zespoł muzyczny revers z kebłowa prosze o opinię

proszę o opinię tego zespołu Revers, z góry dziekuję
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 131

Re: zespoł muzyczny revers z kebłowa prosze o opinię

Skoro zespół nadal istnieje i grywa na imprezach opinia o nim dla klientów jest bardzo istotna. Na swojej nowej stronie zespół wyraźnie podkreśla swój profesjonalizm. Na forum videotom zaprasza do posłuchania nowych wspaniałych utworów których tam niestety brak :( . Wcześniej na tym forum napisano że po zmianie składu i odmłodzeniu zespołu poziom i walory muzyczne zdecydowanie się poprawiły. Wiele też osób podkreślało w tym temacie wspaniały wokal lidera p.Michała. Udało mi się znaleźć na Youtube efekty tych nowych wspaniałych osiągnięć muzycznych. Jak wiadomo każdy zespół stara się zaprezentować to co ma najlepszego, a więc proponuję posłuchać i ocenić ten wspaniały wokal:
http://www.youtube.com/watch?v=krmF76XNAB8
dalej mamy popis umiejętności saksofonisty:
http://www.youtube.com/watch?v=fvMLJwxa2Ws&feature=related
oraz porównać to choćby z jednym fragmentem z przed pół roku:
http://w754.wrzuta.pl/audio/0gTICP8FPwU/mirek_sax
Jeśli to czym szczyci się zespół dziś, a co jest ich szczytem osiągnięć porównamy z tym co prezentował kilka miesięcy temu, wyraźnie widać pogorszenie wszelkich walorów muzycznych, zarówno brzmienia, stylu i jakości. Wydaje mi się że nikt w tym przypadku nie zarzuci mi stronniczości i złośliwości :)
Czyli reasumując zmiana składu i jego odmłodzenie zamiast poskutkować, jak było to zapowiadane pozytywnie, zdecydowanie kieruje się w stronę tandety i amatorszczyzny.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam panów mi tam się podoba tez posiadam torysa 2 kolega ma drugi klawisz i saksofon bawimy ludzi i oto chodzi i zawsze będzie ktoś któremu coś się nie podoba no i konkurencja zazdrosna graliśmy wesele w sasinie mega obsługa bardzo pyszne jedzenie wiecie panowie o jaki zajazd mi chodzi posiadam oryginalne style na yamaha mam ich około trzystu robione sa na torysie 4 i musze powiedzieć ze macie panowie pozytywna opinie o waszym zespole io to chodzi i zapraszam do współpracy ryszard z wladyslawowa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 40

Ten "Mirek" to jakiś zakompleksiony koleś ;/ niech sam stworzy coś takiego a nie tylko krytykuje... lepiej pokaż się od innej strony.
A co do rewersów jestem z nich mega zadowolona mieliśmy ich na weselu i nie żałujemy tej decyzji. Jakbyśmy jeszcze raz brali ślub to również byśmy chcieli bawić się przy ich muzyce.
Pozdrawiam

Ania i Arek
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 52

No cóż, są osoby które każdą krytykę uznają za obelgę, a nie za motyw do poprawiania własnych błędów, a do tego szukają winnych u wszystkich tylko nie u siebie. Krytyki i jakieś mniej czy bardziej negatywne uwagi dot. tego zespołu pojawiały się w okresie kiedy ja w nim grałem i nadal się zdarzają, z tą różnicą, że wcześniej były usuwane lub tłumaczone tzw. nie uczciwą konkurencją, teraz jest ktoś na kogo można wszystko zwalić i to całkiem zrozumiałe i wygodne rozwiązanie. Ktokolwiek i cokolwiek by nie napisał negatywnego, natychmiast pojawia się grono przyjaciół, sympatyków i fanów stających w obronie zespołu, o dziwo nikt z zespołu oficjalnie tego nie tłumaczy ? !!! Wszyscy Ci przyjaciele zespołu są wyjątkowo dobrze zorientowani w najdrobniejszych szczegółach, nawet tych dot. mojej osoby - ale niech przypadkiem ktoś nie pomyśli sobie że to jednak być może panowie z zespołu, NIE, TO NA PEWNO SĄ PRZYJACIELE !!!
Ja na tym forum poruszyłem jeden istotny i ważny fakt, mianowicie precedens który polega na tym, że lider zespołu uznawany za świetnego klawiszowa, oficjalnie również przez to forum zapraszający na swe koncerty po prostu oszukuje bo niestety w ogóle nie umie grać, do czego w końcu sam się przyznał ! Inne sprawy, takie jak życie prywatne, zawodowe, rodzinne, wady i zalety charakteru pozostawiłem bez jakiegokolwiek komentarza, bo nie po to jest to forum. Natomiast cała rzesza przyjaciół Reversów poprzez to forum ingeruje w moją prywatność i życie zawodowe, twierdząc do tego, że to ja mszczę się za fakt odejścia z zespołu. .Czy kogoś to interesuje ? sądzę że NIE ! , A jeśli interesuje, to gołym okiem widać kto się mści, i nie może pogodzić ze zmianami personalnymi w tym konkretnie zespole Revers. Szanowni panowie REVERSI proponuję naprawdę zająć się na poważnie muzykowaniem, poprawianiem swojego warsztatu instrumentalnego i wokalnego, oraz pracą nad swym wizerunkiem to naprawdę ma szanse wyjść Wam na dobre, w przeciwieństwie do faktu naruszania mojej prywatności, który niestety jest już przedmiotem dochodzenia i będzie miał swój finał w Sądzie.
To tyle z mojej strony, wszelkie posty na temat mojej osoby pozwolę sobie zostawić bez komentarza.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moje imię panie Mirku i tak panu nic nie powie.Denerwuje mnie tylko,to,że jest pan takim zawziętym w podłości człowiekiem. Jak grał pan w zespole Revers to był pan super kumplem kapeli, ale jak pana chłopaki odstawili z zespołu to stał się pan tak wrednym człowiekiem, co pokazuje forum, że aż słów brak.Czy pan ma jakieś problemy ze sobą,że nie potrafi pan się pogodzić z tym,że już nie gra w Revers. Panie Mirku jakieś podszywanie się na forum pod inne osoby ( pani Julita) i wypisywanie kolejnych bzdur na temat Revers, to już jest z pana strony żenujące.
Panie Mirku naprawdę współczuję jakimkolwiek zespołom, z którymi pan kiedykolwiek jeszcze zagra, chociaż po tym wszystkim co się dzieje na forum to już nikt nie będzie chciał z panem współpracować. Bo któż chciałby przechodzić takie obrzucanie błotem na forum jak Michał. Panie Mirku nie piszę w imieniu zespołu, wyrażam swoje zdanie na pański temat, po prostu znam chłopaków i denerwuje mnie to, jak ktoś pisze o nich wiele kłamstw i nieprawdy i wiem,że oni na temat wypisywanych przez pana głupot to już (napiszę grzecznie) nie zwracają uwagi. Robią swoje i grają swoje.
Panie Mirku skończ pan tę dziecinadę i zajmij się pan swoimi saksofonami.
pozdrawiam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 43

Czy to jest post w temacie ?
Kogo interesuje czyjaś prywatna (anonimowa) ocena jakiegoś pana Mirka ???
DuetSax nie istnieje od lipca 2011 roku i już dawno zostało to również na tym forum napisane.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 5

Panie Mirku, a czego pan spodziewałeś.Kij ma dwa końce.Kiedyś to chłopaki z Reversu musieli znosić pana oszczerstwa, a pan czułeś się usatysfakcjonowany.Widzisz pan, to się tak szybko nie skończy, ludzie czytają forum i zaczynają się odnosić do wpisów.Mam nadzieję,że czujesz się pan teraz, jak pan Michał wtedy, kiedy musiał znosić obraźliwe wpisy na swój temat.
Panie Mirku, nie rozumiem skoro pan już nie grasz w Revers, to czemu pan się interesujesz ich sprawami ( filmikami i zdjęciami na stornie). Jest to sprawa zespołu z kim gra i jak gra.
Z tego co mi wiadomo, ponieważ jestem dobrym znajomym zespołu, to Revers posiada gitarę i saksofon, gdzie rzekomo pani Julita (w przekonaniu pan Mirek) we wpisie na forum nie wspomniała, że saksofon był.
Pani Mirku, weź się pan do roboty i zajmij się pan rozpadającym się pańskim Duet Sax, ponieważ w zaistniałej sytuacji czytając forum ,jesteś pan spalony i ciężko będzie panu z kimkolwiek wspólnie pograć.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 41

Panie Mirku, a czego pan spodziewałeś.Kij ma dwa końce.Kiedyś to chłopaki z Reversu musieli znosić pana oszczerstwa, a pan czułeś się usatysfakcjonowany.Widzisz pan, to się tak szybko nie skończy, ludzie czytają forum i zaczynają się odnosić do wpisów.Mam nadzieję,że czujesz się pan teraz, jak pan Michał wtedy, kiedy musiał znosić obraźliwe wpisy na swój temat.
Panie Mirku, nie rozumiem skoro pan już nie grasz w Revers, to czemu pan się interesujesz ich sprawami ( filmikami i zdjęciami na stornie). Jest to sprawa zespołu z kim gra i jak gra.
Z tego co mi wiadomo, ponieważ jestem dobrym znajomym zespołu, to Revers posiada gitarę i saksofon, gdzie rzekomo pani Julita (w przekonaniu pan Mirek) we wpisie na forum nie wspomniała, że saksofon był.
Pani Mirku, weź się pan do roboty i zajmij się pan rozpadającym się pańskim Duet Sax, ponieważ w zaistniałej sytuacji czytając forum ,jesteś pan spalony i ciężko będzie panu z kimkolwiek wspólnie pograć.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 40

Wszystko co złego ktokolwiek napisze to oczywiście moja robota, natomiast pochwały to oczywiście super :) Ja temat dawno już zakończyłem, napisałem to co uważałem za ważne i istotne dla klientów i kropka, więc proponuję zejść ze mnie i zająć się swoją robotą, forum nie służy do załatwiania jakiś prywatnych animozji. Jak pojawiały się negatywne wpisy na stronie to oczywiście była to robota nieuczciwej konkurencji, teraz spadło to na mnie :) - dziecinada :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam. Oj gorąco w tym temacie ... Widać że wiele zawiści i złości przelanych w postach ... Ten portal jest po to aby pomagać Młodym a nie po to by wyciągać wszystkie brudy tyczy się jednej i drugiej strony.
Parokrotnie bawiłem się przy muzyce w wykonaniu tego zespołu zawsze zabawa była przednia ... Nie jestem wielbicielem takiej muzyki każdy lubi coś innego ... Co do chłopaków widać że to ich pasja - gry nie będę oceniał ale trąbka robi wrażenie ... A co do klawisza-technika daje nam dużo możliwości ale po to są niektóre udogodnienia żeby z nich korzystać ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 46

Czytając ten post Julity od razu widać i czuć zapach jadu nienawiści odrzuconego na margines muzyczny Pana Mirka. Przecież każdy, który choć troche zna tego chorego człowieka zajarzy ze Julita to Pan Mirek piszący z innego komputera. Panie Mirku wstydu oszczędź i poszukaj sobie wreszcie jakąś robotę. Redaktorem postów na weselniku aby być nie wystarczy mieć tylko muzyczne wykształcenie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 42

Rok temu dowiedziałam się że będę bawiła się na weselu gdzie będą grali Reversi, tak więc obserwowałam wszelkie medialne info. dot. tego zespołu. Była jedna strona, potem druga, były fajne fotki i super nagrania. Potem na tym forum dowiedziałam się o odejściu któregoś z panów, następnie odszedł kolejny członek zespołu, zniknęła jedna strona, z drugiej zniknęły fotki, filmy i nagrania trochę to dziwnie wyglądało, no ale w końcu wyczekiwane wesele i rzeczywistość, a jest ona w/g mnie taka: zespół bardzo mizerny, bez werwy humoru, (smutni faceci),muzycznie prostacko by nie obrażać nikogo że zalatuje wiochą, wokal tak jak wcześniej pisali ludzie w księdze gości jarmarczny, totalna amatorszczyzna. Poczytałam trochę o liderze zespołu i wydawało mi się że raczej nie ma to wpływu na fakt czy grają fajnie czy nie, ale rzeczywistość zmieniła moje myślenie.
W tym przypadku lider to pan bez klasy i kultury, a do tego chyba nie słyszał o antyrespirantach oraz czymś pachnącym do higieny. Ogólnie na mnie i wielu osobach z tego wesela kapela nie zrobiła dobrego wrażenia, napisałam więc kilka uwag w księdze gości zespołu i wiecie co ? przedtem obserwowałam znikanie takich wpisów, teraz zniknęła cała strona. W momencie podpisywania umowy był to zespół z saksofonem i rzeczywiście gość na saksofonie grał tak że ciary przechodziły, był to główny argument przemawiający za wyborem tego zespołu, młodzi tę decyzję konsultowali z rodziną i bliskimi, natomiast na weselu wystąpił zespół z gitarą czy to uczciwe ? My chcieliśmy zespół z saksofonem tak jak prezentowane na płytach demo !!! Oboje z bratem (młodym) nie cierpimy gitary i skrzypiec, natomiast uwielbiamy saksofon, nikt nawet nie uprzedził , nie zapytał czy taką zmianę akceptujemy.
Czy tak zachowują się ludzie z klasą i kulturą, szanujący klienta ?
Myślę że te wszystkie super opinie na forum, jak i na tej stronie która zniknęła były i są dziełem panów z zespołu i ich znajomych, wszystko na to wskazuje, a jedynym obiektywnym i szczerym w tym układzie jest ten pan który odszedł z zespołu i napisał kilka słów prawdy.
Reasumując kapela dla tych, których nie stać na coś lepszego. Warto też zaznaczyć w umowie, że skład i styl grania powinien być zgodny z prezentacją demo.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 7

Słyszał pan o takim zespole jak Duetsax ( nie istnieje obecnie) ale był to akurat duet saksofonowy bez p.Michała , duet który grywał na różnego typu imprezach, czyli odpowiedź jest dość prosta, bez p.Michała i pozostałych Reversów również radziłem sobie, w duecie jak i indywidualnie, a do tego szanowny panie ja nie udawałem że gram i pan doskonale o tym wie, więc po co te pytania ??? Co pan chce udowodnić ?
Opcja Reversów bez p.Michała nie była praktykowana bo przede wszystkim istnieje coś takiego jak lojalność, ale także są pewne zasady i wzajemne uzgodnienia, które akurat były przestrzegane przez zespół ,oprócz oczywiście lidera. Gdyby jednak z powodów losowych taka konieczność zaszła, nie widzę żadnego problemu, po za tym pan na pewno godnie zastąpiłby przyjaciela :)
To bardzo pozytywne, że lider jest w stanie poradzić sobie bez reszty zespołu, chwała mu za to !!! Ciekawe, czy samodzielnie poradziłby sobie na wytwornym bankiecie, przyjęciu czy evencie ? Pozostaje jednak jeden dość istotny szczegół, otóż tenże lider zdobywa swoich klientów dzięki nagraniom całego zespołu, w tym również moim, czyli do zdobycia klientów potrzeba zespołu, natomiast samą robotę można wykonać samemu, lub w mniejszym składzie, prawda ? - Jak nie wiadomo o co chodzi to .......... Jedynie klient na tym traci, ale co tam klient :) poprosi się kilku kumpli (takich jak np. p.Darek) by powypisywali super opinie i same korzyści z takiego obrotu sprawy :)
Jednak znalazł się taki pan Mirek i wywalił to na forum tematyczne, no i zrobił się problem, trzeba tego pana tak opluć i tak opinię zszargać by Revers nadal był na topie, zaangażować do tego wszystkich znajomych i rodzinę - niesamowite, ale prawdziwe. Prędzej czy później klienci sami to ocenią , na razie chodzi o to by wiedzieli na czym stoją :)
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Mirosławie? proszę mi odpowiedz publicznie na jedno proste pytanie. Czy? byłby Pan w stanie zagrać z zespołem Revers choć jedną imprezę bez Michała ( tzn. klawiszowiec, Pan i trębacz). Założę się że NIE. Natomiast z pewnością Michał bez Pana Mirosława doskonale sobie radzi i poradzi i z tego co słyszę sobie radzi. Koniec kropka!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 46

Jeśli mowa o sciskaniu d... z żalu to raczej dotyczy lidera Reversów :) Znowu się nie udało i kolejny zawodowy muzyk odmówił pracy i nabijania opinii analfabecie muzycznemu, wielkie zapowiedzi rewelacyjnej odmiany zespołu w nowym składzie wyszły na kpinę z klientów - i to rzeczywiście powód :)
Puki co to klienci w ramach prezentacji zespołu otrzymują płyty z moim udziałem - co jest oczywistym nabijaniem klientów w butelkę i między innymi po to to forum istnieje, by klientom prawdę ujawniać.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja tylko nawiązuję do tematu postu, zespół miał być na topie, extra show z nowym saksofonistą, a tu kolejny zawodowiec ucieka i to juz po miesiącu :) - to daje do myślenia !!!
Znika strona, a na drugiej nie ma nic co ważne, istotne i ciekawe dla klientów, czyli demo, foto, wideo - to to ma być ten TOP ??? Mamy XXI wiek i klient wymaga rzetelnej informacji medialnej.
A co ma psychiatra do tego i komu ma pomóc ?
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

tel: 500 891 281 to jest dr. psychiatra, który Panu Mirosławie pomoże. W razie skutków ubocznych zapraszamy ponownie na forum weselnik.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 47

A tobie to jeszcze nie przeszło? Co ci tak żal d.. ściska?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 45

Czy zespół nadal jest na topie ? Czy może jednak zaczyna z niego spadać ? Kolejny saksofonista wykształcony muzyk odchodzi po miesiącu z kapeli, zniknęła jedna strona www zespołu, na drugiej brak demo, galerii, filmów - widać chyba nie ma czego pokazać, ani czym się pochwalić.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 2

Można by tu stwierdzić lider to nie cały zespół, RACJA !
Więc kim jest lider?
1.Może to być osoba zajmująca się sprawami organizacyjnymi, marketingiem, kontaktami z klientami itp. i taki lider (menadżer) nie koniecznie musi być muzykiem. Jak ktoś wcześniej napisał właścicielem apteki nie musi być farmaceuta.
2. Lider w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli osoba prowadząca zespół pod kątem muzycznym powinien być autorytetem, czyli muzykiem z wiedzą i doświadczeniem.

Czy liderem w odniesieniu do pkt.2. powinien być analfabeta muzyczny? Osoba która nie umie grać, oraz nie ma jakiejkolwiek wiedzy muzycznej typu tonacja, dynamika, aranżacja itp. ??? Odpowiedzi oczywiście mogą być rozbieżne, ale zgodnie z zasadami solidności wykonywania usług jest to raczej nie wskazane i mało profesjonalne. Biorąc pod uwagę fakt, że zasadniczą pracę muzyczną wykonują osoby z przygotowaniem muzycznym, to taki lider właściwie nie powinien tylko przeszkadzać :) Ale. Lider, to lider :) jeśli połączymy tu wczucie się w funkcję + analfabetyzm muzyczny, co otrzymamy ???
Otrzymamy efekt w postaci ograniczania blokowania potencjałów muzycznych, oraz co często krytykowane było przez klientów brak wyczucia, kiepski źle dobierany repertuar itp.
Czy klepanie jednego i tego samego repertuaru na weselu, bankiecie, balu sylwestrowym itp.to przejaw smaku muzycznego? Jeśli dla kogoś kwestia lidera nie jest istotna, bo najważniejsze by było dużo i głośno, to oczywiście polecam tę kapelę z tym LIDEREM !!!
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 11

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...