Re: Zaginęła Iwona Wieczorek
konto usunięte
(14 lat temu)
cholerka, nie wiem, jak możecie tak mówić, że to dlatego, że kasa itp.
po pierwsze zgadzam się z wypowiedziami dziewczyn, że na głowie można stanąć w takiej sytuacji i pieniądze wyciągnąć nawet spod ziemi!
po drugie - nawet gdyby mieli te pieniądze i byli dobrze sytuowani, to źle, że z nich korzystają? dlatego, że innych rodzin nie stać, ta rodzina którą stać nie ma zrobić wszystkiego, aby odzyskać dziecko?
czy komuś bogatemu, kto jest chory na raka, też mamy powiedzieć, że nie może korzystać ze swoich pieniędzy, aby ratować swoje życie, bo innych na to nie stać? no co w tym za logika? jedynie zawiść...
po trzecie, to jednak nie do końca jest takie samo zaginięcie, jak większość. poczytajcie o zaginięciach, większość ludzi odnajduje się sama. poza tym obejrzyjcie zaginionych nawet tu na portalu trójmiasto - fakt, są osoby, które zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach, ale sporo osób to takie, co do których jest bardziej prawdopodobne, że poszły w przysłowiową długą, niż w przypadku młodej dziewczyny, zaczynającej studia, o dobrych relacjach z mamą.... nie twierdzę, że tamtych osób nie należy szukać, bo oczywiście, że należy i że im też mogło stać się coś złego. ale wydaje mi się, że w przypadku Iwony ta sytuacja ma po prostu znamiona przestępstwa i miała je od samego początku... oczywiście pewności nie mamy - ale prawdopodobieństwo jednak jest duże...
no i wreszcie - dlaczego równać w dół? jeśli faktycznie innych tak nie szukają, to znaczy, że i jej mają nie szukać? chyba lepiej równać w górę i dążyć do tego, aby każdego szukać jak najintensywniej. nie mówiąc o tym, że wcale nie wiemy, czy te poszukiwania Iwony, oprócz nagłośnienia, są prowadzone tak super dobrze, choć chcę mieć nadzieję, że są.
a Rutkowskiego osobiście raczej bym nie zatrudniła, dla mnie facet jest spalony i szuka rozgłosu, ale rozumiem ludzi, którzy chwytają się każdej deski ratunku...
0
0