przyciemnianie włosów proszę o radę

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
od lat robię balejaż w kolorze jasny blond, teraz mam już w zasadzie nie pasemka, ale całe włosy rozjaśnione, znudziły mi się i chciałabym je przyciemnić, może nie jakoś radykalnie na czarno, ale żeby były wyraźniej ciemniejsze, proszę o podpowiedz, czy to jest w ogóle możliwe?? czy są sposoby, żeby ten ciemniejszy kolor nałożony na jasne rozjaśniane włosy się nie zmył po pierwszym myciu:))) nie chciałabym wyglądać za chwile nie wiadomo jak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przyciemnianie włosów proszę o radę

ja też robię balejaż blond - co jakiś czas robię poprostu dwukolorowy jeden kolor to blond a drugi jakiś ciemniejszy (czekoadowy/brązowy czy zblizony do mojego naturalnego) bo faktycznie po kilku balejażach nie widac juz efektu bo wszystko się zlewa w blond

no i robię ten ciemniejszy kolor farbą oczywiście wtedy wszystko się trzyma na głowie i nie zmywa - poprostu tak dwukolorowy balejaż z przewagą blondu

Jest możliwe, ale nie polecam robienia tego metodą chałupniczą. Ja spróbowałam raz i nigdy więcej. Zawsze chodzę do fryzjera. Kiedyś z jasnego blondu zeszłam do koloru kasztanowego- ale powtarzam- u fryzjera.Kolor wyszedł ładny, jednolity, nie zmywał się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też robię u fryzjera

ja też robię zawsze u fryzjera i tak też chce zrobić, może faktycznie dołożyć pasemka w ciemniejszym kolorze

zrób tak , myslę , że będziesz zadowolona jesli ci dobierze fajnie ten ciemniejszy kolor

a ja pofarbowałam sama. Za pierwszym razem farba zeszła ale nie po 1nym myciu ale po dobrych kilku.. Za drugim razem wzięłam inną farbę nieco ciemniejszą i jak na razie ( jakiś miesiąc prawie dwa po farbowaniu) trzyma dobrze :)) Więc dla mnie do dwóch razy sztuka..

Z jasnych na ciemniejsze nie ma problemu,trudniej odwrotnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

uwazaj, aby Twoj nowy ciemniejszy kolor nie przebijal na zielono- u mnie kiedys tak sie zdarzyło. po tym doswiadczeniu chcac przyciemnic wlosy, robię to stopniowo- prosze by fryzjer rozjasnial pasma na koronie i nie tak gęsto jak wczesniej.

uwazaj zeby kolor nie wyszedl ci zielony badz fioletowy... jesli masz bardzo jesne wlosy rob to stopniowo jesli chcesz zrobic to sama.

co do przyciemniania włosów rozjaśnionych musisz pamiętać, że kolor wyjdzie ciemniejszy niż na palecie ponieważ wytrawiony włos mocniej ,,pije'' kolor ale też szybciej go oddaje. W zależności od oczekiwanego końcowego efektu dobierasz odcień aby uniknąć odcieniu zielonego farba musi zawierać w sobie ciepły pigment

Ja zmieniałam tak kolor 9 miesięcy temu.
Proponuję pierwszy raz pójść do fryzjera na profesjonalne farbowanie (ewentualnie dwa razy), żeby włosy były dobrze pokryte farbą pasmo po paśmie.

Później można już śmiało farbować się samej domowymi sposobami :)

Ja w zeszlym roku robilam z blondu,stopniowo na coraz ciemniejszy,teraz mam braz.
Po pierwszym i drugim farbowaniu szybko sie kolor zmywal,ale teraz juz sie wlosy przyzwyczaily i sie nie zmywa.
Ale za kazdym razem farbowalam u fryzjera:)

jest to możliwe pod warunkiem, że fryzjer zrobi prepigmentację, czyli Twoje pozbawione pigmentu jasne pasma ponownie zapigmentuje. To wiedza, która niestety nie jest posiadana przez każdego fryzjera... Jesli natomiast pofarbujesz włosy bez pigmentacji (odpowiednia mieszanka kolorów i odcieni na odpowiednim poziomie ciemności), kolor 'spłynie' po jednym, dwóch myciach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A testowaliście tę metodę - https://www.fryzomania.pl/blog/jak-przyciemnic-wlosy-bez-farbowania-domowe-sposoby.html ? Faktycznie da się osiągnąć zadowalającą zmianę?

Inne tematy z forum

Sklep Valetta.pl opinie (1734 odpowiedzi)

Hej, czy ktoś zamawiał coś ze sklepu internetowego Valetta.pl? Jak z jakością tych rzeczy?...

Jakie legginsy sportowe na silownie (4 odpowiedzi)

Dziewczyny gdzie będe mogła kupić porządne legginsy na siłownie? Chodzi mi o takie w ktorych nic...

Gdzie kupujecie kosmetyki??? (137 odpowiedzi)

Jestem ciekawa gdzie lubicie wybierać kosmetyki? Kierujecie się ceną, miejscem czy obsługą? I...