piwo karmi przy karmieniu piersią??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny, czy któraś z Was piła piwko karmi karmiąc piersią?
zastanawiam się czy mogę napić się chociaż parę łyków...
karmię już 4 miesiące...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: piwo karmi przy karmieniu piersią??

ja z tych nie pijących, ale troszkę można. Alkohol utrzymuje się w mleku tyle, ile we krwi - po paru łykach nic nie będzie, zwłaszcza jak sie napijesz po karmieniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja pilam - duzo poloznych poleca na laktacje ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

karmi jest na laktację, ja piłam:) karmilam 5 m-cy, więc bez problemów możesz sobie golnąć:) na zdrówko:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdyło mi się kilkakrotnie napić się szklaneczkę karmi, jednak robiłam to po wieczornym karmieniu, kiedy wiedziałam że przez najbliższe kilka godzin nie będę karmić :)
Nie odbiło to się na moim dziecku:)

ja nie piłam bo jakoś nie miałam sumienia moje szkraby karmiłam jedno 2 lata drugie 1 rok czas szybko leci pozwodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

też od czasu do czasu piłam karmi - całą butelkę :]

ponoć najlepiej najpierw odgazować ;)

i też spotkałam się z tym, że jest polecane na laktację :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki za podpowiedzi...
czasami jak rozmawiam z moimi koleżankami które karmią lub są w ciąży to śmiejemy się że gadamy o piwku czy drinku tak jakbyśmy były w klubie AA :)
"ja nie pije rok"

"a ja nie pije 1,5 roku "...itp..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe :D znam to ;) tylko my z kumpelami gadamy o winku ;) no ja wreszcie też mogę wypić ;)

dwa dni temu wypiłam szklankę piwa z sokiem malinowym(u mnie piwo przejdzie tylko z sokiem lub z colą) ;) jak miło - po ponad 22m-cach ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja właśnie popijam czytając forum ;)

Karmi to piwo prawie bezalkoholowe (0,5%) więc nie widzę problemu. Ja wypijałam czasami nawet dwie butelki podczas jakiś "imprez" żeby nie siedzieć przy soczku bo bardzo lubię piwko :) No chyba że mówisz o tym Karmi Black (4%) to myślę że szklaneczka po karmieniu wieczornym nie zaszkodzi.

ja również piję czasami wieczorem ,naprawdę jest mlekopędne,rano mam bardzo pełne piersi aż bolą

a i piłam też ostatnio redssa malinowego i nie zaszkodziło dziecku i też wpłynęlo na większą ilość pokarmu

właśnie sobie nalałam..czekam aż się troszkę odgazuje i będę piła :)
człowiek cieszy się z takich małych drobnostek... :):)
dobrze ze nie tylko ja tu na forum marzę o piwku ;)

piłam jak karmiłąm codziennie , nie odgazowywałam , małęj nic nie było

po wieczornym karmieniu piłam...ale u mnie przejdzie tylko mocno schłodzone..o tak dla odmiany po ciągłym piciu wody min na zmianę z sokami

Ja też piłam jak karmiłam. Właściwie sięgałam po nie zawsze jak czułam, że mleka w cyckach mniej. Po karmi miałam MEGA nadprodukcję hehehe. Do dziś ten napój "piwopodobny" ze śladową ilością alkoholu kojarzy mi się z okresem karmienia- teraz w ogóle mi nie smakuje :D

tak więc
- jeśli miałaś kłopot z tym, że jest to alkohol i zaszkodzisz dziecku to chyba po naszych postach powinnaś być spokojniejsza
-jeśli chodzi o wzdęcia u dziecka po wypiciu piwa przez Ciebie - odgazowanie się sprawdza
-jesli chodzi o wspomożenie laktacji - to działa :)

zatem

Na zdróweczko!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja piłam karmi latem, nawet dwa dziennie, dzięki temu przetrwałam kryzys laktacyjny w upały, ale przez to piwo, choć bezalkoholowe, miałam brzuszek piwny :))
teraz na laktację od czasu do czasu bocianek

mi ten smak kojarzy się z wieczornym oglądaniem dra Housa, bo zwykle piłam sobie do filmu, tylko dziś wyjątkowo wcześniej :)
ale czy mlekopędne jest to nie wiem, piję zwykle wieczorem i w nocy mam dłuższą przerwę w karmieniu, więc nie wiem, czy to ta przerwa tak działa czy 'piwko'
niestety smaku prawdziwego piwa toto nie zastąpi :]
a jeśli Karmi, to Poema di Caffe :D

Ja piłam normalnie karmi podczas karmienia, tym bardziej że ma ono w sobie tyle alkoholu co niecały kilogram jabłek;) na zaspie położne zalecały karmi na poprawę laktacji i mi pomogło i to bardzo :) Nie popadajmy w paranoję :)

Aczkolwiek forumka o nicku "majls" na pewno zaraz Cię tu zlinczuje, bo ona taka super zajefajna i prawa matka że hej...;) Do tej pory się z niej śmiejemy :)

piłam,i super wpłyneło to na moją laktacje

pewnie, że można wypić a jak masz jakieś obawy to zamrozić jedną porcję mleka, moja koleżanka tak robiła i wtedy była pewna, że zeszło z niej na 100%.

M_LADY ale masz fajna ikonke koło nicka swojego...przez pierwszy moment myślałam że jakiś robal chodzi mi po pulpicie heheh :)

a co do piwka...wypiłam KARMI i mojemu synkowi nic nie jest jak na razie
pozdrawiam Was i dziękuję za odpowiedzi

A jak niby gaz z piwa ma się dostać do mleka?

Ja czytalam gdzies, ze karmi ma tyle % w sobie co kefir :D

ale pilam rzadko, zdarzalo mi sie po karmieniu na filmie :) ale raczej epizodycznie, jakos tak nie moglam sie przemoc wiec wolalam nie :)

Ale za to jak przestalam karmic to moglam pic tylko karmi :D bo po jedym piwie lub lampce wina odpadalaaaam :D

No właśnie...

karmię 19 miesięcy, po roku karmienia zaczęłam pić piwko karmi, choć spróbuj też lech free /bezalkoholowy, smak piwa, według mnie lepsze/;
kiedy zacząć bezpiecznie - gdy dziecko będzie spało kilka godzin bez przebudzenia, piję po wieczornym karmieniu;

Karmi to nie piwo a napój, tam nie ma %. Ja piłam kilka razy Karmi i Lecha free w ciąży, w te straszne upały, lekarz powiedził, ze jak mam ochote na piwo to mam się napić lecha free. teraz karmię piersią i raz wypilam lampkę wina rozbolałą mnie głowa, a ostatnio po trzech łykach piwa było to samo, mój organizm nie toleruje alkoholu.

ja piłam karmi awet w ciazy muwia ze to dobre na pokarm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tez slyszalam ze dobre na laktacje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeśli o mnie chodzi to albo karmienie albo alkohol. słyszałam o piwie 0% na wsparcie laktacji ale sama nie próbowałam, zdecydowanie bardziej wolę lactosan mama ze słodem jęczmiennym i owocem kopru w składzie. Bardzo polubiłam jego smak i to, że mogę go pić na zimno, ciepło, z wodą lub mlekiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Też go bardzo lubiłam łączyłam z różnymi sokami lub mlekiem, wodą i naprawdę mi się nie nudził. Fajna opcja dla karmiących mam. Pomocna sprawa.

Ja podczas karmienia piersią piłam Karmi. Zaleciła mi to położna. Karmiłam piersią w środku lata dlatego też często szybko chłodziłam je, aby było zimniejsze ale nie takie z lodówki. Fajne sposoby znalazłam na https://kalkulatorpromili.pl/blog/jak-szybko-schlodzic-piwo/32 Po wypiciu karmi dziecku nic nie dolegało, za to ja miałam dużo pokarmu. Może samo piwo nie ma na to wpływu ale już psychika kobiety napewno:)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...