mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

a moze poncho?

kupilam ostatnio spodnie mama w hm za 30 zl - fioletowe:), przecenione sa tez oliwkowe. w 2 pary na 3 juz sie nie dopinam , a w tych z elastyczna gumka jest bardzo wygodnie - takie - http://www.hm.com/pl/product/16313?article=16313-B, ale ciemniejsze kolory jeszcze nie sa przecenione

Ja się już w płaszczu jesiennym nie dopinam;( szukam na all jakiegoś płaszczyka w formie bombki, bo typowo ciążowe kurtki i płaszcze są w zabójczych wprost cenach;)

Też kocham spać na brzuchu, ale od jakiegoś miesiąca staram się na boku więc się kręcę przez całą noc z jednego na drugi bok;) muszę też kupić taką poduchę, może trochę pomoże;)

Ja też z tych lubiących spać na brzuchu, ale jakoś trzeba sie przestawić, myślę, że ta poduszka będzie w tym pomocna.
Ja wczoraj nie dopięłam się w swoich spodniach, czas rozejrzeć się za jakimiś ciążowymi. Zastanawiam się w co ja się ubiorę w styczniu i lutym, bo nie uśmiecha mi się kupować ciążowej kurtki za 200 czy 300zł na 2 miesiące.

my mamy materac "memory" wiec biodra ok, po prostu ja nie umiem spac inaczej niż na brzuchu, a teraz sie nie da:), wiec moze z poducha badzie wygodniej, a jak brzuszek bedzie wiekszy to bedzie mial podparcie.

Jaagnes powodzenia na badaniu i oby wynik był dobry!
Aga M. mam taką samą poduche jak Małgosia85 i chyba zacznę już używać, bo jakoś mnie zaczynają biodra boleć od spania na bokach.

dzieki znalazlam taka na allegro z gdanska:) moze uda sie wygrac

dzięki za wsparcie dziewczyny, jesteście niezastąpione;) muszę też wziąć cytrynę;) boję się że po wypiciu wszystko zwrócę;( gdyż rano nadal mam mdłości, euthyrox biorę leżąc w łóżku i popijając dużą ilością wody i po 30 min muszę coś zjeść bo potrafię zwrócić nawet wodę;) jak za szybko wstanę;)
Tyle co wiem to na badanie trzeba być na czczo więc pojadę z mężem i wiaderkiem między kolanami,może być dość' zabawnie;)

Jaagnes ja będę robić w przyszłym tygodniu.

Jaagnes ja bede robic za 3 tyg, w zeszlej ciazy na szczescie cukrzyca mnie ominela mimo nadwagi. Dzisiaj mam wizyte to sie dowiem kiedy mam zrobic dokladnie. W pierwszej ciazy jak robilam to nie wzielam cytryny i niestety po godzinie zwymiotowalam, a po obciazeniu 75g badaja po dwoch godzinach. Wiec za drugim razem juz wielam cytryne z soba i bylo lepiej choc nie wspominam zbyt dobrze tego badania:/

Ja postanowilam kupic lozeczko normalne + kołyskę (ktora bedzie mobilna - bo z koleczkami, wiec bede z nia smigac po mieszkaniu).
Jesli chodzi o zwykle drewniane lozeczko, to u nas nigdy nic niebezpiecznego sie bnie wydarzylo i w moim otoczeniu tez nie slyszalam, zeby cos sie jakiemukolwiek dziecku stalo.

Kojca/poduchy do spania nigdy nie mialam i radze sobie bez niej swietnie, jak potrzeba, to zwijam sobie koldre i jest podobny efekt :-)

Jesli chodzi o krzywa cukrowa, to pewnie niedlugo wszystkie bedziemy robily, bo to juz ten czas.
Nic sie nie martw, ja mialam cukrzyce ciazowa z Kuba, bylam pod opieka diabetologa, na szczescie obylo sie bez insuliny, skonczylo sie na ostrej diecie i badaniu cukru 6 razy dziennie.
Kuba urodzil sie malenki (2700) i zaraz po porodzie mial pobrana krew w kierunku cukrzycy, ale bylo wszysko OK! Czego i Tobie zycze :-)))

Dziewczyny która z was ma w najbliższym czasie test obciążenia glukozą? Ja muszę zrobić w przeciągu 2-tyg;(
Moje dzidzia jest duża;) jestem w 24 tyg a dziecko wielkością jest na 26 tydzień, ginekolog podejrzewa cukrzycę ciążową;( troszkę się martwię;(

Aga M. ja mam taką http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2.
Dostałam ją w prezencie, pewnie sama 150 zł wydałabym na górę ciuchów z Allegro lub Lumpa dla Dziecka:)
Poduch jest przeekstra!Jak ja w nim nie leżę, to mój Mąż:). Wygodnie też w nim karmić dziecko- podobno:)

Martyna , My dostaniemy od znajomej malutkie drewniane łóżeczko takie na 3 pierwsze miesiące do sypialni, a potem do pokoju malucha chcemy turystyczne łóżeczko kupić.Turystyczne jest według mnie bezpieczniejsze, nie ma szczebli i nic się dziecku nie zakleszczy i się nie uderzy(wiem,że są materiałowe ochraniacze ale zawsze może się rączka między ochraniacz a szczebelki wplątać). Oczywiście do turystycznego obowiązkowo dokupimy materacyk dobry.

Ja bede miala i lozeczko, ktore juz mam po starszej corce i jednoczesnie kosz mojzesza ktorego mam zamiar uzywac w ciagu dnia w salonie. Lozeczko bedzie na poczatku u nas w sypialni. Mysle ze lozeczko z porzadnym materacem trzeba miec, do spania w nocy, bo te ktore sa w koszach nie nadaja sie do tak dlugiego spania, ja jedynie w ciagu dnia uzywalam zeby miec dziecko blizej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaagnes ja też jestem zapisana w Gdyni :) No i super zakupy ciuszkowe udało Ci się zrobić. Ja jestem troche przerażona jak pomyślę o tych zakupach co mnie czekają, ale akurat w jesienno-zimowe będzie dużo czasu, żeby łazić po sklepach, obym tylko też siły miała :)
Ja z łóżeczkiem mam duży problem, bo niestety nie zmieści się w naszej sypialni i zupełnie nie wiem jak to rozwiązać, chyba będziemy zmuszeni kupić na początek kołyskę lub kosz mojżesza. Im więcej o tym myślę tym bardziej nie wiem co zrobić :)

Tak dla waszej informacji Dzula a Dzula1 to ta sama osoba. :) Login, którym się do tej pory posługiwałam był już zajęty przy rejestracji, więc musiałam wybrać inny. :)

image

Ja planuję kupić łóżeczko drewniane. Moja znajoma zastanawiala się nad koszem Mojżesza, bo zajmuje mniej miejsca, ale z kolei starcza na krócej.

Na bezpiecznego malucha też się zapisałam ale do gdyni;).
My mamy drewniane łóżeczko, ale zastanawiam się nad koszykiem Mojżesza, zawsze to łatwiej przenieść;)

Dziś dostałam paczkę ciuszków używanych z allegro, ok 60 szt pochwalę się że aukcję wygrałam za 12 zł + 10 zł za przesyłkę;) są śliczne;) muszę tylko dokupić parę kaftaników i śpiochów, bo dostałam w większości spodnie, sukienki itp rzeczy;) na pierwsze 0-6 miesięcy niewiele muszę dokupić;)

Kammciu ja chodzę do endokrynologa Michalskiego prywatnie w rumi, płacę 100 zł za wizytę i jak dowiedziałam że jestem w ciąży to się do niego wybrałam i podwyższył mi dawkę eutyroxu o połowę i do tego kazał brać jodin 100. Na wizytę trochę się czeka (ok. 2-3 miesięcy), ale mam nr tel bezpośrednio do niego (dzwonię z wynikami, lub jak potrzebuję receptę), więc jak byś chciała to mogę na priv podesłać.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...