samotna matka skazana jest na samotność?

Czy faceci interesują się kobietami z dzieckiem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: samotna matka skazana jest na samotność?

Hmm.. Nie zgodzę się, z tym: "Myślę, że niestety, jak zrobiło się w młodości błąd, to płaci się potem za niego całe życie." ..

Chociaż masz dużo racji, ale dziecko błędem nie jest.. TY masz ich, oni Ciebie.. :) a dwa.. chciałaś dobrze dla nich.. :)

Rację przyznam, że niestety dzieci cierpią najbardziej.. I najgorsze jest właśnie to, że z powodu rodzica błędów.. Ale czasami człowiek chce dobrze, a druga osoba perfidnioe to wykorzystuje.. Bo daje nam się poznać jako "idealna" osóbka..

Szlag mnie trafia (wiem, nie moje życie, nie moja sprawa, ale trafia) jak kobieta z dzieckiem szuka związku na siłę, żeby z kimś być i głupio się tłumaczy, że dla dobra dziecka.. A często jest to gów..o prawda..
I taka kobieta ma co chwilę innych partnerów, a dziecko np piątego "tatusia" .. Dziecko na tym do cholery cierpi.. :///

A dobra.. Bo to temat rzeka i za bardzo "wrażliwy", a nie będę na noc się rozpisywać..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może ja mam akurat niemiłe doświadczenia, ale raczej nie interesują. Chyba, że wziąć pod uwagę opcję - jak jest sama, to jej chłopa do łóżka potrzeba i nic więcej.
Moją młodzież wychowuję od samego początku sama ( cóż, błąd młodości - małżeństwo z alkoholikiem, na szczęście dla nich i siebie szybko podjęłam odpowiednie kroki) i nie zdarzyło mi się przez te 15 lat spotkać wartościowego mężczyzny. Nie chodzi tu o włączenie się w wychowanie, czy finansowanie, bo w to nie zamierzałam nigdy nikogo pakować, wychodząc z założenia, że jak sama popełniłam błąd, zadając się z nieodpowiednim partnerem, to nikt nie ma dodatkowo ponosić konsekwencji mojej młodzieńczej bezmyślności.
Zwykle faceci oczekiwali, że rzucę wszystko i polecę za nimi, a najlepiej, jak już polecę rozebrana, żeby nie musieli się napracować z zdejmowaniem ubrania. Oczekiwali, że będę koło nich skakać, obsługiwać pana i władcę, bo on ma akurat czas na to i jeszcze będę za to wdzięczna, bo taki ktoś jak on raczył spojrzeć łaskawym okiem na samotną mamę.
Cóż... mam raczej silny charakter i wiadomo, że taki osobnik od razu już nie miał najmniejszych szans.
Przez jakiś czas byłam w związku, jednak mimo, iż pozornie układało się dobrze, to wyszły na jaw jego zdrady. A, że przerabiałam to już w małżeństwie, nie zamierzałam wracać do tego ponownie. Pozostały rozczarowane i rozgoryczone dzieci, bo przez ten czas zabiegał usilnie o ich względy.
Po czasie, który już minął, mogę powiedzieć, że chyba najlepiej jest jednak samemu dzieciaczki wychować, a dopiero potem myśleć o sobie. Ja moje niestety skrzywdziłam, właśnie przez ten związek, kiedy sądziłam, że może będąc samotną mamą, mam szansę na szczęśliwą rodzinę. Pomyliłam się ja, cierpiały one.
Myślę, że niestety, jak zrobiło się w młodości błąd, to płaci się potem za niego całe życie. Samotnością, brakiem partnera, czy przyjaciela. Przyzwyczaiłam się już do myśli, że jestem skazana na bycie samą do końca, jednak gdzieś tam czasem odezwie się jakiś podszept, że może nie. Tyle, że nie czarujmy się, mężczyźni w prawie każdym wieku "lecą" raczej na młodsze :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oj ......... nie przyszło mi to do głowy :) ....... ale chyba nie bo ta "moja Pani" była bardzo.............niewinna ..........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Heh:))) To byłaby emocjonalna masakra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli każdy to przeżył, a kobiety mówią o "skazaniu na samotność";)
Chyba że wszyscy byliśmy z tą samą:d
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również, w czasie przeszłym, dokonanym. Amen.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Sam byłem kiedyś z Panią która miała dwoje dzieci." - Ja też. Czas przeszły też pasuje:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zgadzam się. Sam byłem kiedyś z Panią która miała dwoje dzieci. Była wspaniała i jej dzieci także.
Miło wspominam czas spędzony z nimi. Bardzo miło
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

skazana..? nie.. nie jest..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Widziałaś kiedyś by jakaś kobieta samotnie wychowująca dziecko szukała mężczyzny z dzieckiem? Zazwyczaj szukają wolnego, bez dzieci, bagażu etc."

Jestem taką kobietą,która szukała podobnego męzczyzny.Niestety Oni zawsze szukają wolnej,bezdzietnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matematyka jest nieubłaganą nauką^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niech dobrze zrozumiem, masz faceta który ma z innego związku roczne dziecko, a według Twojej sygnaturki jesteś w siódmym miesiącu ciąży?

Lubisz sporty ekstremalne?:P

Matka tego dziecka zmarła, czy uciekła?

Lubisz sporty ekstremalne?:P

Owszem widziałam. Sama mam faceta który ma synka rocznego. Powiem ze to nas nawet zbliża:) a przy okazji wiem ze bedzie potrafil pomoc i zająć sie szkrabem:) jesli sie chce mozna. Tylko nic na sile:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To by było rewelacyjne rozwiązanie - dwie pieczenie na jednym ogniu, nawet trzy, bo dzieci zyskiwałyby od razu wzór do naśladowania o odmiennej płci niż rodzic którego mają.

Tyle że, kobiety mające dzieci często nie chcą mieć faceta wychowującego dziecko z tego samego powodu dla którego faceci bez dziecka nie chcą kobiety z dzieckiem;)

Widziałaś kiedyś by jakaś kobieta samotnie wychowująca dziecko szukała mężczyzny z dzieckiem? Zazwyczaj szukają wolnego, bez dzieci, bagażu etc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

pewnie ze nie:) najlepiej poszukac sobie faceta z dzieckiem to bedzie ok,:)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości. - Terry Pratchett.

Jeśli rzeczywiście chcesz mnie o coś zapytać, to bez przekleństw, bez capsa, bez dużej ilości pytajników i z lepiej dobranym nickiem:)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Toć to oszust;) Już kiedyś o tym pisałem. Nie trzeba nawet specjalnie szukać w necie, by trafić na jedno z jego ogłoszeń w których szuka kochanki, bo jego dziewczyna mu nie wystarcza.

On tak podrywa panienki na seks. Co jakiś czas wrzuca ogłoszenie i pojawia się na forum, użala się nad sobą i podrywa na zbitego pieska. Wmawia wszystkim że to kobiety go ranią, a to on je oszukuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

k.....a ty człowieku masz DZIECI???????????????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

zakopany już po raz trzeci jak pamiętam lecz co jakiś czas aktywacja kreta i wyłazi na słońce...
Adamie więcej pozytywy..

Jego mentalność do pewnego stponia wyjaśnia to jak traktował go ojciec
"jak to mówił mój św pamięci tata, masz ręce i nogi? to zrób se h... sam ;)"
oczywiście słowem kluczowym jest h...

Inne tematy z forum

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (410 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (39 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Prezent dla teściowej (121 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...