Położna - Zaspa

Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: położna - Zaspa

Nie, człowiekiem jestem jak każdy inny. Ale staram się być choć trochę lepszym.

Resztę złośliwości pozostawię bez komentarza.

Jak widzę przyzwolenie społeczne na korupcję jest nadal ogromne... niestety.

Ponury, Ty to musisz być prawym człowiekiem...
Pewnie segregujesz śmieci, płacisz abonament rtv, a i w kościele zawsze dajesz na tacę.
Ręce opadają, jak czytam to, co piszesz....
Bez kitu, widać, że przy Twoim porodzie przydałaby się jakaś lepsza położna, bo ta, co była, to chyba Cię uszkodziła.
Nie gorączkuj się tutaj, bo sprzymierzeńców masz jak na lekarstwo. I pamiętaj, dzwon głośny, bo .... pusty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapytaj Dyrektora Aresztu Śledczego na ul. Kurkowej w Gdańsku :)

dziewczyny poproszę te, który korzystały z "poleconej położnej" o jakieś namiary na godną polecenia panią
aniapink@gmail.com
dzięki

Czyżby koledzy się im skutecznie dobrali do tyłków? W pięty im pójdzie blokowanie służbowego sprzętu za łapówki, gdy inne kobiety czekają na nieopłacony poród.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tego co wiem, to nie ma juz mozliwosci oplacania poloznych na zaspie.

Jak dla mnie pobyt i poród na zaspie bardzo OK!!!!!

image

Ania to miałaś szczęście. Ja urodziłam na Zaspie w sylwestra przez CC i przez te 4 doby, które spędziłam potem w szpitalu była tylko jedna fajna położna, reszta w większości to niezadowolone babsztyle, które wcale nie rozumieją problemów młodej matki. Przez takie olewcze podejście walczymy teraz z synkiem, bo nie chce ssać.
Będąc tam stwierdziłam, że wychodzi takie wykupywanie położnych, dawanie czekoladek i inne zacofane podejście. Przecież to ich praca - one dostają za to pensje. Strasznie mnie to irytuje.
Być może trafiłam na zły okres (sykwestrowo -noworoczny) i panie byly niezadowolone, że muszę w pracy siedzieć, ale niestety same wybrały sobie taki zawód.

proszę o namiaru na bdb położną :)
firma595@wp.pl

Nic nie zrobilam, bo wiem jak policjanci potrafia sie odwdzieczyc za takie donosy, wole nie ryzykowac.

Jola, w czym masz problem? Pomyśl i sama znajdziesz odpowiedź czy warto ryzykować za 500 zł w razie komplikacji... ?!

Co to znaczy przestraszyły się? Tępić prawnie i tyle. Nie płacić za to, co mają obowiązek robić.

Kawa czy czekoladka po wypisie to co innego... czym innym jest łapówka, a czym innym dowód wdzięczności.

white rabbit, dlaczego nic nie zrobiłaś? Gadać każdy potrafi.

Ja rodziłam na Zaspie dwa tygodnie temu - bez swojej położnej i bardzo się z tego cieszę. Byłam na porodówce parę godzin - nie udało się niestety urodzić sn, ale położne były cudowne. Opieka i wsparcie niesamowite, aż do końca cesarki. Akurat była zmiana 'warty' w międzyczasie, ale obie Panie były super - zainteresowane tym, co się ze mną dzieje, skore do pomocy itp.

Na położnictwie zresztą też położne niesamowicie pomocne - sama byłam zdziwiona, że na 4 doby, jakie tam byłam trafiła się jedna niemiła położna.

Także ja jestem zadowolona, że się nie dałam zwariować.
Pozdrawiam serdecznie i życzę tych samych położnych lub podobnych każdej z Was :)

A ja sie wciąż wacham czy opłacać czy nie... przeczytałąm wszystkie powuyższe wypowiedzi licząc, ze dzięki nim podejmę decyzję i wciąż nie wiem co robić....

Proszę powiedzcie czy rzeczywiście nadal położne pobieraja za to kase, czy moze cale to zamieszanie troche je spłoszyło? Czy Panie wymienione z nazwiska nie maja obaw - bo jedną z ich mi własnie polecano.....

dzieki za info - szczególnie od ostatnio rodzących mamusiek

Ponury ja takie przekrety widzialam wsrod policjantow, ze az zaluje na nich nie donioslam, ale musieliby bardzo duzy komisariat zamknac i kilka dzielnic byloby nawet bez tych skorumpowanych i leniwych policjantow ;) . W kazdym razie spotkanie dzielnicowego na zakupach w Tesco w czasie pracy, lub w domu gdzie odsypial i mial wrocic do pracy na koniec dyzuru zeby podpisac swoja obecnosc to normalka. Oczywiscie nie tylko jego, ale to akurat byl znajomy wiec widzialam to wiem.

Ponury wyluzuj, szukaj przekrętów w swoim miejscu zatrudnienia - jak zaczniesz od swojego podwórka będzie łatwiej wychodzi z korupcji...

Jeżeli będziemy tolerować takie przekręty w takich błahych sprawach, w tym kraju nigdy nic się nie zmieni. Wiele zależy od nas, na samym dole.

Nazwiska zostały wcześniej podane już na forum. Nawet jakiś cymbał nazwiskiem jednej z tych Pań nazwał temat:

A Ty jakim prawem podajesz nazwiska .... taki z ciebie policjant jak z k....j .... ..... .

Ustalaj dalej, ja już ustaliłem dzięki forum pierwsze nazwiska do sprawy: G., F., czekam na kolejne :)

Tym razem tych przekrętów z porodami rodzinnymi nie przepuszczę.

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)