rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

na stronie urzędu pokazuje, że rekrutacja od kwietnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny czy rekrutacja napewnoo jest w kwietniu? dzis koleżanka mi powiedziała, że od niedzieli 4 marca ale wchodzę na strone rekrutacji a tam, że juz jest zakończona

to czyli my nie mamy szans :/ ja nie pracuję, ojciec dziecka za granicą pracuje, jesteśmy razem ale nie po ślubie

Re: do AGATHY

Tytułomania

wielkie dzieki :)
jak się zada pytanie to od razu trzeba być uszczypliwym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

używanie wyszukiwarki nie boli...

http://forum.trojmiasto.pl/Przedszkola-panstwowe-t315277,1,16.html

5 godzin bezpłatnych, każda kolejna płatna 2,7zł + posiłki ok 5zł/dzień + ok 30zł komitet + zajęcia dodatkowe jeśli chcesz dodatkowo płatne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej, a jaki jest koszt miesięczny za przedszkole państwowe i co zawiera cena? Gdansk

wiadomo - w Gdańsku w kwietniu będzie elektroniczna rekrutacja http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

dokładnej daty kiedy rusza - nie ma

coś wiadomo może kiedy ruszy rekrutacja??

Taaa, już się przejmą twoim ględzeniem "nie nadużywacie tego" haha. Ten kraj to jedno wielkie nadużycie i co z tego. Kogo to obchodzi, że ta rektutacja to fikcja?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się nie jesteś samotną matką i naprawdę nie nad używajcie tego wiadomo powinno być miejsce dla wszystkich ale takie osoby które oszukują powodują że taka naprawdę samotnA MATKA JEST ŻLE POSTRZEGANA W ŚWIECIE bo kazdy po cichu szepce pewnie samotna a pewnie na boku gacha ma

"Według tego co piszą wyżej to się kwalifikuje jako samotna matka bo jestem panną i co do kogo pretensje że nie wzięłam ślubu nikt nikogo nie zmusza To nie moja wina,że moge mieć pierwszeństwo.""

Do ślubu nikt nikogo nie zmusza i nie o to tu chodzi.

Jeśli mieszkasz z ojcem dziecka i wychowujesz go z nim to żyjesz w konkubinacie i nie jesteś samotna.

odnosnie alimentów
nie wiem na ile to prawda ale słyszałam cos takiego ze jest obowiazek złozenia pozwu o alimenty
nawet jeśli matka uważa ze jej te kilkaset złotych nie potrzeba do szczęścia to ma obowiazek złozyc pozew bo to pieniądze dziecka a nie jej

czy beda płacone to inna sprawa

witam czy ktos wie kiedy konkretnie zaczyna sie rekrutacja w Gdyni? Sa tu jakieś mamy z grabówka?

Re: do ZENONA

ja nie mówię o tym, że nie ma kogo skarżyć ;)

chodzi mi o to, że te kobiety chyba same, dobrowolnie zrezygnowały z kasy ojca .. nie zgłosiły go o żadne alimenty

i nie znam sytuacji na tyle, nie wiem czy ich dzieci teraz do przedszkola idą, pytam z czystej ciekawości ;)

ktoś te dzieci zrobił i jest kogo o alimenty skarżyć, pozew o alimenty jest zwolniony z opłat

musisz mieć wyrok sądu o alimentach, jeśli egzekucja komornicza jest nieskuteczna dostajesz pieniądze z funduszu alimentacyjnego

znam co najmniej dwie panie, które nie były po ślubie, są same ( czyt. bez ojca tego dziecka) i nie mają żadnych alimentów, kontaktu z ojcem ...

to wtedy nie są samotnymi matkami? tzn. według przepisów, które są respektowane przy rekrutacji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

musi byc papier o alimentach a nie tylko ze jestes panna z dzieckiem.lub prawnie orzeczona separacja

kopija no i właśnie jesteś faktycznie samotną mamą czy nie masz ślubu , jak jesteś bez ślubu to wymagają zaświadczenia o alimentach tak jak w mopsie

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

włosy i paznokcie u dziecka (7 odpowiedzi)

Coreczka od jakiegoś czasu gubi włoski, wydaje mi sie że jest to duża ilość. Zauważyłam również...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...