mamy które nie karmiły piersią z własnego wyboru- są tutaj takie????

jestem w drugiej ciąży i nie chcę słyszeć o karmieniu piersią. Był moment, że mówiłam, że może spróbuję ale jak sobie przypomnę traumę jaką przeszłam za pierwszym razem to odechciewa mi się prób.
Moje pierwsze dziecko nie choruje mimo że nie było karmione piersią.
Są tu mamy które z wyboru nie karmią/karmiły piersią?? jak radzicie sobie z presją otoczenia???
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: mamy które nie karmiły piersią z własnego wyboru- są tutaj takie????

mnie obrzydza miesiączka, tak, moja wlasna, czesto sie zastanawiam za ile set czy milionów lat kobieta tak ewoluuje ze bedzie mogla nie miesiączkowac albo bedzie to kontrolowac - paskudztwo i tyle.

miesiączka - to totalny brak kontroli nad swoim ciałem - i co tu się dziwic ze tego nie lubie ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie karmiłam swoich dzieci, ani razu ich nie przystawiłam do piersi (ze względu na lekarstwa które biorę) ale to nie sprawia że karmienie piersią jest dla mnie czymś obrzydliwym

Brak akceptacji tak naturalnego zjawiska jak karmienie piersią niemowlęcia, czy też obrzydzenie do własnej laktacji świadczy o tym, że Ty po prostu nie akceptujesz swojego ciała, jego fizjologii itd.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę, że jest wiele więcej obrzydliwych widoków na świecie. Nie karmiłam piersią, jak widzę karmiącą matkę - idę dalej. Widok jak każdy inny. Nigdy jakoś nie widziałam karmiącej z piersiami na wierzchu i sądzę, że to jakaś skrajność.
Porównanie kamienia - czynności fizjologicznej, do dłubania w nosie jest mocno słabe.
"Dwa co to za patologia dzieciaka tak do glodu doprowdzic ze drze sie wnieboglosy i trezba szybko cyca wyciagac i karmic gdzie popadnie. Dobra mamuska wie kiedy dzieciak zglodnieje mniej wiecej i sie ogarnie z tym jakos." Po tej wypowiedzi wnoszę, że nie jesteś matką i nie przebywałaś z małym dzieckiem dłużej niż 1 godzina :)

seteczka, co ci dają te wypowiedzi? Czujesz się lepiej? W życiu są ciekawsze rzeczy niż zjadliwe i anonimowe komentarze. Niech każdy pilnuje swojego tyłka i wierdziela się innym. Nie podoba się kamienie piersią publicznie - odwróć wzrok i idz dalej - będziesz zdrowsza :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt seteczka przesadza i to zdrowo , sama nie nakręca,ja karmiłam dłuugo i nigdy sie nie afiszowałam z tym, nie spotkałam tez karmiacych matek z cyckami na wieszchu .... ona ma wyrażny problem z soba, bo chyba zadna matka karmiaca czy tez nie, nie ma takich obsesji -seteczka ,nie karmienie jest obrzydliwe tylko twoje wypowiedzi...widac jestes jeszcze nie dojrzała.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Seteczka, z ciebie to normalnie tylko śmiać sie chce, bo takie bzdury jak ty wypisujesz to nic innego jak albo olać albo sie pośmiać.
Widać dziewczyno, że kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Zerowa znajomość tematu.

Ale do kabaretu sie nadajesz, jakiś fajny skecz o cycoholiczkach zarzucających swoje sflaczałe obwisłe wory na plecy i wyrabiających ponad światowe normy cycogodziny mogłabyś napisać :P

Dopisz sobie do swojego elokwentnego słowniczka: cycomaniak, cycochłon i mamochłon (to o dzieciach karmionych piersią jakbyś się nie domyśliła)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i to dorabianie niekonczacych sie poetycznych ideologi do karmienia,
karmienie jak karmienie

bliskosc jak bliskoc, jesli nie ma jej poza karmieniem to karmienie niczego tu nie naprawi...

a reszta to dzika demagogia kobiet ktorych nigdy nie zrozumiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

cycogodziny sa obrazliwe?

i dlaczego mialoby mi cos w zyciu nie wyjsc? dziwne rozumowanie.

Nabjam sie z matek polek dla zasady, dla unaocznienia jak postrzega sie takie postawy z boku, spokojnie, kompleksow tez nie mam zadnych.

JAkbys nie zrozumiala krytykuje postawy kobiet ktore ewidentnie przesadzaja z tym. Kto nie przesadza nie powinien tego odbierac osobiscie.

Ale skoro sie poczulas to moze... masz jakies kompleksy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Seteczka - stwierdzenia typu "natarczywe cycki karmiących" "cycogodziny" itp itd. Kurcze nie wiem masz jakieś kompleksy, coś Ci w życiu nie wyszło, mścisz się za coś? po co te negatywne emocje i obrażanie?
Widzisz, ja nie jestem typem dziewczyny która szaleje na punckie każdego dziecka. Jakoś karmienie piersią szczególnie mnie też nie ruszało czy przekonywało, że coś co jest związane z moją kobiecością, seksualnością mam teraz inaczej traktować. Jednak w miarę upływu czasu mojej ciązy, rozmowy ze świetną położną, patrzę na to inaczej.
Pewnie że nie ma co robić z tego tytułu jakiejś "afery" bo uważam że karmienie piersią to jednak rzecz intymna. I jeśli kobiety robią to publicznie to fajnie jak odchodzą gdzieś na bok, przykryją się np. pieluszką. I takie też sytyacje obserwuję i dla mnie to ok. To jest naturalna czynność i związana ze swoim kochanym maleństwem :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale mozna by sie zastanowic nad przewrazliwniem na ten temat niektorych dzikich zwolenniczek cycogodzin, czy aby to juz nie jest cycoholizm.
Jakby nie patrzec jest to pewne podbudowanie ego, karmie piersia wiec jestem wazna, potrzebna, niezbedna. Jestem prawdziwa matka polka, prawdziwsza od tych co nie karmia, co nie rodza naturalnie a juz zupelnie od tych co nie maja dzieci.

No i jakich to rozrywek w zyciu dostarcza, zawsze mozna porozmawiac z innymi cycoholiczkami jak to wspaniale nam brodawka pekla i jak to cudownie bobo wczoraj puszczalo baki bo mamusia nawsuwala sie kapusty. Ja mysie ze cycoholizm to tylko kolejna jazda panienek ktore maja malo innych atrakcji w zyciu.

Oczywiscie zaznaczam zeby nei bylo, znam wiele kobiet ktore karmily piersia z mojego otoczenia i zadna zn ich nie miala takiej jazdy jak coponiektore panny tutaj. Co wiecej czesto narzekaly na to,ale ciagnely dla swietego spokoju i oszczednosci finansowych. Niejednokrotnie tez wspominaly o wszedobylskiej krytyce kobiet niekarmiacych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

komuś można nagadać że jest kur**** i powiedzieć że to bezpośredniość a nie brak kultury... możesz sobie jeszcze dopisać brak taktu... :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

NOvia a co jest takiego niekulturalnego w moich postach? Bezposredniosc to nie jest brak kultury.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

janie karmilam piersia. Nib yz powodow trudnosci z pryzstawieniem, problemow dzieci ze ssaniem i znaikiem pokarmu, ale tak naprawde odetchnelam z ulga jak moja męka w ty mwzgledzie skonczyla sie po 3-4 tygodniach.

Presji otoczenia nie bylo, nikt mi zandych pytan nei zadawal czemu nie karmie, a jak rozmowa schodzila w ogoel na karmienie to ja wychwalalam karmienie butelka i pomoc meza w tym wzgledzie :)

nie daj sie!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Seteczka - klasy to właśnie Tobie i to bardzo brakuje jak i kultury osobistej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

bella jakim swietnym psychologiem musisz byc ze wizja niekarmienia cyckiem od razu pokazuje ci zze nie nadaje sie na matke? rewelacja, musisz sie w takim razie Ty nadawac superasnie, pewnie tylko i wylacznie z racji tego ze cycya podajesz hurtowo.

litosci...

Tak sie sklada ze ja pare razy sie nacielam na natarczywe cycki karmiacych i serio uwazam to za obrzydliwe. Mam chyba prawo tak uwazac.
Aczkolwiek widze ze tu lobby kobiet ktorych jedynym spelnieniem i wyznacznikiem wartosci jest ilosc odbebnionych cycogodzin za pomoca piersi. Jesli tak to wspolczuje i faktycznie zyjemy w innych swiatach :)
Chwala bogu zadna kobieta bedaca matka w mojje rodzinie dalszej lub lizszej nie byla tak po&*^ ona zeby z karmienia piersia sobie religie albo sposob na zycie robic. Sporo z nich karmilo ale nigdy nie widzialam zadnych cyckow przy stole. Bo wszystko mozna robic na przynajmniej dwa sposoby, z tlumem lub z klasa....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

i też uważasz że patologią jest że dziecko płacze z głodu ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

bella - to czy ona się nadaje na matkę czy nie Tobie najmniej o tym decydowac - ja od roku staram się o dziecko i mam podobne zdanie jak seteczka. Trudno, karmienie cycem w miejscu publicznym jest nieestetyczne i tak, tak samo mnie obrzydza jak ktoś dłubie w nosie.

Można byc zwolennikiem i można byc przeciwnikiem. Ja jestem zdecydowanie przeciwko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

obyś seteczka lepiej się znała na antykoncepcji niż na karmieniu dzieci, bo na razie w ogóle się nie nadajesz na matkę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

większych bzdur niż te które wypisuje seteczka to w życiu nie słyszałam i nie bede komentować

Czesto bywam w różnych miejscach dla matek z dziećmi i nawet tam nie spotkałam się z tym aby któraś na chama wyciągała swoje cyce i ostentacyjnie pokazywała całemu światu, że karmi. Nawet w takich miejscach kobiety się zakrywają i chowają. To by człowiek sie musiał na taką non stop gapić żeby coś zobaczyć.

Nie chcesz, nie karm i nie rób z tego afery na skalę światową, nie rób z siebie ofiary.

Problem z niekarmieniem mają same niekarmiące, nikt inny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

seteczka jest jeszcze chyba bardzo niedojrzala (jej porównania, afryka, cyce, krowa... ) nie ma sensu wchodzic z kims takim w polemikę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja wogóle nie rozumiem czemu kobiety same o sobie tak piszą...że mają cyce, cycki. Kobiety mają piersi!!! zacznijcie same siebie szanować.
I przyznam że ani razu nie widziałam takiej sytuacji żeby kobiety obnosiły się z tym że karmią piersią swoje dziecko. Może żyję na jakiejś innej planecie :)
A porównywanie do karmienia piersią do dłubania w nosie???? jeny bez przesady już
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...