Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

_zuzka napisz proszę co z tą Twoją koleżanką baletnicą? Czy udało się ją wyleczyć, czy wraca do zdrowia?

Moim zdaniem nie nam oceniać. Naszym zadaniem-ludzi życzliwych i pomocnych jest pomóc rodzinie tej dziewczyny. Choćby własnie nagłośnić sprawę u różnych źródeł. Bardzo współczuję rodzinie i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie.

A poza tym (to do ponurego bardziej niż do Ciebie, M_Lady, tylko tak mi się okienko otworzylo pod twoim wpisem) dziwi mnie to naszej polskie podejści:
jak ktoś nie ma kasy - to źle, pewnie przepił, nie chce mu się pracować, albo inna patologia
jak ktoś ma kasę - też niedobrze, bo pewnie ukradł albo ma bogatego tatusia

A gdzie miejsce na inicjatywę, dążenie do rozwoju gospodarczego, przedsiębiorczość? Chcemy zachodnich standardów, a jedną nogą ciągle tkwimy w mentalności rodem z PRLu... ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakby mi zaginęła osoba bliska też chciałabym żeby sprawa została na maksa nagłośniona, w końcu im wiecej osób wie, tym większe prawdopodobienstwo że zaginiony się odnajdzie. Ale tu jednak musi byc cos jeszcze

dokładnie ! to my ludzi sami sprawiamy, w chęci pomocy, że niektóre tematy są mocniej nagłaśniane a nie które mniej !

Kasa kasą.. Takie życie- im więcej mamy pieniędzy tym na więcej jesteśmy w stanie sobie pozwolić. W tym przypadku nie wiemy co było przyczyną. Może miłość rodziców do własnego dziecka. Myślę,że każdy z nas stanąłby na głowie w takiej sytuacji nawet nie posiadając majątku.. W dzisiejszych czasach w dobie kredytów,pożyczek i innych możliwości..można poruszyć niebo i ziemię..

Ta rodzina wcale nie należy do najbogatszych. Sprawa po prostu jak żadna inna została nagłośniona. Może rodziny innych zaginionych nie chcą rozgłosu. Tutaj zdesperowana mama Iwony łapie się każdej metody na odnalezienie córki i tyle. Sama wzięła sprawę w swoje ręce, pomogła jej w tym prasa lokalna, większość ludzi nie znających ich zgłosiło się do pomocy i tyle. Nie wiem czemu widocznie ta sprawa jest na tyle ciekawa, że sama mnie w swój bieg wciągnęła.

A tak w ogóle to jak można pisać - "dlaczego tak o tym trąbią"?? Nie pomyślałaś, Zdziwiona, że może tu zaglądać np. rodzina tej dziewczyny? Już odzywa się w Tobie zawiść?...
Dla mnie to normalne, że media znalazły temat. Owszem, czasem trzeba im w tym pomóc - kiedy znajoma mojej koleżanki zachorowała na raka (baletnica, młoda mama = medialny temat) ja również pisałam do tvn żeby się tym zajęli. Bez podpłacania czy załatwiania lewymi kanałami - był o niej reportaż, dużo ludzi się zaangażowało w akcję zbierania dla niej pieniędzy. Mimo że codziennie tyle osób dowiaduje się o swojej chorobie czy umiera na raka.

Karnowski mocno naciska na sprawę, szansa na rehabilitację po aferze.

"O kasę. Czym się dziwisz?"

Ponury a Ty masz jakieś kompleksy na tym punkcie?

O kasę. Czym się dziwisz?

http://wiadomosci.onet.pl/2701,2205485,gdansk_jest_trop_ws_zaginiecia_19-letniej_iwony,wydarzenie_lokalne.html

Cholerna głupota z tym wyjściem na bulwar. Jaka kobieta tam się wybiera o tej porze i po co?

Facet z ręcznikiem to potencjalny podejrzanych, conajmniej o gwałt. Niestety, wydaje mi się z doświadczenia, że ona już nie żyje. Nikt by jej nie porywał stamtąd, bo fachowcy od porwań nie robią takich akcji ot tak, a ktoś z ulicy nie bawiłby się w coś takiego.

Głupota ją zgubiła. Nie pierwsza, nie ostatnia.

Ale wiecie co. Mnie zastanawia jedna rzecz. W Polsce zaginęło mnóstwo osób. W ciągu każdego roku ginie ponad 20 tyś osób a tylko o jednej Iwonie Wieczorek huczy od rana do wieczora na każdym programie. A w każdym programie informacyjnym podają że prawdopodobnie znalazł sie ręcznik faceta, który szedł za nią. Czy nie uważacie ze to przesada? Dlaczego tylko w kółko o tej Iwonie trąbią, podczas gdy codziennie ginie tyle osób. Dlaczego miasto Sopot wyznacza nagrodę za odnalezienie Iwony? Czyżby tylko jedna Iwona w Sopocie zaginęła? Innymi zaginionymi nikt sie nie przejmuje (tzn. media czy władze miasta) a tu taki raban jakby ta Iwona co najmniej córką prezydenta była. O co tu chodzi????

ponury ja bym wynajęła Rutkowskiego bo wiem ilu ludzi znalazł czy też uwolnił od porywaczy. Zna się na tym co robi i moim zdaniem robi to dobrze, nie mówie że Policja nic nie robi ale sorry przez 3 dni nawet nie sprawdzili kamer czy też wyruszyli na poszukiwania dziewczyny z psami a nie po 10 dniach zaczeli jej dopiero tak naprawdę szukać, jak sprawa nabrała rozgłosu!!!

Bogaci czy biedni to bez znaczenia-stala sie tragedia i dobrze,ze sie to naglasnia, moze dzieki temu koniec bedzie inny niz w innych tego typu sprawach. To szok,ze tylu ludzi ginie bez sladu i to gdzie? W miastach, gdzie sa kamery, przechodnie i inne okolicznosci, ktore daja nam "poczucie bezpieczenstwa". Oby dziewczyna sie znalazla!
A to naglasnianie... moze dzieki temu inne dziewczyny nigdy nie zachowaja sie tak nieodpowiedzialnie i nie naraza wlasnego zycia, bo wlasnie znaja historie zaginiecia Iwony.
Ponury-jak uslyszalam,ze sprawa zajmuje sie Rutkowski, to tez bylam w szoku, ze on prowadzi swoja dzialalnosc po tym wszystkim. Myslalam,ze jest juz "spalony", a tu niespodzianka ;)
Ktokolwiek ja jednak znajdzie bedzie dobrze

Zgadzam się z Hanią, gdybym nie daj Boże mnie coś takiego spotkało, to bym wyprzedała się.
Nie wiem czy korzystałabym z Rutkowskiego, ale sprawę bym nagłaśniała wszędzie gdzie się da.
Ponury, są jakieś nowe wiadomości w sprawie Iwony ?

Kto mądry bierze Rutkowskiego? Człowieka, który ograbił Olewników, biorąc kasę za fikcyjne poszukiwania Krzysztofa?

Z dala od człowieka.

czemu wy uważacie że trzeba mieć kase żeby nagłośnić sprawę? kochane jak by wam dziecko zagineło to byście siedziały cicho? ja bym zrobiła tak samo, jak bym niemiała kasy to nawet kredyt bym wzieła!!!!
moja teściowa zna bardzo dobrze Iwony mamę i to jest przeciętna rodzina, nie z jakiś wyższych sfer:)

Fakt, zal mi dziewczyny
ale tak samo zal mi kazdego innego zaginionego w sprawie ktorych sie tyle nie robi albo czasem nie robi sie nic....przykre to...

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...