Re: pralka,lodówka,zmywarka do 1000zł,,,, ???
Kupiłam 2 lata temu pralkę whirpool za 1500zl i się zepsuła, od początku nie byłam z niej zadowolona, była naprawiana na gwarancji, a teraz po gwarancji padła całkiem, całe szczęscie miałam kupione ubezpieczenie i dostałam nową pralkę.Tym razem Candy , musiałam sie zmieścić z 1tyś zł żeby nie dopłacać do nowej pralki. Wybrałam Candy , ponieważ i moi rodzice i moja siostra mają pralki tej firmy i są zadowoleni, nigdy się nie psuły. Narazie z mojej jestem zadowolona, jest funkcjonalna i ładnie wygląda.
Przy okazji wizyty pana serwisanta pytałam go co by polecał , jaką firmę itd, powiedział mi ,że w twej chwili to ma niewielkie znaczenie, bo jeżdzi do napraw niemal wszystkich firm, i ,ze zazwyczaj sprzęty psują się właśnie tuż po wygaśnięciu gwarancji, czyli po około 2 latach.Warto więc szukac sprzętu z przedłużoną gwarancja, lub wykupić dodatkowe ubezpieczenie, tak jak ja miałam .Płaciłam za nie chyba 100zł
Lodówkę kupiłam ponad 2 lata temu Polara, w kolorze srebrnym , i tu koloru akurat żałuję, zdecydowanie dziś wybrałabym białą lub kremową.Co do samej lodówki i firmy to nie narzekam . Nic się nie psuje, mam 3 szuflady zamrażalnika. jedynie mało miejsca na jajka bo jest tylko na 6 sztuk. Dodam ,że ta lodówka tez kosztowała około 1tyś zł. Dokładnie nie pamiętam, ale maks 1200 ...
No i teraz zmywarka. Ja mam zmywarkę Elektroluxa..Kosztowała chyba 1500zł . Już 4 lata. Żadnych awarii. jest duża , pojemna,na pewno nie żałuję ,że kupiłam większą.
Ale Pan serwisant jak ją zobaczył , powiedział ,ze są bardzo awaryjne i ,że wiecznie jeżdzi do nich na naprawy, więc wychodzi na to ,że mam fartowny egzemplarz. ;)
Generalnie zawsze słyszałam dobre opinie o sprzętach Boscha i Siemensa chyba...?
Myślę ,że spokojnie zmieścisz się w swoim kosztorysie na te zakupy :)
0
0