mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Jesli chodzi o nakladki na sedes to ja kupilam w rossmanie za 2.5 za 6 sztuk byly na polce gdzie sa zminiaturyzowane produkty np do podrozy..

Apropos płaczliwości to ja dzisiaj też ryczałam. Aczkolwiek powód obiektywnie dość dobry :) Samochód zaczął mi pyrczeć na środku skrzyżowania i zaczął spod maski lecieć dym. Na szczęście obok był chodnik więc od razu zjechałam i nie musiałam prosić nikogo o zepchnięcie. Koniec końców samochód u mechanika - kumpel musiał nas scholować, zrobią dopiero pewnie po niedzieli. Nawet nie chce myśleć ile mnie to będzie kosztować. Do tego moja mama choruje od kilku lat i teraz stan się jeszcze pogarsza, czego dowiedziałam się rano - a ja nie mogę nic pomóc rodzicom bo jestem uziemiona w Gdańsku, a oni na kujawach. A jeszcze jakby tego było mało, jak wrociłam po tej całej przygodzie do domu zepsuła się uszczelka od kranu i zalałam pół kuchni :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i ja również z przyjemnością poczekam do 04.11 z porodem wystarczy że mój mąż jest z 01.11 i tylko on chciałby bardzo aby mały przyszedł jutro na świat :)

hej
ja się pisze na rozpakowywanie po 4.11, bo nie chce miec dwójki dzieci z jednego dnia-moja mała jest z 3.11.
Amadea a u ciebie jakieś objawy czy cisza?
U mnie są wciąz i coraz więcej,ale się nie rozkręcają bardziej.....mogą zacząc od pon.
Poza tym humorków brak,hormony też nie dokuczają,jednym słowem ciąza mi służy.
A mój mąż ma grypę-ale się urządził przed porodem nie ma co:) Ale zwykle 2-3dni i jest zdrowy,także mam nadzieje ze po świętach się wykuruje.

tak sobie pomyslam ciekawa ktora z nas rozpakuje sie pierwsza w listopadzie:)

Aabym - ja co chwile ryczy z byle powodu, właściwie ciagle. Dzisiaj mieliśmy takie zamieszanie - przywieźli kanapy, przyszli moi rodzice i spalilam bigos w nowiutenkim garnku:( na szczęście byłam tak nakręcona, ze dzielnie sie trzymalam. Ale normalnie to tragedia - aż sie martwię, żeby ta moja dzidzia nie była tak emocjonalnie rozchwiana jak jej mamusia. A Co dopiero, jak sie wykluje...

A kartę to raz we wplatomacie zostawiam he he. Kapnelam sie po 30 minutach ;)

dziewczyny jesli chodzi o zmiany nastrojow i placzliwosc to wlasnie 15 min temu bankomat euronetu polknal mi karte platnicza i rozryczalam sie na srodku Reala ...na szczesie maz byl ze mna i od razu zaregowal bo nie wiedzialam co zrobic, a on od razu zadzwonil do euronetu.zrobili restart, ale niestety nic nie pomogl i karta nie wyszla ...niby nic a rozwalilo mnie totalnie..no i musialam zadyownic do banku i zastrzec karte...pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo

Delie dziękuje za pamięć :) ale niestety ja nadal mam synka w brzuszku i nic nie zapowiada się aby miało to się zmienić w najbliszym czasie. A my z mężem praktycznie całe dnie spędzamy poza domem korzystając z pogody, a że mąż ma nocki więc wracamy do domu jak się robi ciemno :)

~Delie- podklady to rossmann ma dobre i niedrogie
-podpaski to bella ma fajne i tanie, na str gemini to chyba po 3 zl za paczke a jest tam chyba 10 szt,
-majtki sieteczkowe to campol, ja ich uzywalam i sa bardzo fajne, trwale
- do toalety to sa fajne chusteczki odkazajace sa fajne, w aptekach i sklepach internetowych sa, albo takie nakladki na sedes http://nakladki-sedesowe.pl/
:)

Katya to nie oni, bo oni już szczęśliwie w domku od prawie 3 miesięcy. Ale słyszałam, że na weekend na klinicznej były dwa porody bliźniaków i to naturalne :)
Ale wspieram cię całym sercem, bo jej maluszki też były w inkubatorach, jedno urodziło się z wagą 1400 drugie 2400, więc domyślam się co czujesz i jak bardzo chcesz już zabrać maleństwo do domu!!
Powodzenia!!

Asiu, na Klinicznej jest specjalny pokój laktacyjny jak dzieci są w inkubatorach.Tam można ściągnąć pokarm i wyparzyć co się chce.Jak terminowe to jest czajnik na korytarzu :)

Moniko, razem z moim synkiem leżą dwie bliźniaczki, może to twojej siostry :)

I po strachu ze szwami, zwykłych było tylko trzy na szczęście.Malutki tak słodko spał dziś w ubrankach rozmiaru 44 :)je już 40 ml , sporo, jeszcze trochę i go dostanę do domu :)

W koncu zaczelam kompletowac swoja szpitalna torbe i czy moglybyscie polecic jakies:
- majtki siateczkowe
- podklady poporodowe na lozko (na poczatku myslalam, ze to o podpaski tu chodzi, ale przegladajac oferte gemini doznalam oswiecenia :))
- podklady/podpaski poporodowe
- podklady na WC (rozumiem, ze chodzi o jakis podklad, zeby na musze mozna bylo bez strachu usiasc)

Jesli macie linki ze swoich zamowien inetowych to bylabym bardzo wdzieczna :)

Mam tez pytanko o szczepionke WZW-B. Wiem, ze dzieciaczki sa szczepione po urodzeniu wlasnie na WZW-B i gruzlice.. niestety ponoc niektore szpitale korzystaja ze szczepionek z rtecia. Planujecie kupowac i przywozic wlasne czy zdajecie sie na szpital? Zapomnialam sie o to zapytac na SR i nie wiem jak ugryzc ten temat logistycznie :D

32tc za mna.... wlasnie uswiadomilam sobie, ze juz tak malo czasu a ja w polu :))))

Trzymam kciuki za mamuski :).
Cos cicho u Mondar :) Moze to juz :)

no i po wizycie u poloznej i co i nic standardowe badania. myslam ze bedzie mi sprawdzac szyjke czy cos a tu nic. jeszcze powiedzila ze wg jej mala wcale nie taka mala bedzie tzn wieksza od synka jak sie urodzil(3580g) wiec ja juz mam dosyc poplakalam sobie bo juz mam dosyc tego czekania. w pon ide do szpitala zobaczymy co bedzie sie dziac.
mamazosi trzymam kciuki za Was:)

czesc dziewczyny i witam nową mamusię :)

Katya - suuuper że Twoje maleństwo już poza inkubatorem i fajnie że dbasz o laktację, naprawde warto...czytalam ze pomaga tez patrzenie na zdjęcie dziecka jak go nie ma przy Tobie, ale nie wiem czy to dziala

Dziewczyny, a jak wyglądają te skurcze przepowiadające Hicksa-Braxtona? bo ja czasami mam wrażenie że synek juz jest tak duży, że w pełni wypelnia mi brzuch i przez to brzuch jest twardy i napięty...ale to chyba jeszce nie to?

Perfectangel ja kupiłam 2 butelki firmy tommee tippee te :
http://www.mamabebe.pl/product-pol-12035-Butelka-antykolkowa-Closer-to-nature-2x260ml-0-BPA.html
Myślę że póki co starczą zwłaszcza że mam nadzieję że uda mi się karmić piersią :)

Dziś spakowałam torbę małej do szpitala...i mamy dwie małe...jedna moja druga jej...plus siatka z rzeczami dla niej na wyjście która zostanie w domu i mąż przywiezie w dniu wypisu...
Ja biorę szlafrok kupiłam sobie w Akpolu taki bawełniany cieniutki nie był super drogi bo 58zł ale jest fajny i przyda mi się potem na długi czas.... a że w domu miałam tylko polarowy który zajmował mase miejsca to po porodzie ustąpi miejsca temu bawełnianemu...co do porodówki ja wziełam swojego starego t-shirta szarnego takiego który jest za tyłek... powinnien mi starczyć potem go wywale w szpitalu i nawet nie będę brała do domu...

Hehe ale i tak mi to za bardzo nie przeszkadza ..jesli taka ilość zostanie to ok.. No chyba ze wiecej sie pojawi to juz tak ok nie bedzie.. Man znamie czerwone na prawym przedramieniu i piegi na ramionach więc może do takich defektow sie przyzwyczailam;) kiedys to byly moje kompkeksy teraz juz nie.. ;p

Iwona - ale cellulit to chociaż częściowo zniknie razem z nadmiarowymi kilogramami a rozstepy to juz nie bardzo:)

Hehe ja sie pozbylam szlafroka polarowego, mamie oddalam bo ja to z tych zimno lubnych.. I stwierdzilam ze bedzie mi za goraco po tym jak slabo mi sie zrobilo przedwczoraj w redlowie na sali odwiedzin jak zwiedzqlismy porodowke wiec szlafrok z satyny tez kupilam sobie za grosze w lumpeksie. Ja na rozstepy mam zestaw kosmetykow s tolpy rozsrepy na brzuchu ale zapominałam czasami o smarowaniu to pewnie dlatego, mam tez na zmęczone nogi krem tolpy ale chyba na mnie to nie działa bo po smarowaniu nie czuje roznicy;) mnie bardziej wqrza cellulit. Rozstepy mniej mi przeszkadzają ;)

ja mam tylko szlafrok polarowy;p
joahne- ja go biore tylko zeby wyjsc na sale odwiedzin, bo tak glupio w samej koszuli.
pieluch biore cala paczke bo nauczona jestem poprzednim razem ze duzo tego idzie a poco ma mi maz wiecznie przywozic. bedzie mial starszaka na glowie to wystarczy:)

butelki zawsze uzywam avent, wcale nie przeciekaja wystarczy dobrze wsadzic suchy smoczek i jest dobrze, a teraz jeszcze wypuscili nowa linie chyba natural ktora jest swietna, poza tym dostalam poprzednim razem laktator avent wiec sie uzupelnia:)

nikt nie narzuca sposobu ubierania dziecka na zaspie, ubierasz jak chcesz, a kaftaniki sa jedna z moich ulubionych czesci garderoby dla dzieci wiec troche tego mam:)

hej dziewczyny!
u mnie od dwóch dni dziwne samopoczucie, wczoraj byłam niemal pewna że coś się zaczyna...ból narastał. Mdłości,wymioty, biegunka. Postanowiłam posprzątać mieszkanie i iść na spacer, żeby coś się rozkręciło i przeszło....Wieczorem powróciło,bolało jak cholera, po czym spałam 12godz bez pobudki a dziś od rana cisza:) chyba fałszywy alarm,a liczyłam że coś się zacznie. A teraz to juz wolę poczekać na po świętach:) Dziś robię dzień dla siebie, całkowity relaks. A 1.11 i 2.11 siedzę jak kołek w domui sie nie ruszam, bo to niezbyt dobry moment na poród:)
Kosmetyki Hippa to ja kupuję w Auchan:) Czasem w Tesco.
Perfektangel co do kosmetyków to ja używałam po poprzedniej ciąży elancyl ujędrniające, antycellulitowy i taki koncentrat na rozstępy i byłam bardzo zadowolona. Aczkolwiek zupełnie przypadkiem w tej ciąży zaczęłam używać pharmaceris na rozstępy i do biustu-efekt ten sam a 4razy tańsze. Ja mam dwa małe rozstępy na biodrze, czyli żadna tragedia .Aczkolwiek moja waga od 4tyg nie rośnie, brzuch też nie, tylko mały rośnie:) Pamiętajcie, że rozstępy wychodzą też po porodzie, dlatego też trzeba się smarować od początku!!!
Co do snu to u mnie dalej super, dziś spałam znowu 12godzin bez pobudki:) Śpię lepiej niż przed ciążą, a już na pewno zdecydowanie więcej:)
Katya gratuluję zdrowego malucha,ale masz fajnie że już wszystko za tobą! Teraz do już z górki:)
Witam też nową mamusię!
Agam co do rychłego porodu to ja już nie wierzę w takie gadanie lekarzy....będzie kiedy ma być i jak widać nie da się tego przyspieszyć za bardzo:)
Co do ubierania na Zaspie to faktycznie maluch jest w kaftaniku i pieluszce, jak sie sama ogarniesz to możesz go przebrać,albo pielęgniarka może ubrać dzieci w Wasz ubranka-nie ma problemu.
Ja wzięłam więcej ubranek niz poprzednio, bo nie radziłam sobie ze zmianą pieluchy i mi wszystko przeciekało, a to od smółki było brudne więc wzięłam 3razy kaftanik,3 razy śpiochy, 3 pajace, 3 body.
Myślę że starczy:)Potem mąż doniesie.
Justyna co do biooil to opinie są różne, wśród moich znajomych raczej negatywne. Ale sama nie stosowałam,także się nie wypowiem.
Ja butelek nie kupuje, nie mam ani jednej. Liczę na naturalaną laktację, a jakby co to wyślę męża i mi kupi. A laktator mam elektryczny Medela bo chcę ściagać mleko, żeby móc czasem gdzieś wyjść:)
Amadea widze, że ty wciąż w dwupaku to czekamy razem aż miną te święta!!!A potem do dzieła.
miłego dnia,ja jadę na plażę pospacerować:)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...