Re: osiedle Jabłoniowa- opinie
Ja mieszkam na osiedlu obok :)
Nie wiem o której są mega korki ale ja codziennie wyjeżdżam z domu i w ogóle nie stoję w korkach... na pętli tramwajowej na Chełmie jesteśmy w 10-12 minut...
Sklepów nie ma, ale osiedla się rozbudowują więc to kwestia czasu, w listopadzie będą sklepy u nas na osiedlu.
Szadółki czasem czuć ale b. rzadko, ale rzeczywiście okaże się latem (no i my jesteśmy w domu dopiero koło 18 więc nie wiem jak w ciągu dnia ;)
Na spaceru jest jedno fajne miejsce, koło osiedla Orle Gniazdo, jest zbiornik retencyjny i na około dość szeroka dróżka, bardzo fajne miejsce- chodzimy tam z synkiem rzucać "kaczki" :)
Ogólnie nie mam na co narzekać, przystanek autobusowy mam pod samym nosem, rzadko na razie jeżdżą ale można dojechać do Gdańska, na Jasień i na Chełm.
Osiedla się dopiero rozbudowują więc wiadomo, że z infrastrukturą na razie kiepsko.
Myślę, że dużo zależy od warunków- ja pracuję razem z mężem - jeździmy razem do pracy jednym samochodem, mam blisko mamę, która opiekuje się synkiem. Bardzo blisko mieszkają moje bliskie przyjaciółki więc dla mnie ta lokalizacja jest spoko.
Ale gdybym była np. niezmotoryzowaną mamą z dzieci w wieku szkolnym a mój mąż byłby kierowcą tira i bywał w domu raz w tygodniu, to oczywiście tego typu osiedle nie wchodziłoby w grę :)
Jakbyś coś jeszcze potrzebowała do pisz.
1
0