sanatorium Alma

witam! Spędziłem w tym miejscu 3 tygodnie od początku stycznia 2017 roku . dziwie się , ze taki relikt - antyk jeszcze funkcjonuje!!!bardzo zimno z racji oszczędności - obsługa słabiutka - no i sama właścicielka zadufana w sobie osoba , która traktuje klientów jak i personel jako zło konieczne.Jedzenie poniżej poziomu , zabiegi reh. na sztukę !!!Omijajcie te miejsce na wyspie z daleka - gdziekolwiek aby jak najdalej!pozdrawiam serdecznie .
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ja też byłam w tym czasie. Najbardziej przeszkadzały mi panie, które szukały rozrywki i narzekaly na warunki, jakby były z ,,innej bajki"
. Dodam, że byłam prywatnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

za wszystko płacisz. lodówka przy recepcji dla wszystkich kuracjuszy ale giną w niej produkty. przynajmniej było tak lipiec/sierpień ten turnus
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jadę od 10.09. nie mogę odszukać informacji, czy jest internet w pokojach, czy pokoje wyposażone są w lodówkę, czajnik, telewizor ew., radio. Czy za to wszystko trzeba dopłacać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej pisz na poście listopad wtedy łatwiej sie odnalezc!

Witam ! hej jest post załozony na listopad 2018 jeśli chcesz to pogadamy

Cześć Jola...
Nie mam żadnej wiad. Jeżeli nikt tu się nie określi to chciałabym wtedy zamieścić ogłoszenie na bla bla car i wtedy będę miała podróż troszkę taniej.Jeżeli ktoś jedzie w terminie na 11.09.2018 i chciałby zabrać troszkę więcej niż autobusem liniowym to proszę o kontakt jak najwcześniej. Pozdrawiam Martyna :)

Cześć raz jeszcze Joleczko :)
Mam zamiar wyjechać wcześniej, ale mam pobyt od 11.09 więc nie bardzo miałabym się podziać na 1 noc, więc planuję wyruszyć jakoś po północy i na spokojnie dotrzeć na 5- 6 rano :)
Martyna

Witaj Joleczko.
Obawiam się,że będzie nam trudno połączyć trasę. Konin - Koło-Turek (tu mieszkam)Wcześniej pisałam skąd jadę i to nie jest raczej po drodze. Ale Podam Ci adres meil i innym także, którzy jadą w tym terminie czyli od 11.09.2018 do Almy. nency2@o2.pl. napisz to wymienimy się nr tel. i będzie łatwiej coś nam ustalić. Jadę na Włocławek,Ciechocinek, Starogard Gdański i zabiorę chętnie kogoś po trasie.Taniej i rażniej i bez ograniczania z bagażem potrzebnych rzeczy na ten prawie miesiąc :)

Małgosiu z jakiej miejscowości jedziesz ,może się spotkamy.Jak masz ochotę to się odezwij,wspólnie będzie nam łatwiej .

ja tez jadę 24 .11.18 ,trochę się boję ale może będzie dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem w trakcie turnusu, jest dobrze.

Jestem w trakcie turnusu w Almie, nie obawiaj się. Jest dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cześć Martyna,
Mogę jechać z Warszawy lub Sochaczewa. Byłoby miło, gdyby udało nam się połączyć podróż.
Kiedy zamierzasz wyruszać i jaką trasą?

Cześć Jola. Skąd jedziesz tego 10.09? Może uda nam się połączyć podróż? Jadę swoim autkiem :0
Martyna

Cieszę się z tej opinii, ponieważ jadę 10.09. i trochę obawiałam się czytając dotychczasowe wypowiedzi na temat pobytu. Pozdrawiam.

Jestem tu … w Almie już ponad półtora tygodnia. Chyba to jakiś inny ośrodek. jedzenie rewelacyjne...nie wiem jak narzekający na jedzenie jadają w domach, ale rzeczywiście brakuje czerwonego kawioru, ośmiorniczek i krewetek.
Obsługa rewelacyjna, począwszy od Pań w recepcji, poprzez inne osoby. Rehabilitanci rewelacja pełen profesjonalizm. Logistyka perfekcyjna, na zabiegi wchodzi się z "marszu".
Warunki mieszkaniowe normalne, jak w średniej klasie ośrodku nad morzem za niewielkie pieniądze.

Szacunek dla Pana Ordynatora i Pani Kierownik Rehabilitacji to naprawdę pełni empatii i szacunku dla pensjonariuszy. Styczności z Panią właścicielką póki co nie miałem, ale chyba to jest zupełnie niepotrzebne. polecam pobyt w Almie pod każdym względem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja jadę 24 listopada i jestem przerażona tym co tu piszą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam ja jadę 10.09 będzie dobrze grunt to dobre towarzystwo I pogoda, jadę z kierunku Bydgoszczy pozdrawiam :-)

Niech zgadnę w pokoju 115 jest Pan Piotr

No to pięknie..czytam komentarze i już mnie strach ogarnia :( a jadę w październiku :(

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....