poszukuje wykonawcy -budowa domu !

Poszukuje dobrego, solidnego i niedrogiego wykonawcy dosc duzego domu ( maly pensionat ) ok. 250 m na terebie Pruszcza Gdanskiego. Interesuje mnie kompleksowa obsluga inwestycji od pozwolen az po stan pod klucz.Czy ktos mi moze polecic solidna firme budowlana lub malego developera??????? izabela2@alice.it
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poszukuje wykonawcy -budowa domu !

Jak znajdziesz to podaj namiary :) Tanio nigdy nie będzie solidnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie zawsze drogo to znaczy solidnie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry fachowiec się ceni. A dokładnośc pracy wymaga duzo więcej pracy i tym jest dużo droższa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

chodzi mi o dobrego wykonawce, ktory wycenia swoja prace uczciwie, nie szukam kogos kto byle jak mi wybuduje ale jest tani! nie chce jednak przeplacac !

Z doświadczenia wiem, że nie da się uniknąć przepłacenia, gdyż wykonawca i tak chce zarobić na tobie jak najwiecej, drugiego domu i tak nie będziesz budować wiec mu nie zalezy co będziesz o nim sądzic po zakończeniu budowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

iza jak chcesz tanio i solidnie to może sama osobiście wybuduj sobie ten pensjonat a na pewno zaoszczędzisz ok 2 mln, zł. Ps: najtaniej chłopcy z kartuz biorą - chcesz numer ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

widze ze wszyscy tryskaja optymizmem!!! czy w Polsce nie ma juz uczciwych ludzi ktorzy pracuja?

są ale raczej nie znajdziesz na tym forum tego co poszukujesz;

1) 250 m2 to nie az tak skomplikowana budowa wiec wielu bedzie sie w stanie tego podjac
2) szukasz frmy od a do z tj. od pozwolneia pod budowe.. pewnie znajdziesz, ale zawezasz sobie krag ewentualnych wykonawcow...
- mozesz jednej firmie znp. architektonicznej zlecic przygotowanie projektu i uzyskanie pozwolenia oraz wszystkich uzgodnien
- i dopiero szukac wykonawce majac projekt

wykonawcow poszukaj przez ogloszenia w necie, najlepiej gdy pokazuja swoje strony www i realizacje, a dopiero pozniej weryfikuj np. na forach cz sa solidni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

uczciwych nie ma.
Zawsze traktują inwestora jak dojna krowę i jelenia w jednym.
Jedna rada.
Umawiaj sie na rozliczenie po wykonaniu roboty i odbiorze przez osobę doświadczoną.
Nie daj sie nabrać na błagania że im do 1 nie starczy. Jak sie ma firmę to trzeba tak kalkulowac żeby miec kase na cały czas budowy.

no coz nie wyglada to tak rozowo ale mniej wiecej tego sie spodziewalam! man nadzieje ze trafie na firme ktora tylko troche mnie oszuka ale przynajmniej dobrze zbuduje!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogę polecić ekipę dekarzy. Dogadałem się z chłopakami z firmy która budowała u sąsiada. W kilka popołudni zrobili i po kosztach:) 506 160 644

tacy spryciarze PRL budowali, a gwarancję to sobie sam wytawisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli szukasz wykonawcy poprzez forum to lepiej sie nie zabieraj za budowę tego domu, w tym co piszę nie ma złośliwości, po prostu jesli tu dostaniesz jakieś namiary to może to być podszywający się pod klienta partacz który nie ma roboty, lub osoby które mają inne wymagania niż ty itd. Jeśli szukasz wykonawcy to trzeba się znać na budowlance, zobaczyc jak robi, porozmawiać z ludźmi dla których robił osobiście. Jak się nie znasz pozostaje ci drogi deweloper który świadczy takie usługi. tu tez możesz mieć nie wszytsko ok jesli nie pilnujesz ale jest szansa że sprawy kluczowe (konstrukcyjne) będą ok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

haha ale mnie rozbawiło to, że ktoś napisał, że nie ma uczciwych budowlańców, są tylko trzeba dobrze trafić, ja trafiłam na firmę Henryka Dawidowskiego i powiem, że nie tylko wszystko było dokładnie zrobione, ale też mogę powiedzieć, że ci budowlańcy należą do grupy tych uczciwych.

aaa patrzyłeś na oferty deweloperskie Aliansa? Mają całkiem spoko te oferty no i budują w takic nowszych technologiach - dzieki temu budowa idzie z pewnością szybciej
wiem, bo mój kuzyn teraz wybudował chałupę i powiem szczerze, że aż byłem pod wrazeniem, bo myślałem, że postawią byle co (jak zwykle) a tu jednak duże zaskoczenie

najbardziej uczciwi sa z poza kartuz teren kaszub
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

albo moze po prostu nie potrafisz ocenic ich roboty.....

WATEX-BUD W REDZIE ZAJMUJA SIE TAKA BUDOWA DOMÓW 501030433

zaks serwis solidnie i nie za drogo

zaks serwis Skowarcz tel501773004

Witam Państwa,
Zapraszam na naszą stronę http://www.jakubowski.ubf.pl zajmujemy się również budową domów.
Z wyrazami szacunku,
"Biały Dwór"

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Jak zabezpieczy meble do przeprowadzki? (5 odpowiedzi)

Przeprowadzka to często stresujące wydarzenie, które wymaga odpowiedniego zabezpieczenia mebli,...

architekt wnętrz - polecane osoby (17 odpowiedzi)

Jeżeli korzystaliście z usług architekta wnętrz to poproszę o wpisanie osoby, którą możecie...