rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przedszkole

Kasia, Weronka składała w Gdyni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Weronka, a jakim cudem udało ci się złożyć podanie, skoro trzeba było podać pesel, a 2010 odrzucał z automatu?

czy któraś z mam byla dzis na zebraniu w przedszkolu nr 46 w Gdańsku?

Z odowłania moga sie dostac nawet we wrzesniu -także ja bym za żadną cene nie odpuszczała i dzwoniła i dowiadywała się

Wiesz Ponury, może macie jeszcze szanse.

Ja złożyłam odwołania, a właściwie moja przyjaciółka zaniosła, bo byliśmy wtedy na wakacjach (nie chodziłam, nie prosiłam).

Złożyłam do 3 przedszkoli (nie mam znajomości). Z dwóch panie do mnie zadzwoniły.

Więc trzymajcie rękę na pulsie. Ja myślałam, że nie mamy szans, zwłaszcza, że mała jest z 2010 roku (co prawda styczeń).

Powodzenia!!!

Patrycja, gratulacje !! Po ile dzieci jest w grupie ?
U nas 27 w tym siedemnaścioro dzieci 3 letnich i dziesięcioro 4 letnich, także grupa mieszana

Mamy w tej chwili tydzień adaptacyjny, rozmawiałam z mamami, kilkoro dzieci dostało się z odwołania do przedszkoli. Ogólne pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, z mojej strony i Amelki ;) Ciekawe czy tak entuzjastycznie będzie we wrześniu jak Amelka będzie po 8h
Na razie jest wielki płacz, kiedy już trzeba wyjść

Mój się nie dostał, nawet na odwołanie nie raczą odpisać gnoje.

Kij im w oko. Jak to jest z tym dofinansowaniem do prywatnego? Można do 450 zł zejść miesięcznie?

A my się dostaliśmy w Gdyni z odwołania :)
Tzn. wczoraj nie było małej na liście, a dziś ktoś zrezygnował i Pani mnie uszczęśliwiła telefonicznie ;)

a my dostalismy sie z odwolania...wczoraj wywiesili ostateczna liste a w piatek idziemy podpisac umowe z dyrektorka

odwołania powinny być już dawno złożone :] powinniście być na liście rezerwowej i systematycznie nawiedzać przedszkole w nadziei, że może właśnie trafi Wam się "fuks" i traficie na 1 wolne miejsce - bo akurat ktoś zrezygnował :]

bo samo bycie na liście rezerwowej niczego nie gwarantuje :] byliśmy na 4 miejscu (ale nie chodziliśmy sprawdzać co i jak, z myślą że pod koniec lata lub już we wrześniu trzeba ich nachodzić) :] i co? dostał się nasz sąsiad, nie będący na liście rezerwowej - bo akurat jeden pięciolatek wypadł i robili małe przetasowanie(żeby było miejsce dla trzylatka) :] trafili na dobry moment :]

ktoś wie do kiedy można skłądać odwołania?? czy to już za późno??

tzn to była odpowiedź do x-Elki - nie wiem czemu nie wkleiła mi sie pod jej postem bezposrednio..

a z tym złobkowym cwaniakowaniem to troche prawda - choc jak obserwuje na placu zabaw to sa i lepsze cwaniaki co nie chodza do złobka..

byc moze .. w kazdym razie znam własnie dziecko złobkowe co sie dostało w tym roku z odwołania ..

wiadomo nie wszystko sie wie o ludziach ale to ze było złobkowe wydaje mi sie najwiekszym argumentem...

moze jeszcze to ze było z rejonu..

Re: wolne miesjca

Mia ale zrobienie smrodu a odwołanie to też dwie różne sprawy:(

Re: wolne miesjca

uwielbiam osoby które sie wypowiadaja na temat mojej inteligencji
po prostu uwielbiam
są najgenialniejsze na świecie całym
drugich takich to ze świecą szukać

a zeby było ciekawie
to dziecko mojej kuzynki jak i moja kuzynka były doskonale znane przez pania dyrektor i wszystkie przedszkolanki w owym wspomnianym przedszkolu
bo moja kuzynka zrobiła ostrą borutę że jej dziecko się nie dostało
borutę a nie tylko kopiuj wklej odwołanie z internetu
narobiła smoru koło d... dyrektorki która poprzyjmowała inne dzieci po znajomości
i stąd tez kiedy w końcu przyjęto rownież i jej dziecko do przedszkola
znane było ono i jego matka
stąd też było w sposób wysoce "uprzejmy" traktowane i dziecko
i matka
nie tak trudno na 20 dzieci zapamietać to jedno-dwa szczególne

ot co

ale co tam
ja w końcu głupia jestem
aha
głupsza niż ustawa przewiduje
cytat był :)

wolne miesjca

czy ktoś wie gdzie można zaleśc liste z wolnymi miejscami w przedszkolach w GDyni?

do olala82

tak, ale sie nie dostało

Re: do Wikunia

tak, ale moje dziecko sie nie dostało, a Twoje?

MiA_2008 kobieto takie bzdury piszesz, że aż mnie oczy szczypią;D Skąd niby panie przedszkolanki wiedzą, które dziecko dostało się z odwołania, a które nie? Jesteś głupsza niż ustawa przedszkolna przewiduje;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No zgadzam się z tym - tylko jeżeli gmina dofinansowuje dane przedszkole to przecież widzi jaką wystawiają cenę:(
I przykre jest to że dofinansowują tak drogie przedszkola i nie interesuje ich to że i tak połowy nie stać:(

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1229 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...