mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

a moze poncho?

kupilam ostatnio spodnie mama w hm za 30 zl - fioletowe:), przecenione sa tez oliwkowe. w 2 pary na 3 juz sie nie dopinam , a w tych z elastyczna gumka jest bardzo wygodnie - takie - http://www.hm.com/pl/product/16313?article=16313-B, ale ciemniejsze kolory jeszcze nie sa przecenione

Ja się już w płaszczu jesiennym nie dopinam;( szukam na all jakiegoś płaszczyka w formie bombki, bo typowo ciążowe kurtki i płaszcze są w zabójczych wprost cenach;)

Też kocham spać na brzuchu, ale od jakiegoś miesiąca staram się na boku więc się kręcę przez całą noc z jednego na drugi bok;) muszę też kupić taką poduchę, może trochę pomoże;)

Ja też z tych lubiących spać na brzuchu, ale jakoś trzeba sie przestawić, myślę, że ta poduszka będzie w tym pomocna.
Ja wczoraj nie dopięłam się w swoich spodniach, czas rozejrzeć się za jakimiś ciążowymi. Zastanawiam się w co ja się ubiorę w styczniu i lutym, bo nie uśmiecha mi się kupować ciążowej kurtki za 200 czy 300zł na 2 miesiące.

my mamy materac "memory" wiec biodra ok, po prostu ja nie umiem spac inaczej niż na brzuchu, a teraz sie nie da:), wiec moze z poducha badzie wygodniej, a jak brzuszek bedzie wiekszy to bedzie mial podparcie.

Jaagnes powodzenia na badaniu i oby wynik był dobry!
Aga M. mam taką samą poduche jak Małgosia85 i chyba zacznę już używać, bo jakoś mnie zaczynają biodra boleć od spania na bokach.

dzieki znalazlam taka na allegro z gdanska:) moze uda sie wygrac

dzięki za wsparcie dziewczyny, jesteście niezastąpione;) muszę też wziąć cytrynę;) boję się że po wypiciu wszystko zwrócę;( gdyż rano nadal mam mdłości, euthyrox biorę leżąc w łóżku i popijając dużą ilością wody i po 30 min muszę coś zjeść bo potrafię zwrócić nawet wodę;) jak za szybko wstanę;)
Tyle co wiem to na badanie trzeba być na czczo więc pojadę z mężem i wiaderkiem między kolanami,może być dość' zabawnie;)

Jaagnes ja będę robić w przyszłym tygodniu.

Jaagnes ja bede robic za 3 tyg, w zeszlej ciazy na szczescie cukrzyca mnie ominela mimo nadwagi. Dzisiaj mam wizyte to sie dowiem kiedy mam zrobic dokladnie. W pierwszej ciazy jak robilam to nie wzielam cytryny i niestety po godzinie zwymiotowalam, a po obciazeniu 75g badaja po dwoch godzinach. Wiec za drugim razem juz wielam cytryne z soba i bylo lepiej choc nie wspominam zbyt dobrze tego badania:/

Ja postanowilam kupic lozeczko normalne + kołyskę (ktora bedzie mobilna - bo z koleczkami, wiec bede z nia smigac po mieszkaniu).
Jesli chodzi o zwykle drewniane lozeczko, to u nas nigdy nic niebezpiecznego sie bnie wydarzylo i w moim otoczeniu tez nie slyszalam, zeby cos sie jakiemukolwiek dziecku stalo.

Kojca/poduchy do spania nigdy nie mialam i radze sobie bez niej swietnie, jak potrzeba, to zwijam sobie koldre i jest podobny efekt :-)

Jesli chodzi o krzywa cukrowa, to pewnie niedlugo wszystkie bedziemy robily, bo to juz ten czas.
Nic sie nie martw, ja mialam cukrzyce ciazowa z Kuba, bylam pod opieka diabetologa, na szczescie obylo sie bez insuliny, skonczylo sie na ostrej diecie i badaniu cukru 6 razy dziennie.
Kuba urodzil sie malenki (2700) i zaraz po porodzie mial pobrana krew w kierunku cukrzycy, ale bylo wszysko OK! Czego i Tobie zycze :-)))

Dziewczyny która z was ma w najbliższym czasie test obciążenia glukozą? Ja muszę zrobić w przeciągu 2-tyg;(
Moje dzidzia jest duża;) jestem w 24 tyg a dziecko wielkością jest na 26 tydzień, ginekolog podejrzewa cukrzycę ciążową;( troszkę się martwię;(

Aga M. ja mam taką http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2.
Dostałam ją w prezencie, pewnie sama 150 zł wydałabym na górę ciuchów z Allegro lub Lumpa dla Dziecka:)
Poduch jest przeekstra!Jak ja w nim nie leżę, to mój Mąż:). Wygodnie też w nim karmić dziecko- podobno:)

Martyna , My dostaniemy od znajomej malutkie drewniane łóżeczko takie na 3 pierwsze miesiące do sypialni, a potem do pokoju malucha chcemy turystyczne łóżeczko kupić.Turystyczne jest według mnie bezpieczniejsze, nie ma szczebli i nic się dziecku nie zakleszczy i się nie uderzy(wiem,że są materiałowe ochraniacze ale zawsze może się rączka między ochraniacz a szczebelki wplątać). Oczywiście do turystycznego obowiązkowo dokupimy materacyk dobry.

Ja bede miala i lozeczko, ktore juz mam po starszej corce i jednoczesnie kosz mojzesza ktorego mam zamiar uzywac w ciagu dnia w salonie. Lozeczko bedzie na poczatku u nas w sypialni. Mysle ze lozeczko z porzadnym materacem trzeba miec, do spania w nocy, bo te ktore sa w koszach nie nadaja sie do tak dlugiego spania, ja jedynie w ciagu dnia uzywalam zeby miec dziecko blizej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaagnes ja też jestem zapisana w Gdyni :) No i super zakupy ciuszkowe udało Ci się zrobić. Ja jestem troche przerażona jak pomyślę o tych zakupach co mnie czekają, ale akurat w jesienno-zimowe będzie dużo czasu, żeby łazić po sklepach, obym tylko też siły miała :)
Ja z łóżeczkiem mam duży problem, bo niestety nie zmieści się w naszej sypialni i zupełnie nie wiem jak to rozwiązać, chyba będziemy zmuszeni kupić na początek kołyskę lub kosz mojżesza. Im więcej o tym myślę tym bardziej nie wiem co zrobić :)

Tak dla waszej informacji Dzula a Dzula1 to ta sama osoba. :) Login, którym się do tej pory posługiwałam był już zajęty przy rejestracji, więc musiałam wybrać inny. :)

image

Ja planuję kupić łóżeczko drewniane. Moja znajoma zastanawiala się nad koszem Mojżesza, bo zajmuje mniej miejsca, ale z kolei starcza na krócej.

Na bezpiecznego malucha też się zapisałam ale do gdyni;).
My mamy drewniane łóżeczko, ale zastanawiam się nad koszykiem Mojżesza, zawsze to łatwiej przenieść;)

Dziś dostałam paczkę ciuszków używanych z allegro, ok 60 szt pochwalę się że aukcję wygrałam za 12 zł + 10 zł za przesyłkę;) są śliczne;) muszę tylko dokupić parę kaftaników i śpiochów, bo dostałam w większości spodnie, sukienki itp rzeczy;) na pierwsze 0-6 miesięcy niewiele muszę dokupić;)

Kammciu ja chodzę do endokrynologa Michalskiego prywatnie w rumi, płacę 100 zł za wizytę i jak dowiedziałam że jestem w ciąży to się do niego wybrałam i podwyższył mi dawkę eutyroxu o połowę i do tego kazał brać jodin 100. Na wizytę trochę się czeka (ok. 2-3 miesięcy), ale mam nr tel bezpośrednio do niego (dzwonię z wynikami, lub jak potrzebuję receptę), więc jak byś chciała to mogę na priv podesłać.

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...