wywóz śmieci Banino

Czy mógłby ktoś podać mi nazwę i telefon do firmy, która wywozi śmieci z Banina ul. Księżycowa. Niedługo się wprowadzamy i musimy podpisać umowę. Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wywóz śmieci Banino

informacji udziela soltys
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ma Pani internet tp prosze sobie poszukac! podam ,że firma ABC i jest jeszcze jaks inna ale ABC daje kontenerki do segregacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ALE UPRZEJMOŚĆ,(proszę sobie poszukać)nie wiesz to nic nie pisz,
jest jeszcze "sapo" z Gdańska
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

do zz: ale z Ciebie burak, własnie Kasia korzysta z inernetu, a jesli nie masz zamiaru byc uprzejmy to nic nie pisz!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

teraz nie nazywa sie ABC tylko SITA JEST Z KOSCIERZYNY dostajesz dwa pojemniki na smieci suche i mokre, jezdzi tez SAPO dostajesz jeden pojemnik jezdza tak samo rzadko jak SITA ,daja worki na smieci suche
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

musisz poszukac w necie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedzi. Wcześniej próbowałam poszukać w necie ale miałam problem z wyszukaniem, dlatego stwierdziłam, ze spytam mieszkańców :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze jedno pytanko. A którą z tych dwóch firm polecacie? I co oznacza, ze jeżdżą tak samo rzadko? Nie przyjeżdżają regularnie 1 w tygodniu?

Po śmieci mokre przyjeżdżają 2 razy w miesiącu a po suche 1 raz w miesiącu

koszt to 96 zł na kwartał

sapo bierze już 99 a suche to tylko plastik i papier

u mnie na sasiedzi zrezygnowali z sapo ,nie wyobrazam sobie skladowac workow ze smieciami na posesji wygodniej jest jak masz na to pojemnik
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, podbijam temat niedługo się wprowadzamy i szukamy jakiejś poleconej firmy od wywozu śmieci,
a także szamba.

no i interesuje mnie wywóz nie 2 razy w miesiącu ale przynajmniej raz w tygodniu. nie wyobrażam sobie składowania śmieci przez 2,5 tyg. gdzie w poprzednim miejscu duży kosz przy rodzinie 3 os. zapełniany był w niecały tydzień

Polecam stare ABC czyli SITA. Masz 2 kosze:
Jeden to segregacja- wywożony jest 1 raz na miesiac
Drugi to "mix" wywozony jest 1 raz na 2 tygodnie.

Składowania w workach tez sobie nie wyobrazam:/

SITA ma raczej standardowe umowy, nie znam nikogo komu wywozilaby co tydzien.
Dodatkowo niedaleko domu starcow, sa pojemniki ogolnodostepne do segregacji: papier/szklo/plastik

Jesli chodzi o szambo, masz dowolnosc zamawiania- zamawiasz gdzie chcesz. Nawet w Baninie mamy firmę, która się tym trudni- ALBUD
Szambo wywoza wtedy gdy im zgłosisz, że chcesz opróżnic zbiornik.

A może w SITA, daliby Tobie więcej pojemników za dodatkową opłatą?
Wydaje mi się, że nie będzie mozliwości zeby podjezdzali 1 raz na tydzien. najlepiej przedzwon - do SITA (Kościerzyna).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję za podpowiedzi. z SITĄ wczoraj rozmawiałam, w sumie 120l mixa przy 120 dodatkowych segregowanych chyba da rade.

nie zrozumiałam tylko czy ta segregacja to chodzi tak jak na niektórych osiedlach że "MOKRE" czy w tym segregowanym to chodzi o plastiki szkło itp

również nie wyobrażam sobie składowania w workach ;/ papier/tektura będzie można spalić w kominku a te kilka petów i szkło się podrzuci do zbiorczych w razie jakby co.

a ile płacicie za wywóz szamba ??? i jak często przy rodzinie 2+1(małe)??

W segregowanym chodzi o plastiki, szklo, papier, zdaje sie rowniez puszki.

Za wywóz szamba o pojemnosci 10m3 placimy 120 zł

wiesz, mozna mieszkac w 2 osoby i zuzyc wiecej wody niz w 4.
zalezy jakie kto ma przyzwyczajenia, czy leje i nie patrzy, czy szanuje kazda krople:)

Najlpeij zobacz wasze zuycie wody z faktur, bo teraz na pewno tez placice za wode, wiec mniej wiecej zobaczysz jakie macie zuycie wody.
nam szambo starcza na,1,5 mc'a potem musimy oprozniac.
jest nas 2 i czesto mamy gosci:)

dziękuję za informacje,

ja mieszkam w bloku ale już od dłuższego czasu przyzwyczajam się do oszczędzania wody. Oczywiście odpowiednio też dobieram sprzęt agd co by mało wody zuzywał. Osobny licznik na wodę do podlewania na pewno będziemy mieli.

jak was podłączą do kanalizy- pewnie kiedyś...jak masz ogródek /podlewanie/ i samochód /mycie/ to opłaca się zainwestować w kran zewnętrzny z osobnym podlicznikiem, wtedy za wodę do podlewania i mycia samochodu płacisz dużo mniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Rolety okienne (28 odpowiedzi)

Witam, czy może ktoś polecić firmę z Banina lub okolic zajmującą się sprzedażą i montażem rolet...

fotowoltaika (184 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...