Położna - Zaspa

Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: położna - Zaspa

przecież to bez sensu, żeby płacić położnej, która nie może uczestniczyć w porodzie. Osoba, która Ci towarzyszy siedzi na krześle, które jest na wysokości głowy i nie może " tam" zaglądać. Może podać wody, potrzymać za rękę i strzelić pare fotek :)

Teraz jest tak, że nawet połozna z Zaspy nie może odbierać porodu poza swoim dyżurem. Poród odbierają osoby, które są w grafiku.

hahaha, dobre :> ale na razie nie mam żadnego namiaru na położną:(

Jesli powiesz, ze przyszlas z ciocia to mysle, ze nikt nie bedzie sie dopytywal jaki jest zawod cioci ;) .

czyli można mieć swoją położna, tyle że nie będzie przyjmowała poród tylko będzie moją osobą towarzyszącą, dobrze rozumiem?

Nikt sie nie pyta o zawod osoby bioracej udzial w porodzie rodzinnym. Moze to byc ponury policjant lub wesola polozna ;) .
Natomiast juz samo odbieranie porodu to nie bardzo to widze, moze mozna sie dogadac, szczegolnie gdyby 5 naraz rodzilo ;) .

ojej, to lipa :( Bo może się okaże, że ta położna, której bym zapłaciła będzie albo schodziła ze swojego dyżuru (i na bank będzie zmęczona i nie zostanie ze mną), albo będzie gdzieś daleko i nie dojedzie :( To mnie zmartwiłaś. Bo ja sobie wyobrażałam, że to tak jakby zamiast męża przyjechała ze mną położna.. nie, żeby przyjmowała nawet mój poród tylko żeby mi pomagała, dała wody, potrzymała za rękę.. tak też nie można??

jeżeli będziesz rodziła w szpitalu na zaspie to musi byc połozna z zaspy.
Żadnej innej nikt tam nie wpuści... no chyba, że rodzisz w domu :) to wtedy rzyczywiście każda inna będzie ok.

Witam
mi również zależy na wynajęciu położnej. Oczywiście nie chcę ze szpitala z Zaspy, tylko po prostu sprawdzoną położną, która na bank dotrze na mój poród i pomoże mi przebrnąć przez to wszystko. Wiem, że taka pomoc jest bardzo ważna. Z góry dziękuję: aniouka@o2.pl

w górę !

http://pl.wikipedia.org/wiki/Korupcja - jak masz problemy ze zrozumieniem mechanizmu.

"Podobnie jak w przypadku innych zaburzeń lękowych, fobia zazwyczaj wiąże się z objawami psychosomatycznymi, na przykład z przyspieszeniem bicia serca, suchością w ustach, szczękościskiem, nadmiernym poceniem się, zawrotami głowy oraz poczuciem utraty kontroli nad swoim zachowaniem lub subiektywnym poczuciem choroby psychicznej. Zdarza się, że lęk fobiczny współistnieje z epizodami depresji, może wywołać stan przedzawałowy, ustanie bicia serca, drętwienie kończyn, znaczny spadek lub wzrost ciśnienia, bezdech, duszności, zaburzenia spostrzegania i mowy, ucisk na klatkę piersiową, głowę, nos lub brzuch i in.; może prowadzić do omdleń oraz arytmii serca." :-)

A Ty chyba jesteś chora, podobnie jak ludzie którzy dają łapówki.

Fobia? Jak nie potrafisz zrozumieć w czym rzecz, to jest to dla Ciebie fobia :)

"Bo wszyscy dają i kradną" to daję i ja :)

Ty ogólnie jesteś chory a korupcja to twoja FOBIA.

Jeżeli chodzi o korupcję niestety jestem chory :)

No bo ty chłopie chory jesteś i nijak z tobą nie można ni po dobroci ni po złości, tzn. jeszcze gorzej niż z dzieckiem.

Ale Ponury już dawno Ciebie olał ?!

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Chcę zakończy tę bezsensowną dyskusję z PONURYM i dedykuję mu tę bajeczkę. :-)

teraz juz nie ma legalnie ani tym bardziej nielegalnie. trzeba sie cieszyc z tego kto akurat tam jest. swoja droga co to za bezpieczenstwo, idzie mąż nadzoruje,położne są obok, wzywa i przychodza.

i o to właśnie chodzi. Ponury, uczepiłeś się też kobiet, które za swoje bezpieczeństwo są w stanie zapłacić niedokońca legalnie (uogólniam).
Problem leży gdzie indziej! Gwiazdeczkaania właśnie ma rację!
Skoro nie ma możliwości zrobić tego legalnie, to wyjście jest jedno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chętnie zapłacę legalnie położnej nawet tyle żeby mogla podatek odprowadzić i wyjść "na swoje".

Tylko czemu do cholery nie mam takiej możliwości ??

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

księgowa?? czy warto? (43 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...