żony/narzeczone marynarzy jak sobie radzicie?

Właśnie od tygodnia jestem sama w domku bo mój marynarz wypłynął w rejs. Poza tym rozchorowałam się i od sylwestra siedzę w domu wędrując jedynie do spożywczego :) jakoś tak mi smutno samej :( dobrze, że w pon do pracy to będę miała do kogo buzę otworzyć :) a jak Wy dziewczyny radzicie sobie z samotnością?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: żony/narzeczone marynarzy jak sobie radzicie?

ja przeszłam i przez samotne pierwsze urosziny synka, męża nie było bo aluratu wypłynal.

było tez milion różnych innych rocznic bardzo dla nas waznych i tez męża nie było więc wiem jakie to trudne.

nie martw sie tym ze maleństwo zapomni tatę ale polecam gorąco i z doświadczenia pokazaywanie dziecku nawet takiemu małemu taty na zdjęciach. Może zrozumie a może nie ale na pewno coś to da.

ja pokazywalam synkowi zdjęcia taty i bylo naprawde ok jak przyplynal, no w pierwszym momencie nie chcial iść do niego na ręce ale pózniej to juz tata był i jest nadal najwazniejszy :)

wiem jak to jest tęsknic, to cholernie treudne ale taka praca i nic przynajmniej na razie nie mozna z tym zrobic. Trzeba sie z tym pogodzic bo inaczej będzie psychicznie jeszcze trudniej.

Witam

Mój mąż wypłynął w piątek na prawie 4 miesiące. Jest ciężko szczególnie, że w lipcu urodziła nam się córka. Powiem szczerze, że było łatwiej jak wypłynął gdy byłam w ciąży - zarówno dla mnie jak i dla męża. Na szczęśćie zdąrzył na poród
Ale teraz widziałam łzy w jego oczach jak całował na pożegnanie naszego 3 miesięcznego szkraba. Dlatego ja staram się być silna bo wiem, że mu jest znacznie ciężej... ja tęsknie tylko za nim a on za dwoma osóbkami i jeszcze myśl, że nie będzie widział jak się mała rozwija... No i strach, że jak wróci mała go nie pozna... Czy któraś z Was miała takie doświadczenie? czy 3 miesięczne niemowlę zapamięta tatę??? Na szczęście jest skype, więc może mała słysząc i coś tam widząc będzie pamiętała.
Tylko znów święta bez Niego, do tego 2 rocznica ślubu i sylwester... Będzie ciężko ale może jak czasami się wypiszę na forum, porozmawiam z przyjaciółmi to będzie lepiej... Tylko tak się pocieszam... No i uśmiech
córci odrazu poprawia mi humor
Pozdrawiam wszystkie kobitki tęskniące za swoimi marynarzami...

nie jestem żoną marynarza, ale mój małżonek od 5 m-cy jest w domu co 2 tg tylko po 3 dni. mamy dwie córeczki (1 rok i 5 lat) i myślę, że najgorsze dla nas jest to, że nasze dzieci są tak jakby okradzione z czasu, jaki powinniśmy im dać.
takie mamy czasy, że rodziny żyją w nienaturalnym trybie

suepr ze troche nas jest, zawsze to jakieś wsparcie w trudnych chwilach.

ja sie dolaczam, co rpawda nani nie ejstem ciezarna ani dzieciata ale zona marynarza jak najbardziej, poza tym tez pracujaca w tej branzy - lacze sie z Wami :)

co do pozycji statku nie zajtualizowanej ostatnio to spokojnie, niektore te strony po prostu nie pokazuja aktualizacji z orkeslonych rejonow, wnioskuje ze statek jest teraz w rpzelocie?
glowa do gory, ja etz sie wiele razy filmowalam:) teraz tez mam taka sytuacje, zasieg powinien byc od wczoraj a tu dalej nic, moze stoja na redzie i to na takiej na ktorej nie ma zasiegu? musi byc dobrze!:)

wiem co czujecie dziewczyny ja mam takie rozłąki przed soba ale i za soba, wiem jak to jest.

no ja mojego zobaczę za 5 miesięcy! TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem czy moge się dołączyc, bo to wątek marynarski....ale moja sytuacja od Waszej dużo sie nie różni. Tęsknimy tak samo za tymi naszymi chłopakami, narzeczonymi, mężami......mój obecnie jest w Afganistanie, więc rozłąka na 6 miesięcy.
Mam nadzieję, że jakmnie dół złapie, to mnie jakos poratujecie....w końcu jesteście bardziej doświadczone :-)

ja tu też jestem..., któraś jest?

Dzieki!!! Ulzylo mi.. napisze na maila :)

carla26@wp.pl

wiem co czujesz, najpewniej sa w takim miejscu ze zasięg nie dociera i nie mozna aktualizować pozycji.

nie martw sie ja co jakis czas przechodze to samo.

jakbys miala ochote pogadac pisz na maila :)

i nie denerwuj sie przede wszystkim.

nie wiem czy ktos to jeszcze czyta... ale moze mnie uspokoicie...
Moj narzeczony wyplynal 10 dni temu w rejs na 4,5 miesiaca (po raz pierwszy odkad jestesmy razem), wszystko bylo ok, bo wymienialismy sie mailami , na biezaco tez moglam sledzic jego pozycje na jednej ze stron internetowych... niestety od 2 dni nie dostalam zadnego maila a ostatnia zapisana pozycja na tej stronie pochodzi z wczoraj :( do tej pory byla podawana codziennie a tu nagle nic :( Powiedzcie ze niepotrzebnie panikuje!!

...mój wraca za ok 4 tygodnie na rozwiązanie :), ale ciężko bywa...

Tez jestem narzeczona marynarza i ciezko sobie radze z samotnoscia (tez z trojmiasta). Ilez mozna sie narzucac znajomym ktorzy przeciez tez maja swoje zajecia....ach...pozostaje tylko odliczanie dni do powrotu ukochanego!

Powinnysmy sie zintegrowac hehe zrobic klub marynarzowych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moj wyplywa na kilka miesiecy wiec wiem co to samotnosc

Mój mąż nie pływa w rejsy tylko ma wyjścia w morze.Poza wypłynięciami ma jeszcze 24h wachty i jednodniowe lub kilkudniowe dyżury alarmowe.

"wypływa tylko czasami na kilka dni, raz w roku na góra 3 tygodnie..."
dziewczynki, o czym Wy mówicie - to jakbyście nie miały marzynarza, tylko "normalnego" faceta
po 3 miesiące, 6 miesięcy, 8 miesięcy jeden rejs - to jest pływanie i samotność, a nie 3 tygodnie, czy kilka dni - to jakby na urlopy wyskakiwali :)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo żadko mogę liczyć na pomoc rodzinki bo moi rodzice pracują i nie mają zbytnio czasu,a teściów mam 200km od Trójmiasta.
Nie jest łatwo,ale jakoś trzeba sobie radzić.
Sama sobie wybrałam męża marynarza.

annamaria836 a Tobie to chyba bardzo ciężko jest jak mąż wpływa co? tak z 2 dzieci sama? pomaga Ci rodzinka ?