraa no coś Ty :D Z jednej strony super, jeśli to byłaby prawda :) A z drugiej, no kurcze, dopiero teraz by było widać dwa łożyska? Nieźle...
Ja też ciągle jakiś % niepewności mam, tym bardziej, że czasami dziwni ludzie mówią mi, że wyglądam na chłopaka ;)
Marcysia, ja różowego pokoju też nie mam, ale kilka ciuchów by się znalazło... Acz fakt, że starałam sie kupować w miarę uniwersalne kolory, coby można było w przyszłości jeszcze coś wykorzystać.

Aabym - teraz to mnie nie strasz - różowego pokoju co prawda nie ma, ale sporo różu w szufladzie...

Tinneraa ale numer:) czy to znaczy ze może być parka? I ładnie już ważą :)
Ja miałam dzis dość niepokoju i pojechałam na sor do we-wa. Bardzo dokładnie mnie zbadali, łącznie z morfologia i crp. Oczywiście jedyne, czego sie dowiedziałam to ze wszystko ok i szyjka niby długa :o ale jestem przynajmniej spokojniejsze, choć czuje sie już maltretowana przez to moje dziecko - teraz mści sie za te badania...
Także jak macie wątpliwości to dla spokoju jedzie śmiało - mnie potraktowali poważnie

Dorotka - to gratuluje, masz juz z górki, za chwilkę koniec, 3mam kciuki :)

Tinneraa - wazne że dzieciaczki są zdrowe, czy płeć ma dla Was dziewczyny aż takie znaczenie? wiadomo, ze jakoś tam się nastawiamy, ale u mnie bylo tak ze synek przez długi czas był córcią :D i wlasciwie mimo ze jestem w 32 tygodniu, od tygodnia dopiero wiem ze to chlopiec :)...i w sumie to najwazniejsze dla nas jest zeby bylo zdrowe

A u moich znajomych caly czas bylo ze dziewczynka, a uroidzil sie chlopiec...pol roku chodizl w różowych ciuszkach i spał w różowym pokoiku :) naprawdę bywa róznie :)

Dzis mnie doktor bardzo zaskoczyl, powiedzial ze jego zdaniem sa dwa lozyska... nie potwierdzil plci.. dzieci waza po 2500 kg..
No to mozemy miec niespodzianke na sam koniec..:)

Ja jako matka z doświadczeniem połogowym polecam podkłady Canpol. Są cienkie a chłonne. Spore więc nigdzie bokiem nic nie wycieka. A przede wszystkim są przewiewne. Miałam w zestawie siateczkowe majteczki też z Canpol. I to było super komfortowe zestawienie. Rana szybciutko się zagoiła.

paproszysko zawsze możesz kupić zwykle drewniane i pomalować na biało. Nie wiem czemu białe łóżka są z reguły droższe :/

O a ja od jutra zaczynam 37 tydzień czyli za 7 dni mój maluszek będzie donoszony i mam ogromną nadzieję, że się nie będzie ociągał z wyjściem na świat :)

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam