panny młode 2013?

Jak w tytule, czy są na forum panny młode, które planują ślub na 2013?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: panny młode 2013?

Jeśli chodzi o orkiestrę to RAGTIME (http://www.zespol-ragtime.pl) - nie wiem czy znacie.
Ale wiem z doświadczenia :) że potrafią zagrać dosłownie wszystko, jeśli chodzi o mnie to interesują mnie kaszubskie klimaty, do tego obowiązkowe disco polo, no i nasze przeboje - czyli piosenki anglojęzyczne i wiem że oni dadzą radę :P.

A jeśli chodzi o wideofilmowanie i zdjęcia to mój luby wybrał firmę LANC z Bolszewa :) strona w budowie (http://lancfilm.mafirma.pl/)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Dziewczyny, ja biorę ślub w sierpniu 2012 roku, i po weselu będę miała do sprzedaży sukienkę Madonna Pronovias Alcanar z welonem (3m) jakby któraś była zainteresowana polecam :):):) udanych przygotowań :):)

wow jestem w szoku , że ten wątek powstał już tak dawno temu :) a u mnie się każdy dziwi , że tak szybko planujemy :)

My również na 2013 :) 12-sty październik 2013

Ślub - Katedra Oliwska

Wesel - Sala Zielona "Pod Lipami" w Łęgowie - umowa podpisana, wybrane menu

Mam pytanie czy opłacacie nocleg dla gości? i czy zapewniacie transport z Kościoła na salę i powrotny ?

My mamy wesele i poprawiny, zapewniamy i opłacamy nocleg ale tylko dla gości przyjezdnych spoza Trójmiasta.

Jutro jedziemy podpisać umowę z orkiestrą.

I rozpoczynamy poszukiwania kamerzysty i foto z czym mamy największy problem :-) może polecicie kogoś sprawdzonego ...

Nartu22 jaką macie orkiestrę ? :))

gosiulek masz racje albo my sie obijamy albo 2013 tak sie spieszy hehehe

tak do Ciebie :)

Zarejestrowałam się, żeby nie szukać wątku :D

a to pytanie do mnie ;D?

witam, a mogłabym wiedzieć kto będzie fotografował i filmował?

to zależy o jakich salach myślisz i w jakim miesiącu planujesz ślub, bo te popularne miesiące czerwiec, sierpień, wrzesień i nawet lipiec są chyba dwa lata prędzej rezerwowane. ja rezerwowałam sale półtorej roku prędzej termin dostałam, bo sala nowa jeszcze nie otwarta, ale z kolei z orkiestrą był problem, bo w czerwcu mieli tylko jeden termin wolny. więc tak szczerze mówiąc zależy co chcesz, kogo chcesz i kiedy.

ile wczesniej nalezy zaklepywac by miec pelny wybor dat? ja nie 2013 ale pozniej i dlatego teraz pytam:))) i nie tylko o dzikie wino mi chodzi ale i o inne, wypowiedzcie sie prosze

A my z lubym mamy termin na pierwsza sobotę sierpnia 2013.
Zaklepany termin we wspomnianym wcześniej Dzikim Winie.
Orkiestra tez juz jest, i fotograf & videofilmowanie.

ja chcę najważniejsze rzeczy zrobić już teraz, żeby mieć "większy wybór" i potem błogi spokój :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieźle :) macie za ponad rok ślub a z przygotowaniami wyglądacie tak samo jak ja 6 miechów przed swoim ślubem:) chyba wynika z tego że się bardzo obijam..

My też się zastanawiamy nad kamerzystą, jesteśmy pewni, że chcemy tylko jeszcze nie wiemy kogo... :D

Jak zaczęliśmy planować ślub to mówiłam że kamerzysty nie będzie bo szkoda kasy na film którego i tak się nie ogląda i że nie lubię jak mi ktoś lata przed nosem z kamerą więc nie chce tego u siebie na weselu, później pomyślałam że jednak fajnie by było mieć pamiątkę i wracać do tego "i że cię nie opuszczę aż do śmierci" ;) więc żeby było taniej to chcieliśmy poprosić wujka żeby kręcił jakieś lepsze momenty ale po weselu kuzyna gdzie kamerzysty prawie wcale nie było widać, nie latał i nie filmował ludzi jak jedzą czy piją, jak zobaczył że ktoś nie chce być filmowany to odwracał kamerę, nie był po prostu nachalny skończyło się tak że podpisaliśmy z nim umowę :) i nawet nie jest taki drogi :)
osobiście uważam że jeśli się wahasz czy wziąć kamerzystę czy nie to weź, żebyś później nie żałowała bo to się już nie powtórzy :)
masz jeszcze ponad rok do ślubu więc możesz spróbować zadzwonić do wspomnianego już tutaj pana z Mechowa, nie jest drogi a filmy robi dobre :)

Ja z filmu bym nie rezygnowała . Fakt jeśli Ci fundusze nie pozwalają to oczywiście trzeba to rozważyć , ale mimo to że będą zdjęcia TO film z wesela i ślubu też jest ważny (oczywiście jak dla mnie) :)))
Na filmie jest zawsze dużo śmiechu ! :)))

ja tez mam termin na 13,04,2013 i mam tylko sale i fotografa... widze ze muszę sie wziac w garsc :)
jest taki wybor tych zespolow ze nie mozemy sie zdecydowac a i czasu na spotkania z nimi nie ma :/ mam nadzieje ze w koncu uda mi sie to zalatwic.
a dziewczyny bedziecie miec kamerzyste?? ja sie nad nim zastanawiam, mam fotografa i chyba tnąc koszty bede musiala zrezygnowac z filmowania.. ale nie wiem czy to jest dobry pomysl,

Ania i Sebastian - 13.04.2013r.

Mamy już salę, kamerzystę, fotografa i zespół - nasz ślub odbywa się jednak poza Trójmiastem także niewiele powiedzą Wam konkretne namiary :)

cenowo wygląda dość dobrze 170 zł/os. z poprawinami, ciastami i owocami. noclegi są jest tam 7 pokoi jeden w gratisie dla młodych a resztę można wynająć dla gości chyba było ok 35zł./os. jeśli byłabyś zainteresowana podać e-mail wyśle Ci ich menu i nr tel

Inne tematy z forum

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...