mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

Hej :)
Ja dzisiaj czuje się fatalnie, od rana mdłości mam.

Wieczorem przez godzinę zasnąć nie mogłam. Ciągle mi niewygodnie było. I jeszcze plecy na dole zaczęły mnie boleć. Oczywiście się przestraszyłam że to od skurczy tak jak mamazosi miała ale bolało tylko jak na boku leżałam jak na plecy się położyłam to przechodziło więc to pewnie od nic nie robienia :) Ale teraz to już ciągle bolą, i jak na boku leżę i jak na plecach. Mam nadzieję że na następnej wizycie łożysko będzie wysoko i już nie będę musiała leżeć.

Też bym coś porobiła. Chciała bym już pokój powoli szykować, czyli z szaf trochę rzeczy powywalać. Ach jak ja lubię wywalać :) A powiedzcie mi jaka komoda jest lepsza na rzeczy malucha? Taka tylko z szufladami czy taka z jedną szufladą i półkami? Będziemy musieli kupić i się właśnie zastanawiam jaka wygodniejsza jest.

Te upały też mi się nie podobają. Zdecydowanie wolę taką pogodę.

Nooo moj mlody wstal wiec juz po obijaniu sie:)
jeny wizyta tesciowki, grrr. Moja mirszka 500 km stad wiec rzadko wpada ale za to na minimum tydzien. Grrr.
Tylko nie upaly! Tez zle znosze:/

hej
ja mam wizytę teściowej, własnie wyszła na zakupy do Fashion House, także liczę że tak szybko nie wróci. Mała jedzie na kilka dni wakacji do teściów,także będziemy z mężusiem cieszyć się sobą.

Ja nie mam lenia,wręcz przeciwnie coś bym zrobiła,ale to pewnie przez to że nie mogę:)

Agnieszkaj obijaj się póki możesz!!! W końcu jesteś w ciąży musisz o siebie dbać.
ps Od pon znowu upały, także dla mnie nie fajnie.

a co tu taka cisza aaaa?
jak tam Mamuśki? ja mam dziś lenia na maksa. nie robie nic prócz tego co muszę:)
właśnie relaks przed kompem:) a Wam jak piątek mija?

amadea99 a co to za lekarz że Cię tak olał? będziesz zmieniała?

Lollipop rzeczywiście ciężko odchorowałaś swoją stratę. U mnie też było ciężko,ale obeszło się bez lekarzy. Wszystko dzięki mojemu mężowi i jego terapii szokowej. Z nim źle, ale bez niego jeszcze gorzej:)

Dorotka 86 gratulacje po wizycie:) Najważniejsze, że wszystko ok. Płeć poznasz zatem za 2 tygodnie.

Mój maluch z kolei bardzo ruchliwy, takie fikołki robił, że aż się dziwiłam,ale miał pępowinę między nogami,więc płci też nie było widać:)

Ja w sumie bardzo radośnie podchodzę do tej ciąży i bardzo optymistycznie, ale z byle czym biegam do lekarza- przewrażliwiona jestem.

Moja mała biega po mieszkaniu i mówi, że bedzie sister i zawsze jak jesteśmy w jakimś sklepie to oglądamy ubranka dla dzidzi, nawet jedne śpioszki zakupiłam.

Cieszę się, że już 2trymestr!!!!

Hej dziewczyny,
mamazosi jak dobrze, że w czas pojechałaś do szpitala...trzymam kciuki za was
Ja po wizycie u gina, serduszko bije, dzidzia siedzi grzeczniutko,póki co mało się rusza , nóżki miała zgięte i lekarka nic nie podejrzała ;), szyjka długa, zamknięta więc wszystko w porządku.
Pojęczałam lekarce, że trochę za długie te odstępy między wizytami co sprawia,że mam wątpliwości czy wszystko dobrze z maluszkiem i kolejną wizyte mam już za 2 tyg ;)
Ja również z tych luteinowych, nic się nie dzieje, ale dla pewności mam brać.
lollipop ta moja ciaża też już nie jest taka beztroska jak poprzednia, więc doskonale rozumiem twoje obawy, ale też wiem już że zamartwianie się w niczym nie pomaga, więc cóż nam zostało? Być dobrej myśli i mimo wszystko uśmiechać się do siebie tak wewnętrznie :)

Spoko, nie szkodzi :) Na pewno dasz radę, nie ma innej opcji! Zresztą wszystkie damy! Ja na hiperprolaktynemie leczę się od ponad 4 lat i też nie dawali szans na szybką ciążę ale z pierwszą udało się praktycznie od razu. Teraz zaszłam w 5 cyklu. Strasznie przeżyłam poronienie, był psycholog, psychiatra i właściwie jedna wizyta u psychiatry postawiła mnie na nogi :) Tak mnie wkurzyła że myślałam że wyjdę w czasie wizyty, po tym wzięłam się w garść. I jak się wyciszyłam to po miesiącu byłam w ciąży :) Ale ta ciąża to nie jest taka radość jak tamta, teraz jest strach, mimo że to już zaraz 16 tydzień to nadal się boję. Ale wierze że wszystko będzie dobrze! :)

lollipop i agnieszkaj ja też poroniłam ze wrześniu, ale wierzę że tym razem się uda. 2012rok uważam za pechowy,ten natomiast jak na razie jest fajny i optymistyczny.

Agnieszkaj ja po zabiegu też miałam zaburzenia hormonalne,ale nie miałam presji na dziecko. Zajęłam się pracą, studiami, remontem. Ale cieszę się że się udało i że będzie maluszek:)

Jeny, przepraszam:// tez poronilam, we wrzesniu. Mam madzieje ze teraz dam rade.
Moj gin sie zdziwil ze po 2 mies leczenia hiperprolaltynemii zaszlam w ciaze plus dawal mi rok, dwa na zajscie bo rezerwa jajnikowa na wyczetpaniu. Troche wiec mialam stresa bo chcielismy dwojke dzieci. Mam nadzieje ze donosze Bobasa i odetchne juz od tej presji hormonalnej:)

Mamazosi pewnie że będzie dobrze!! Ja już nie mogę się doczekać jak zobaczę jak Maluszek fika bo na razie go nie czuje.

Agnieszkaj Maluszek miałby teraz prawię 3 miesiące ale niestety poroniłam w 11 tygodniu.

ja młodą wywiozę di dziadków, bo bez męża rodzić nie chce!!!!!!

Pozdrawiam lezakujace Mamy i trzymam kciuki za Was!
Lollipop w jakim wieku jest Twoja starsza pociecha?
Ja o porodzie nie mysle w ogole. Nie boje sie bo co mi to da hehe
bardziej martwie sie co zrobimy ze starszakiem bo chcialabym zeny maz ze mna pojechal a nie chce by mama czy tesciowa prxyjezdzaly do pomocy. Ale jeszcze czas.

agam205 - bedzie dobrze najlepiej jak dziewczyny pisza sonsultowac sie z innym lekarzem
trzyma za Was kciuki dziewczyny zeby bylo wszystko oki
ja dzisaj byl u poloznej poprostu wizyta ekspres moze 10 min bylam. zapytalam sie jak sie czuje smierzyla cisnienie i sprawdzial bicie serca dzidziusia to tyle.mowial jej ze mnei czasmi boliw lewym boku ona sptwierdzial ze sie tak rosciaga pod czas ciazy nawet nie zmacala mnie ani nic ach nie ma szczescia do tych poloznych:(

mi lekarz powiedział, że jeśli nie będę czuła żadnego bólu to mogę wstać. Także pokręciłam się trochę po domu, troszkę zabolało,ale myślę że kilka dni poleżę i będzie ok:) Zresztą luteina pomogła od razu. Będzie dobrze!!! Mam śliczną i ruchliwą dzidzię!!!!!

Agnieszkaj pewnie masz rację ale tak to już jest jak się ma za dużo czasu :) Wtedy się myśli o głupotach i stresuję niepotrzebnie :) Ale ja to w sumie od zawsze taki wstydniś jestem i się martwię co lekarz pomyśli ale ostatnio próbuję już się tym nie przejmować i niech se myśli co chce :) A w takim szpitalu to już w ogóle, tam to się tyle naoglądają że moje nieogolone nogi czy tam na dole nie zrobią na nich wrażenia :)

Rety 8 tab, nieźle. Ja to biorę teraz 3 d*phastony i fakt drogi to on jest niestety ale sama chciałam go brać. Luteinę brałam w poprzedniej ciąży i teraz wolałam coś innego.

Nie wiem do kiedy muszę leżeć. Myślę że tak co najmniej do ok 10 czerwca jak pójdę na wizytę do lekarza u którego teraz byłam. No chyba że teraz we wtorek na wizycie u mojej lekarki okaże się że wszystko jest już ok. A Ty do kiedy musisz?

amniopunkcja daje pewnosc co do wykluczenia choroby?trzymam wiec kciuki za dobre wiesci

jutro ide do lekarza prywatnie na konsultacje, na pon mam wyznaczona amniopunkcje,bez konsultacji z lekarzem nie za bardzo chce na nia isc...

hej
- perfectangel Fissanu już nie ma podobno w aptekach, jakieś pojedyncze sztuki można kupić w necie w sklepach internetowych,ale jeśli z tej półki cenowej to polecam Pharmaceris

-Lollipop wg lekarzy z którymi miałam styczność d*phaston i luteina to to samo, dają luteine bo jest refundowana czyli z 4razy tańsza,a ja mam 8tabl na dobę to na d*phastonie bym zbankrutowała:) Zresztą od razu dawali mi zawsze luteinkę.
Powiem Wam że od wczoraj biorę luteinę i o niebo lepiej się czuję, może to były problemy z hormonami. Teraz jak tak sobie myślę to brałam luteinę od początku do 13 tyg, potem odstawiałam zaczęłam się źle czuć i teraz znowu biorę-uzależnienie......ale zawrotów głowy nie mam, mdłości też nie.

Moja droga nie myśl o goleniu i porodzie gwarantuję Ci, że mając bóle porodowe i spiesząc się do szpitala będzie Ci to całkiem obojętne.
Póki co odpoczywaj, ps do kiedy musisz leżeć biedaku?

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy