nnt. fryzurka... :(

dziewczyny wiem,ze to nie na temat i w ogole, ale mam do was ogromna prosbe, ide dzis wieczorem do fryzjera, postanowilam obciac radykalnie wlosy, teraz mam dlugie, ale sa przesuszone i generalnie po prostu opadaja bez zadnej konkretnej fryzury, wiec chce je sciac bardzo krotko, tak dla odmiany po 10 latach.... jednak wiadomo, to co sie chce, a to co bedzie pasowac to dwie rozne sprawy dlatego chcialam sie was poradzic.... oczywiscie juz na miejscu poradze sie tez fryzjerki, ale nie wiem czy w ogole jej marudzic jesli np. wiekszosc z was stwierdzi ze w krotkich wlosach to w ogole bleee :)
takze wklejam swoja fotke i zdjecia fryzur ktore mi sie podobaja :)

mam nadzieje,ze mi szczerze doradzicie:)

to ja w dlugich wlosach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. fryzurka... :(

hmm.. zdjecia sie nie wkleily...

jeszcze raz:

image

kurcze malutkie,,...no dobra ale wklejam jeszcze raz zdjecia fryzur nad ktorymi mysle :)

image

czy raczej nie tak radykalnie i tak sobie sciac?

image

wklejam jeszcze raz swoje zdjecie i jak cos czekam na pomoc w podjeciu decyzji :)

image

najpierw bym ścięła jak modelka na fotce nr 2

jaka modelka???? - to jest Rihana!!!!! :))))

dla ciebie Rihana- dla mnie modelka/kobieta/baba z fotki nr 2

ja tea bym proponowala fryzurke z fotki nr 2

a ja myślę,że łądnie byś wyglądała w tej pierwszej:)

ja też niedawno radykalnie zmieniłam fryzurę-z włosów za łopatki, ścięłam do połowy szyi. Naszczęście znalazłam dobrą fryzjerkę i byłam bardzo zadowolona.
powodzenia i pamiętaj jak by co-to tylko włosy-odrosną;)

a ja bym scieła jak na pierwszej

Idź na całość. Ładna buzia nie powinna bać się odkrycia.
Im krócej tym lepiej = wygoda i możliwość "odzyskania" naturalnych, zdrowych włosów.

dzieki dziewczyny, ja tez jestem jakos bardziej przekonana do tej 1 no ale to juz by byla radykalna bardzo roznica :) z wlosow prawie do polowy plecow na takie krociutkie:)

zastanawiam sie tylko..bo ja mam taka dosc pyzata buzke i nie wiem czy takie krotkie wlosy do takiego ksztaltu twarzy pasuja..

dzieki dziewczyny, ja tez jestem jakos bardziej przekonana do tej 1 no ale to juz by byla radykalna bardzo roznica :) z wlosow prawie do polowy plecow na takie krociutkie:)

zastanawiam sie tylko..bo ja mam taka dosc pyzata buzke i nie wiem czy takie krotkie wlosy do takiego ksztaltu twarzy pasuja..

ja bym wybrala "2"

wklejam jeszcze jedna swoja fotke, z tegorocznych wakacji... moze bedzie lepiej widac jaka mam pyzata buzke i co do niej pasuje :P
image

fryzura 2

ja tez mam pyzatą bużkę i jak ścięłąm kiedys na chłopaka, to wydawała sie jeszcze bardziej okrągła. Więc polecam nr 2 :)

myślę,ze fryzura nr.2

hej.
obie fryzurki są na proste włosy bądź prostowane prostownicą. Twoje włosy są puszyste lekko kręcone więc na pewno będzie trzeba włożyć trochę pracy aby wyglądały jak na tych zdjęciach. Pazurki jak najbardziej bo zatuszują jak to napisałaś pyzate policzki. Musisz wziąć pod uwagę jeszcze długość grzywki. Pozdrawiam (fryzjerka z 12 letnim stażem)

trotka a bylabys moze w stanie wspomoc mnei jakims zdjeciem fryzurki, ktora by mi pasowala??? tak mniej wiecej, bylabym ci ogromnie wdzieczna,bo po prostu nie chce dokonac zlego wyboru...

a co myslicie o czyms takim...choc to tez na proste wlosy :(
image

oleńka generalnie jak masz czas i umiejętności to z każdych włosów wyczarujesz cuda. Chodzi o to żeby po wyjściu od fryzjera poradzić sobie samemu. Wydaje mi się że ta trzecia fryzurka jest ok. Bo nawet jeśli pokręcą się trochę twoje włosy to nadal będzie świetna twarzowa fryzurka. Oleńka 80% udanej fryzury to doskonałe porozumienie fryzjera z klientem jeśli jesteś w stanie dokładnie wytłumaczyć o co tobie chodzi to dobra fryzjerka powinna dostosować resztę( długość, strzępienie itp) do twojego rodzaju włosów. Myślę że dobrze będziesz się czuła w nowej fryzurce. W tym sezonie bardzo modne są wszelkie strzępienia i asymetria. Wklej fotkę z nową fryzurką. Pozdrawiam.

nr 2-ja tez mam pyzata twarz i wybralabym fote nr 2

Asymetryczna grzywka, krótsza niż u 'modelki' wydłuży optycznie twarz a pazurki po bokach wyszczuplą policzki. Jeśli masz małe, nieodstające uszy to polecam krótszą fryzurę. Przy krótkich włosach ich puszystość i skłonność do falowania da się w prosty sposób okiełznać woskiem lub pastą.

czyli wedlug Ciebie ktora fryzurka bylaby najlepsza?z tych 3 chociaz

oleńko wedlug mnie z tych trzech fryzur najladniej byloby ci w nr 2 :))))

kurcze sorki ze ja tak marudze wam,ale wiecie 12 lat nosilam dlugie wlosy i ciagle tak samo, dlatego teraz kazda zmiana to wielki strach :)

ale generalnie wnioskuje,ze uwazacie ze w krotszych wlosach nie byloby zle? najwiekszy problem mam zawsze z grzywka,bo wlasnie sie troche faluje, a poza tym mam tzw. "wicherek"... ta 1 to chyba jak dla mnie poki co za wielki szok :) choc jest super to pewnie wybiore cos pomiedzy 2 a 3...

Moim zdaniem mogłabyś przymierzyć się do fryzury z krótszą, asymetryczną grzywką - to jakiś wstęp do dalszych obnażeń. I nie trzymaj się tak kurczowo zdjęć. ;-) Na pewno wspólnie z fryzjerką dojdziecie do optymalnego rozwiązania. Ale fajnie, że sama sobie odpowiedziałaś na co jesteś gotowa. :-)

Moim zdaniem mogłabyś przymierzyć się do fryzury z krótszą, asymetryczną grzywką

* krótszą niż masz obecnie, niezbyt gęstą; całość włosów wycieniowana

mi bradzo się podoba fryzurka nr 3 i wydaje mi się że pasowałaby do Ciebie.

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
(*) (*)-śpij córeczko

ok wklejam efekty :P zmiana nie jest niby drastyczna, w tym sensie ze fryzura nie jest wymyslna, ale dla mnie to i tak szok :)

image

no bardzo ładnie, o wiele lepiej:)

super-fajny efekt

nr 2
:-)

zdecydowanie wygladasz lepiej w tej nowej fryzurce niz w dlugich wlosach :) jak dla mnie slicznie :)))

Plus za to, że coś zrobiłaś z włosami i że dbasz o swój wizerunek.

Minus za to, że chyba po umyciu tak je sobie samym zostawiłaś....duzo lepszy efekt byś osiągnęła używając pianki, szczotki do podkręcania i lakieru. Fryzurka od razu by się podniosła i wyglądała lekko i na pewno ładniej niż teraz.
Modelki ze zdjęć, po mimo ze wydaje się, że mają zwykłą, prostą fryzurkę nie wymagającą dużo pracy....jednak coś z tą "głową" robią...i dlatego ładnie wyglądają.

Powodzenia....

Inne tematy z forum

Kosmetyki do opalania na blizny/znamiona (3 odpowiedzi)

Jakie kosmetyki zastosować na blizny w przypadku opalania i jak później monitorować skórę, żeby...

Zamiennik sildenafilu (6 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Szukam obecnie zamiennika dla środka sildenafil. Odpada ze względu na moje złe...

Bardzo zniszczone dłonie. Jak zaradzić ? Są jakieś zabiegi ? (14 odpowiedzi)

Czy znacie moze jakies dobre zabiegi na dłonie? Takie oprócz parafiny ( chodziłam ale zabieg mało...