prezent na pępkowe dla... dziadkow

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam problem: najlepszym przyjaciolom rodzicow urodzil sie pierwszy wnuk, sa zaproszeni na pepkowe(dziadkowe) i kombinujemy z mama co by im mozna bylo fajnego i nietuzinkowego kupic(bo rodzicom to dla maluszka wiadomo-mnostwo rzeczy sie przyda, ale dziadkom...?).

Macie moze jakies pomysly?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prezent na pępkowe dla... dziadkow

koszulki z napisem Super Babcia, Super Dziadek? http://www.joemonster.org/brand/koszulki/

Ech... trochę mnie w Polsce irytuje coś takiego, że na imprezę "trzeba" przynieść prezent. Ja bardzo lubię imprezy składkowe (urodziny, rocznica itp.), gdzie wiadomo że będzie dużo osób, więc każdy przynosi sobie alkohol, a do jedzenia albo się umawiamy co kto robi, alby przynosimy jakieś chipsy, paluszki, orzeszki - a prezentów być nie musi, ważne żeby ekipa się zebrała. Wiem, że prezenty to u nas tradycja, ale momentami wymyślenie czegoś to kłopot (zwłaszcza dla dorosłej osoby), a finanse to osobna kwestia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez nienawidze takich "przymusow":
a to obowiazkowo prezent bo tak trzeba
a to toast bo tak trzeba
a to to a to tamto bo tak trzeba

a sprobuj tylko nie to wilkiem patrza

eh :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

poza tym piefrwsze slysza aby dziadkom cos dawac i niby z jakiej okazji?
ani nie poczeli, a ni nie nosili w brzuchu, ani nie urodzili ani nic
jesli mlodym pomoga (a mlodzi przyjma pomoc) to to kwestia tylko i wylacznie relacji miedzy nimi a nie sprawa osob trzecich

ewentualnie moze jakas dobra ksiazke bajkami aby mieli co wnukowi/wnuczce czytac jak bedzie u nich nocowac?

ale cos innego? to ci nowosc...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam zielonego pojęcia co kupić dziadkom maleństwa. A poza tym, nie widzę sensu kupowania im jakiegokolwiek prezentu - z jakiej okazji?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm, a co w tym złego jeśli ktoś chce? ja też "pomogłabym" rodzicom w tej kwestii, może właśnie coś w kierunku takich fajnych koszulek, coś co właśnie będzie wyglądem przypominało bądź mówiło o tym, że są babcią i dziadkiem np. ramka do zdjęcia w którą włożą zdjęcia wnuka - na niej dedykacja lub grawer, może taki brelok: http://www.allegro.pl/item623140965_medal_dla_babci_super_babcia_brelok.html, może takie ręczniki: http://www.allegro.pl/item625903115_recznik_dla_dziadka_i_babci_haft_140_x_70_24h.html tylko dać napis "jestem babcią", ja na pewno coś bym wymyśliła, mam nadzieję, że też coś znajdziecie fajnego :)

znajomi moich rodziców przynieśli im jakiś drobiazg dla synka naszego, a nie dla nich...dostaliśmy grzechotkę, kocyk itd.
ja myślę, że to fajny gest:)

dziewczyna pyta o konkretna rade a tu znow stos opini nie na temat -ja proponuje te koszulki super babcia super dziadek:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a powiedzialam o bajkach (mimo iz mi sie pomysl nie podoba)

pepkowe to dla dziecka powinno byc, a nie dla nich. kup dobra wodke bo pepkowe sie opija

Najlepiej ugościć się za darmo. W Polsce jest jednak gościnnie i bogato, jeśli chodzi o takie uroczystości. Niestety tzw. Zachód, dawno o tym zapomniał i każdy żyje dla siebie. Bez przyjaciół, rodziny i zasad moralnych. Chipsy, paluszki, orzes zki, to za Komuny było.

dzięki Dziewczyny za pomysły, chyba zamówimy koszulki bo to na prawde fajny pomysł (szczególnie, że mamy zdjęcie ich z maleństwem) i dorzucimy do tego plytke, wczoraj kupilysmy w empiku "children's classics" z muzyka do puszczania dziecku (dziedkowie bardzo lubia muzyke powazna a to calkiem fajna skladanka):)

i nie prosiłam o opinie czy to dobry pomysl z prezentem dla dziadkow, czy nie i czy warto im kupowac czy nie. prosilam tylko o opinie co mozna kupic.... ale widze tu tak samo jak i na weselniku

pozdrawiam:)

A ja myślę, że zamiast koszulki w której babcia jedynie ulepi pierogi albo wyczyści łazienkę a dziadek zreperuje koło u roweru to lepiej kubki np ze zdjęciem dzidziusia herbatka czy kawusia w takim słodziaku na pewno lepiej będzie smakowała. Pozdrawiam

ja polecam ze swojej strony roletę z jakimś nietypowym nadrukiem.

Różne rodzaje są na http://www.fotorolety.com

My wysłaliśmy zdjęcie i zleciliśmy wykonanie wzoru w którym nasza niunia zagląda przez okno.

Efekt super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a moze cos takiego|:

http://allegro.pl/ramka-25x50-odcisk-dloni-stopy-memory-prints-mj-i2000688727.html

A może jakąś oryginalną ramkę ze zdjęciem wnuka?

przecież to wątek z 2009 roku :)

wiesz, ale tyle propozycji padło, może się nie zdecydowali do tej pory ? Albo może zrugani samym pomysłem wciąż się wahają czy jednak iść a jak iść, to z czym ? ;-))

Dla malucha:
Książeczki kontrastowe, szumiś, Bujaczek lub voucher do smyka albo innego sklepu w zależności też jaki budżet masz

Dla dziadków może coś z ceramiki?
https://andyceramika.pl/dzbanki

Zerknij sobie na stronę z ceramiką z Bolesławca - zobacz sobie na te ręcznie maloawne dzbanki ceramiczne. Będzie to na pewno ładna pamiątka.
image

Inne tematy z forum

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...