mamy z łuszczycą

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
czy są tu takie?
nie mam z kim pogadać:(poradzić,choć długo już choruję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy z łuszczycą

Ania nie jestes sama,moj syn i ja mamy to paskudztwo:(
Co prawda ja od roku zero wysiewu,ale młody niestety w tym roku już kilka razy na wizytach u dermatologa byl.

niestety ja też .na szczęście tylko na karku .moja córka ma małe rzuty,
bez interwencji ze strony dermatologa,więc tak bardzo tego nie odczuwamy.ale jak byłam dzieckiem ,to źle było

Synek mial na szyjce,pod pacha na brzuszku,za uszkiem,na głowce takie pojedyncze w chwili obecnej wszystko zaleczyliśmy została nam tylko główka,ale dzielnie walczym i efekty powoli sa widoczne:)

głowa właśnie....
dziewczyny czy któraś ma odsprzedać coś na to?ja do derma mam na 19.07 dopiero a recepty dać nie chce,bo twierdzi,że zmieniły się przepisy'a ja potrzebuję!!!!

U mnie własnie był problem aby lekarka dobrała malemu lekarswo na główkę,na szyjke i brzuszek przepisala nam triderm i masc robiona poskutkowalo,ale wiadomo triderm (steryd;( .Na głowke mamy zoxiderm,i polecila nam żel myjąc puri-ichtilium powiem Ci ze jest lepiej,ja za swoich czasow pamietam ze mialam taki plyn w malej buteleczce na recepte chyba Lacidofil ale nie jestem pewna.My mamy nastepna wizyte dopiero 26 czerwca a tez masc sie konczy;(((

ja miałam Dermovate,ale nie dotrwam do wizyty ehhh

Dermovate też mialam i byl bardzo dobry dla mnie.
Pamietam ze na ciele zawsze szybciej mi schodzilo a w szczegolnosci jak mialam Delatar(byl super szkoda ze go wycofali) a na glowie zawsze o wiele wolniej,Ania a moze spróbuj na solarium,mi solarka pomaga:)

próbowałam,ale nie daje rady

Tylko tak jednemu solarium pomoże drugiemu niestety nie;(
To kup sobie ten Ichtilium o ktorym pisalam,to jest typowy żel do skory i wlosow na łuszczyce,kosztuje 32 zl w aptece na morenie w cerfurze.

Na forum osób z tym problemem czytałam że zwykła maść ichtiolowa jest bardzo skuteczna.

tez mam ten prolbem na dwa lata przed ciaza zlapalo mnie to paskudztwo.
dziecko puki co nie ma.
kiedys chodzilam do dermatologa i leczylam zadnego efektu nie bylo ... czasem samo sie poprawialo ... w ciazy bralam hormony i w miare dalo sie zyc z tym teraz to jakis obled ... strasznie wlosy mi wypadaja sypie sie jak stara babcia :( co stosujecie co wam pomaga?
mam juz dosc tego ani nosic wlosow rozpuszczonych ani wymyslnej fryzury nie zrobie bo widac ...

ja juz gdzies pisalam ze u mojej malej sprawdzila sie oliwka salicylowa (tylko ciezko ja zmyc bo jest straszliwie tlusta) zmywam ja szamponem bialy jelen, ja jestem antysterydowa totalnie... czasami jak trzeba to stosuje protopic. generalnie wszelkie masci szampony masakrycznie drogie na recepte itp mamy przetestowane sa dobre na 2-3 razy a potem wraca wszystko... chode z moja do dr szlazaka ona ma stwierdzone azs i luszczyce... on zapisuje tez jakies naswietlnie itp tylko ze doroslym nie dzieciom ( wiem ze dzialaja) :)

a może Elocom?

Mi pomógł krem z konopi oraz olej z konopi. Możesz go dostać w sklepie konopnymarket.pl , z którego sam kupowałem. Żaden inny preparat mi tak nie pomógł jak właśnie preparaty z konopi.

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...