swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

A wiecie w jakie dni można udać się na kwalifikację do dr Szulca? Kiedyś był w poniedziałki ale ostatnio go nie było, czy coś się zmieniło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak jest w Swissie z urządzeniem do elektrostymulacji TENS? Dają czy /można/trzeba mieć swoje?

bede jutro na szkole rodzenia to zapytam.

a czy swissmed kwalifikuje do porodu pacjentki z nietolerancją glukozy/cukrzycą ciążową?

a co ze szczepieniem noworodków ? trzeba mieć swoją szczepionkę ,czy szczepią swoimi ? jak tak to jakimi ?
mam termin za tydzień ,ale wątpie abym urodziła :D na razie zapowiada się na przenoszenie,bo bóle mam ale są jakby chciały ,a nie mogły :P

Dziękuję za informację :)
Taki ketonal przy karmieniu piersią chyba średnio bezpieczny ale pewnie bez niego nie da rady przez kilka pierwszych dni :)

Kocur pionizacja w dużej mierze zależy od ciebie jak szybko zejdzie z ciebie znieczulenie...ja CC miałam zakończoną o 13 a wstałam następnego dnia coś po obchodzie czyli tak 8-9 rano...prawda taka że nikt cię z łóżka tam na siłę nie wyciągnie ale im prędzej sama się podniesiesz tym szybciej się uruchomisz i mniej będzie boleć... Najgorzej jest wstać i zrobić pierwszy krok...Polecam pierw usiąść na łóżku, potem wstać iść i usiąść na krzesełku potem kilka kroczków i jak będzie ok to śmigaj pod prysznic...woda działa cuda...

Ja pokarm miałam dzień po CC ale malutko i przez to że tam z tym poradnictwem laktacyjnym słabo to nie mogłam małej nakarmić...dopiero w domu same się ogarniać zaczęłyśmy... ale w szpitalu pobudzałam piersi laktatorem bo córa nic z piersi nie ssała...więc żeby nie stracić pokarmu delikatnie ściągałam ale było tego tyle co kot napłakał :)

Środki p/bólowe masz na zawołanie...głównie w dniu CC ketonal w kroplówce a już dzień po w tabletce... ja nic nie dostałam więcej...

Kto Ci robił cesarki? Mnie być może też to czeka i strasznie się boję :) poprzedni poród miałam naturalny i teraz nie wiem czego się spodziewać. Po jakim czasie pionizują? Jak ma się karmienie piersią (jeśli oczywiście pokarm jest) to przyjmowanych środków przeciwbólowych?

Ja miałam 2 cc w swiss. Wycinają starą bliznę.

Dziewczyny nie napędzajmy, albo ktos ma poczucie, ze trzeba opuscic lokal albo nie , moze tez chcial sie dowiedziec jaki stan jego zony, ale nie wpadł na to, ze drugiej osobie moze taka sytuacja przeszkadzac.

wiem, z e czasem bywa trudno z ta aserytwnoscia, ale czasem trzeba sie po prostu dyplomatycznie odezwac i prostu z mostu powiedziec czego sie oczekuje, a jak sie pan obrazi to jego problem.

moze zapytac lekarza na korytarzu albo dowiedziec sie od żony. ludziom tez czesto sie wydaje, ze jak placą to im wszystko wolno albo po prostu sa tacy nie do konca wychowani albo zorientowani co mozna, a czego nie.
mysle, ze jak by w tym czasie moj Mąż był również obok, to zwinalby tego pana ze soba na korytarz. obchod jest dla pacjenta i lekarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczera prawda . Nie była to kontrola stomatologa,skoro zapewniają intymność kobiecie,to we wszystkim. Gratulacje tez dla Pana,który nie domyślił się,ze "lokal" wypadałoby opuścić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodatkowo nam udzielono informacji ze kwotę za porod mozna rozłożyć w ratach (5) ,a teraz czytam,ze co najwyżej dwie...sprzeczność informacji tez trochę mnie niepokoi,przyznam szczerze...

Pan powinien być bezwzględnie wyproszony podczas badania. Klientem była jego kobieta a nie on.

Ja mogę urodzic w każdej chwili ;) ale synek coś nie spieszy sie na świat ;) do tego zaniepokoiły mnie niektóre opinie ... Miałam bardzo pozytywne nastawienie,a teraz czuje jakiś niesmak..

Jakieś nowe relacje?

Czy któraś z Pań tu "obecnych" rodzi w tym tygodniu? Ja może jutro:P

Generalnie masz dwa rodzaje cięć pionowe i poziome, więc porozmawiaj o tym z lekarzem

Czy jest ktos, kto mial w swissie swoja druga cc? zastanawiam sie co ze stara blizna, czy ja wycinaja (tak kumpela miala w Warszawie) czy drugi raz po niej tna..?

hej dziewczyny, a jak to jest ze znieczuleniem zzo? Bo ja ta rodziłam za pierwszym razem (za granicą), nie chcę się męczyć w bólach, ale kroić też się nie chcę.

Dziewuszki ja rodziłam w grudniu. na obchodach lekarze zawsze wypraszali gości, mężów i całą resztę zbędnych ludzi z sali... Pani sprzątająca przychodziła jak się coś nam nabrudziło i bez problemu posprzątała-wystarczyło zadzwonić po pielęgniarkę i powiedzieć że coś ,,zmajstrowałyśmy" na podłodze lub w łazience, a tak to pani przychodziła codziennie w godzinach śniadaniowych sprzątać, a jak akurat się kąpałyśmy czy coś to przyszła później, ksiądz hm ksiądz jest w każdym szpitalu i trochę mnie dziwi że komuś ksiądz przeszkadza...
Co do śniadań to kilka razy zdarzyło mi się poprosić o inne śniadanie...oni mieli różne dla cukrzyków, diete ogólną itp itd wystarczyło powiedzieć na jakiej diecie jesteście i takie posiłki były... my często na śniadanie miałyśmy 3 kawałki chleba i np 1 świeżą bułkę, nie byłysmy z koleżanką z sali wstanie tego zjeść... Generalnie to jest szpital... a że łazienki nie bajeranckie albo lusterko za małe sorry że to wyśmieje...ale np może wpadnijcie do łazienki dla pacjentów do szpitala na srebrzysku to wtedy złego słowa nie powiecie ... nie wszystkie państwowe porodówki sa wyremontowane i wtedy łazienki też tam nie są super...a jak ktoś miał coś zapchanego pod prysznicem wystarczyło buzie otworzyć i powiedzieć na pewno by to jakoś rozwiązali... generalnie wystarczy dzwonić prosić, zgłaszać i mówić o co chodzi... problem zawsze rozwiążą a czy będą przychodzić na wasz setny dzwone z uśmiechem czy bez to chyba już bez różnicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...