wyplaty

odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyplaty

albo na początku przyszłego :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk Matarnia nie ma czyli do konca tygodnia ?

Olsztyn jest wypłata BP

coś mało osób się chwali że dostało kasę pewnie wszyscy w pracy są :)

PKO SA OLSZTN TEŻ MAM

dostałam wypłatę, bank bph

Mam Kredyt Bank.

a jaki bank jesteś?u nas też część osób dostała przed chwilą ale nie wiem z jakich banków

Ja przed chwilą dostałam przelew-Olsztyn

pracodawca już wysłał zgłoszenie do funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych wniosek o wypłatę zaległych odpraw pieniężnych tak że nam pozostaje czekać ;podaje numer w Gdyni do uzyskania informacji na ten temat 58-32 09 109 lub 58-32 09 110

Wczoraj dzwoniłam do kadr w Olsztynie i Pani powiedziała mi że przelewy wszystkie poszły rano, ale wypłaty na koncie jeszcze jakoś nie widzę.

Prośba: piszcie jaki sklep,jak wpłyną wam pieniądze,żebyśmy wiedzieli wszyscy,że się coś dzieje... Przez to że każdemu mówią co innego ,to mam wrażenie,że próbują nas zbywać....

Potrwa bo jeszcze się nawet nie pofatygowali żeby wniosek złożyć do funduszu,

Dzisiaj została wysłana na sklepy informacja, że dzisiaj poszły przelewy dla Olsztyna. Pozostałe sklepy będą sukcesywnie wysyłać do piątku. Osoby z którymi jest rozwiązana umowa dostaną również ekwiwalent za urlop. Odprawy zostaną wypłacone z Gwarantowanego Funduszu Świadczeń Pracowniczych, ale to potrwa.

Tego samego, czyli "wszystkiego najlepszego", bo ja właśnie tego życzę wam - wszystkiego najlepszego w nowej pracy !!! Powodzenia!

spadaj z tego forum życzę ,Ci tego samego niemasz co pisać to pisz list do Świętego Mikołaja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zasłużyliście sobie na to !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do przewidzenia jest to ze PIP wie o tym i gó*** z tym robi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyplat nie ma, super:(
ale to bylo do przewidzenia

Nie mam obawiam się że może być dopiero w następnym tygodniu... O odprawach nic nie wiem poza tym że nie jest uwzględniona na odcinku wypłat.