Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

Wg mnie to bardzo dobrze ze sprawa jest naglosniona bo przez to moze bedzie mozna szybciej dotrzec do jakichs swiadkow tego zdarzenia. Ludzie sa teraz bardziej czujni, rozgladaja sie naokolo, moze ktos cos zauwazy albo rozpozna kogos podejrzanego. Pozatym to ze sprawa jest taka glosna pokazuje ze nie mozna ot tak kogos porwac i tylko rodzina bedzie po cichu prowadzila poszukiwania, tylko ze mozna zrobic z tego duza akcje, moze to odstraszy troche ewentualnych porywaczy... No i co najwazniejsze, to ze jest glosno o tym moze skloni rodzicow do rozmowy z ich dziecmi zeby nie wracaly same do domu z imprez...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ooo koleżanka Asia ma podobne zdanie co ja widzę;)

Boję się jednego, ona teraz może żyć ale ta sprawa jest strasznie nagłośniona i jeżeli jest gdzieś przetrzymywana to ten ktoś ( przyznacie sami, że różnie może być może to być mężczyzna jak i kobieta- w dzisiejszych czasach to nie nowość) może się spłoszyć i popełnić z tej desperacji coś najgorszego.
Uważam, że dla dobra śledztwa sprawa jest zbyt głośna, Rutkowski może i pierwszy opublikował film z monitoringu ale czy to na korzyść?
Dla mnie jest okej bo sama żyję tym zaginięciem ale czy to pomaga samej Iwonie, gdzie czas tu jest najważniejszy? Może i już nie żyje... może ale jak żyje i jest przetrzymywana co na to w dużej mierze wskazuje to co?

A ja się obawiam czegoś innego...jeśli prawdą jest, ze Iwona żyje i jest gdzieś przetrzymywana, to ten debil może zrobić jej krzywdę teraz po tym, jak oprzytomniał i jak widzi, że sprawa nabrała takiego tempa ;-( może chcieć zlikwidować wszystkie ślady po Iwonie. Obym się myliła.
Z drugiej strony sprawa musi być mocno nagłaśniana wlaśnie po to, żebyśmy byli czujni i mogli jakoś pomóc.
Wiem jedno : ta sprawa to nauczka dla kobiet (nie tylko młodych), żeby samemu nie wracać z imprez.

tez chcialabym miec taka nadzieje ze Iwona zyje....tylko ze juz dwa tygodnie i jej nie ma.....jakies 7 lat temu w mojej miejscowosci zaginely dwie dziewczyny mialy po 17 lat...jedna znaleziono po tygodniu martwa w lesie niedaleko jej domu - byla uduszona - a druga pol roku pozniej w opuszczonym budynku w worku foliowym w wersalce- cialo bylo tak rozlozone ze musieli robic DNA.....straszne to ale prawdziwe , Iwona byla ( moze nadal jest) mloda, ladna dziewczyna ...oby sie odnalazla cala i zdrowa...

ja też mam taką nadzieję z tym onetem niech sobie jest przez cały dzień przecież to nikomu nie przeszkadza a może pomóc.

i jest nadal

Jak to nie? Wczoraj na stronie trójmiasta była informacja o Iwonie.

Ubolewam nad tym, że na głównych stronach naszych trójmiejskich portali nie pojawia się informacja o poszukiwaniach Iwony.

Na głównej stronie onetu pojawiło się info. Mam nadzieję, że pozostanie tam chociaż cały dzisiejszy dzień:

http://wiadomosci.onet.pl/2701,2204161,cale_trojmiasto_zyje_poszukiwaniami_19-latki,wydarzenie_lokalne.html

Ja wczoraj byłam tam na spacerze i dokładnie tak samo pomyslałam o tych bunkrach.
Ale moim zdaniem nikt jej w bunkrze nie przetrzymuje jesli już pisac scenariusze z NCIS to może być poprostu jakiś sąsiad który miał na nią oko wczesniej może nawet osoba z osiedla. Ciekawe czy sprawdzili monitornig z jej osiedla bo możliwe ze ona tam dotarła tylko już do domu nie.
A wogole ciekawe czy sprawdzili te 2 samochody co stoja na deptaku bo czesto jest tak ze ktoś siedzi w aucie i zaczepia i może ktoś jechał za nią i ją wciągnał do auta a nie gdzieś do lasu.

no właśnie... bunkry... sprawdzili je???

teraz sobie przypomniałam, że przecież w tym lasku są bunkry :P za dzieciaka łaziło się tam :P

Też bylam tej nocy na imprezie ze znajomymi w sopocie, tyle ,ze my mamy regulamin do spełnienienia jak wychodzimy w miasto
Po pierwsze nigdy nikt sam nie wraca do domu
Po drugie zawsze wracamy taksowka
po trzecie jak kazdy z nas dotrze juz do domu to puszcza sygnal do pozostałych.

wspołczuje rodzinie, mam nadzieję ,ze Iwona sie odnajdzie-żywa!

ja juz sie pogubiłam bo w jednym akrtyklue bylo napisane ze facet jest juz wykluczony z grona podejrzanych a teraz ze jeszcze go nie znalezli...buuuu
może faktycznie zapedził ja do jakiegos bunkra kuzwa;/

Jolga, ja tylko o niej myślę i wciąż męzowi nadaję snując co by zrobić, żeby coś ustalić.

Wierzę, że dziewczyna się odnajdzie cała i zdrowa

Niech Ci ktoś sms wysle, jak się coś dowie.

Ja też truję cały dzien tyłek, moja mama jakz choinki urwana"Co, jaka dziewczyna, o co chodzi".

grrr.

Iskierka nadziei, że Iwona żyje.
Co by szybko ustalili kim jest gość z ręcznikiem, bo może to klucz do sprawy :(
Szkoda, że nie mają dokładnego zdjęcia gościa, zaraz ktoś by się znalazł kto by wskazał kim owy Pan jest

no ja już jestem tak nakręcona tym zaginięciem że mężykowi cały czas nadaje...a kurcze jutro wyjezdzamy na weekend i nie będę wiedziała co i jak;-) Oby się szybko znalazła dziewczyna!!!!

Kurcze, też sobie na początku pomyslałam, że ktoś ją przetrzymuje gdzieś, ale może za duzo filmów sie oglada.

Mogłaby ta sytuacja się rozwiązać.

właśnie chciałam wkleić linka;)

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8194357.html

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...