mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chodzi o ciuszki to pamietaj, ze nie ma co oszczedzac. Siostra kupiła ciuszki w sieciówce i mała dostała takiego uczulenia, że o matko. Ja od razu zamowilam sobie bawełniane ciuszki z eko nadrukami, żeby dzidzia nie była wysypana. No i faktycznie u nas nic sie nie dzialo. Takie ciuszki mozna zamowic w Dear Eco.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przekonałyście mnie. Mąż został i maluje a ja jestem na noc u siory :)

Ja mam mutsy evo. Wcześniej miałam x-landera i teraz zależało mi na bardzo zwrotnym wózku i takim, który będzie się dobrze składał bo bagażnik mamy mały.

A fotelik mam Cybex :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My też mamy jedo fyn po córce. 3 lata ostrego użytkowania bo wozilismy nim oprócz córki nieźle gabaryty zakupów. Super duży daszek zasłaniający przed wiatrem i duże pompowane koła. Gdybym miała kupować coś nowego to szukałabym czegoś podobnego. Do lekkich nie należy ale ja sama w nosiłam go 2 piętra z córa w srodku spokojnie. A szukalismy masywnego który trochę nam posłuży. Ale to zależy kto czego szuka. Cześć z Was pewnie lekkiego na krótkie spacery i mało zajmującego miejsca w bagazniku.
A mniejsza spacerowke kupiliśmy z baby design i strasznie nie lubię nią jeździć koła małe i takie dzikie, nie na nasze nierówne chodniki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy po pierwszym dziecku jedo fyn memo. Gondolka super sie prezentuje, wygodna i nie mialam zastrzeżeń, ale spacerowka juz jakos mi sie nie podobała. Natomiast jeali chodzi o stelaz to super.

My kupilismy Maxi cosi mura 3. Podobal mi sie rowniez quinny moodd, ale gondola wydala mi sie troche mala.

My dla córki mieliśmy roan marita. Gondola cudo, spacerówka tragedia, jak tylko mogliśmy przesiedliśmy się do parasolki. Wózek wjedzie wszędzie, ale jest bardzo ciężki, a teraz czeka mnie wnoszenie po schodach, więc odpada.

My nie. Zdecydowaliśmy sie przy pierwszym na emmaljunga i ciagle go mamy :)

Dziewczyny jaki wózek kupujecie? My ostatnio byliśmy w sklepach oglądać i chyba zdecydujemy się na Baby Design Lupo. Miała może któraś doczynienia z tym wózkiem?

Ja tez raczej bym nie zostala w mieszkaniu gdzie jest malowane. Pozaznaczaj mezowi na scianie albo na kartce rozrysuj kolorowymi kredkami..na pewno sobiec poradzi:-)

My tez na czas malowania przeniesiemy sie na kilka dni. Co do neta, to czytając różne mądrości w necie można sie nabawić wielu chorób :P.
U mnie 25 tc i 9,5 kg na plusie. W tej ciazy staram sie mierzyć i ogólnie tylko brzuch i cycki rosną. Moja gin. Powiedziała, ze tyję książkowo i nie mam sie tym przejmować. Ogólnie jem to na co mam ochotę. Zobaczymy co będzie. Staram sie dużo ruszać.

Macie jakues pomysly jak spedzic dzien z 3latka? Parki wodne odpadają, chcialam do zoo, ale nie wiem czy to nie za zimno. A moze inne pomysly?

Larisa, nie nie az tak niska nie jestem, choc marzylo sie zawsze wiecej. Mam ok. 163:-D

Larisa mnie lekarz zabronił nawet przebywać w mieszkaniu w czasie malowania żeby nie wdychac zapachu farby bo nawet te niby bezzapachowe są dla nas szkodliwe. Dlatego przenoszę się z corka do tesciow na kilka dni

Nie no żartuje, nie chce nikogo straszyć. Oby nasze dzieci były bezproblemowe a my możemy gubić kilogramy na jakimś wspólnym fitnesie ;-) a co niech tatusiowie się zajmą dziećmi żebyśmy miały trochę czasu dla siebie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Kiabi faktycznie fajny! Ciuszki przepiękne. Ale najbardziej obkupił się ostatnio mój mąż! Za 3 koszule i 3 pary spodni, zapłacił chyba 330zł!!! Nawet jak nie ponosi za długo to i tak się opyla ;)

Karola pulpet przy wadze 53 kg to chyba tylko przy wzroście nie większym niż 1,40 ;););)

A ja dziś obżarta na grillu! :)
Jutro mąż zaczyna malowanie. Czy myślicie, że ja sama mogłabym trochę pomalować? Mam do namalowania pasy, mały kawałek ściany, boję się, że mąż nie zrobi tak jak bym chciała :(

Waga u mnie już też sporo, jedyna pociecha, że każdy mówi, że dobrze wyglądam i chyba mało przytyłam bo tylko brzuch duży... więc nie wiem gdzie niby te dodatkowe kilogramy są ale fakt, że brzuch duży, wyglądam jak Obelix ;)

A co do samopoczucia to ja śpię ok, ogólnie ciąża super ale ja też mam tendencje do wkręcania sobie różnych rzeczy. Ostatnio usłyszałam od lekarza, że prowadzenie mojej ciąży to nuda bo nie ma się do czego przyczepić ;) Ominęły mnie też póki co wszystkie ciążowe przyjemności takie jak żylaki, nadciśnienie, obrzęki, bóle kręgosłupa itp ale.... żeby nie było za słodko to od kilku dni jak chodzę, zwłaszcza szybciej to odczuwam ból, takie jakby ciągnięcie po prawej stronie na samym dole brzucha :( nawet nie tyle ból co uwieranie. Nie czuję tego jak siedzę, stoję, czy leżę, tylko jak chodzę :( pytałam obu moich lekarzy i twierdzą, że wszystko ok. Mała ma tam rączki więc może jak nimi gmera to tak czuję. Dzisiaj byłam na dłuższym spacerze i było ok więc też nie zawsze ale ja oczywiście i tak się trochę tym martwię.
Takie życie ciężarówki :)

Oj dziewczyny nie martwcie się tak tymi kilogramami. Zrzucimy raz dwa wychodząc na codzienne długie spacery i biegając do dziecka. Nie zjemy bo dziecko, nie polezymy bo dziecko, gimnastyka przy dźwigniu, odkładaniu do lozeczka i noszeniu jak będą kolki i ząbkowanie i kilogramy będą same uciekały
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zawsze mialam problem z tym, ze uwazalam sie za pulpeta, jakos nie moglam zaakceptowac brzucha, ud od zawsze:-P . wiec teraz jak widze 60 kilka z przodu to jestem przerazona zawsze pilnowalam, aby nie przekriczyc 53-55 kg. Choc teraz ost kupilam spodnie ciazowe i w rozmiar s wchodze, ale jakos i tak jestem po prostu duza:-D

Ja zaraz będę w 32 tc i mam 11 kg na plus, ale oprócz brzucha nie czuję żebym szczególnie przytyła. Na pewno mam dużo większy brzuch niż w pierwszej ciąży to chyba przez te wody.

Ja jak narazie 29 tc i 2,5 kg na plusie, ale startowalam z nadprogramowymi kilogramami. Brzuszrk tez juz spory i mam wrazenie, ze zaczynamchodzic jak kaczka

No, wiem wiem...ale sie nakrecam. Brzuszek juz spory, jestem 10 kg na plusie, wczesniejsza ciaze bylam w dniu porodu 10 kg do przodu. No i czuje sie jakos taka wielka, chyba mam jakas tendencje do tycia w tej ciazy.

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Kuchnia (40 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...