praca chałupnicza-montaż zabawek

Fundacja Pomocy Zdrowotnej Doktor Melmed oferuje prace chałupnicze przy montażu zabawek kontakt telefoniczny 58 710 86 11 lub 58 719 40 10. Czy ktoś już pracował dla tej fundacji?
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 46

Re: praca chałupnicza-montaż zabawek

Panie Piotrze cały czas czekam na materiał i obiecaną odpowiedź przez Pana ,umowę na ściereczki podpisałam 25 lutego ,nową belę materiału miałam otrzymać 8 marca dziś jest 19 i ani materiału ani obiecanego telefonu od Pana .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

JA także jeszcze nic nie zarobiłam, a raczej to ja musiałam zapłacić co prawda za ściereczki zarobiłam 80zł ale z tego było potrącone na kartoniki -umowę podpisałam 31 stycznia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Piotrze jakie koszty Fundacja ponosi ,skoro za źle wykonaną pracę to my musimy zapłacić i to nie małe pieniądze np:za zrobienie kartoników 0.35zł za źle wykonane 0.90 czyli:200 kartoników to zarobione 70zł w przypadku źle -180zł. i tyle musiałam Panu zapłacić ściereczki 2zł zrobione dobrze, źle 4zł czyli jest to cena sklepowa np: 40 ściereczek dobrych to 80zł źle-160,a z tym skakaniem z kwiatka na kwiatka to jak nie zmieniać umowy skoro kartoniki to była bardzo ciężka praca dla kobiety od wycinania bardzo bolały ręce i do tego szablon był źle wykonany,robiłam kartoniki po 10-12 godzin dziennie gdzie dniówka wychodziła niecałe 10zł ,a za zmianę umowy i tak musiałam zapłacić 55zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dostałam pieniądze za wykonanie 200 kartoników(70zł),ale zmieniłam umowę na zgrzewanie woreczków foliowych,oczywiście musiałam zapłacić za zmianę umowy 55zł.Pracę miałam dostać 11 marca.Oczywiście ani widu ani słychu.Panie w fundacji już same niewiedzą co mają mówić,dlaczego jest takie opóźnienie. Tagże wątpię aby w tej fundacji człowiek był zdolny zarobić jakieś konkretne pieniądze,bo co z tego że robotę zrobi się szybko jak trzeba będzie czekać na następną partię kilka tygodni.?Co do zgrzewania woreczków dziwne jest to iż na zgrzewarce elektrycznej nie ma tabliczki znamionowej z informacją jaką ma moc.Panie z fundacji mówiły że była informacja na kartonie w którym była zapakowana ta zgrzewarka,ale one tego nie sprawdziły.Wydaje mi się że ta zgrzewarka ciągnie bardzo dużo prądu i Oni próbują w jakiś sposób to ukryć.Jeszcze trochę poczekam,a jeżeli nie dostanę tej pracy będę żądać zwrotu 55zł za zmianę umowy.

Ze mną jest tak samo ciągle coś brakuje czekam już miesiąc to jest przekret pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

14.03 miałaś mieć kasę! i co?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosze chalupnikow czy ktos dostal jakie kolwiek pieniadze za prace w Fundacji?bo jeszcze ani grosza,prosze niech ktos napisze

Do póty Pan Piotr będzie wymagał takich rzeczy nie tłumacząc niczego na publicznym forum, dopóty będą takie rzeczy się tutaj dziać.
Proszę pisać z łaski swojej odpowiedzieć na pytania stawiane wyżej...bo jak widać jest wiele kontrowersji z tym związanych a podejrzewam, że w Pana gestii leży aby imię "fundacji" było dobre - nieprawdaż Panie "piotrze Piwnicki"?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam serdecznie abym mógł Pani /u odpowiedzieć musze znać Pani/a nazwisko,proszę sie przedstawić !!!!!!!
Piotr Piwnicki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się że szkoda 200 zł.A czy jakis chałupnik otrzymał pieniadze?czy każdy musiał jeszcze dopłacic?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam pytanie do p.Piwnickiego.
4tydzień czekam na klocki.Oczywiście wpłaciłam ostatnie 200zł mając nadzieje że szybko je odrobie.Ale widać że to OSZUSTWO bo nawet nikt nie raczył do mnie zadzwonić. dzwoniłam ja i za każdym razem słyszałam ,że.....Pani właściwie sama nie wie co ma mi powiedzieć.!
to znaczy że po drugiej stronie ktoś już nawet nie wie co ma ludziom mówić!
LUDZIE SZKODA TYCH 200zł,.ja wpłaciłam swoe ostatnie 200zł na rate. TAKI KRAJ. POLAK POLAKA W H... ROBI ABY ZAROBIĆ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Pana Piwnickiego
Witam Pana. Chciałabym się dowiedzieć jakie aktualnie oferty pracy ma fundacja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowna Pani; z czym chałupnicy mają taki problem ? Może z tym że non stop coś im nie wychodzi że skaczą z kwiatka na kwiatek zmieniajac wciąż umowy bo to złe,a to ciężko idzie, itd.
Czemu Pani nie zapyta jakie problemy Fundacja ma z chałupnikami,a ma ich całłkiem sporo.Zniszczony materiał, krzywo skrojone sciereczki,zabrudzone kartoniki na których można znależć resztki obiadowe,Co Pani na to ?
Szanowna Pani,opóznienia w dostawach dla Fundacji materiałów jak chociażby ramek przez zleceniodawcę są wynikiem nonszalancji naszego klienta.Ale tak już jest na naszym rynku że każdy dużo żąda a nie bierze pod uwagę strony przeciwnej.13 marca wysłałem do naszego klienta zamówione przez niego ściereczki w ilości 12 tyś sztuk.Wczoraj otrzymałem fax - protokół brakowania na 1485 sztuk.Wykonane sciereczki nie trzymaja żądanego wymiaru,a ścieg jest niejednolity lub krzywo nałozony.Proszę mi z łaski swojej odpowiedzieć co mam teraz z tym zrobić ??? Mało tego że klient nie zapłaci mi za to co ja już chałupnikom zapłaciłem to jeszcze otrzymałem notę obciążeniową za zniszczony materiał !!!!!!!!
Myslicie Państwo że to taki miód zlecać pracę ,dawać materiał,niejednokrotmie wypożyczać maszyny różnego rodzaju - które trzeba kupić,a pózniej po zakończonej pracy przychodzą niejednokrotnie w strzepach.
Łatwo jest atakować,wytykać błędy i reprezentować postawę roszczeniową.
Proszę się z łaski swojej zastanowić nad powyższym zanim pewnie negatywnie to ocenicie.Ten się nie myli kto nic nie robi,choć czasem się zastanawiam czy warto coś zmieniać i komuś pomagać czytając co niektóre komentarze.
Pozostaję z wyrazami szacunku Piotr Piwnicki

P.S.
Szanowna Pani wymienia Pani tutaj trzy z ponad 27 prac jakie chałupnicy wykonują.Gdyby było tak żle jak Pani pisze to na forum nie przewijało by sie kilka ników a kilkaset.Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

w solutions nie pracuje, brałam raz kartki chałupniczo.karty okolicznościowe pakowałam w woreczki , naklejałam cenę , pakowałam po 12 swzt do jednego woreczka i jeszcze kod kreskowy. za 1000 kart płacili 37zł, nie jest to duzo ,ale można sie wprawić...są tez inne prace. na miejscu wiem ze pracuje sie na akord.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do KAORI która pracuje dla firmy SOLUTIONS Witam a czy mogłabyś napisać na czym polega twoja praca za jakie wynagrodzenie i czy dobrze ci się pracuję. Będę Ci bardzo wdzięczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowny Panie Piwnicki - jak to jest, ze z kazdym rodzajem pracy jest w Pana Fundacji taki straszny problem??? Na zabawki, ramki, sciereczki ludzie czekaja juz 3 tygodnie. Szablony do kartonow sa zle zrobione. Sam Pan wie, ze wyglada to wszystko co najmniej dziwnie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To tak jak ja.A jeżeli chodzi o odzew Pana Piwnickiego, to już nie wymaga komentarza,fakty mówią same za siebie.Oj nieładnie Panie Piotrze,ktoś tu zwyczajnie kłamie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmieniłam umowę na szycie ściereczek do naczyń ,po pierwszych próbnych już drugi tydzień czekam na obiecaną belę materiału ,która miała być za dwa dni,a odpowiedzi nie otrzymałam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nelcia można wiedzieć na co podpisałaś umowę i czy otrzymałaś obiecaną odpowiedź od Pana Piwnickiego.

Dziękuję za odpowiedź i czekam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Słowackiego 78 (4 odpowiedzi)

Inwestycja Słowackiego 78 powstaje w miejscu, gdzie przez wiele lat funkcjonowała restauracja...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Villa Jaśkowa Dolina (22 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...