stat
Impreza już się odbyła
gru 7-8

sobota - niedziela, g. 11.00

Sopot,
Wstęp wolny
paź'25 7-9

wtorek - czwartek

Gdańsk,
W 2009 roku 12. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK oraz 12. Targi Mleczarstwa i Lodziarstwa MLECZNA REWIA po raz drugi odbędą się w tym samym terminie.

Projekt ten jest odpowiedzią na zapotrzebowanie branży piekarsko-cukierniczej na ofertę sektora mleczarskiego, w tym m.in. twarogi, masła, śmietany, mleka w proszku, dodatki smakowe. Organizacja obu imprez w jednym miejscu i czasie, skierowanych do podobnej grupy odbiorców, wzmacnia oba projekty i wzajemnie je uzupełnia.

NA TARGACH

-Producenci i dystrybutorzy maszyn i urządzeń, produktów, dodatków, wyrobów i opakowań, odzieży roboczej i środków czystości
-Firmy usługowe finansowe, ubezpieczeniowe, leasingowe
-Firmy projektowe i budowlane
-Transport specjalistyczny

2 kwietnia - czwartek, 10.00 - 18.00

10.00 - 15.00 Forum Piekarskie i Cukiernicze
"Mieszanki Heliant - tradycyjne smaki, nowoczesna technologia wypieku", org. Gdańskie Młyny - Sp. z o.o., (hala5, stoisko 01)

12.00 Uroczyste otwarcie Targów BALTPIEK i MLECZNA REWIA, (hala 5, stoisko 01)

12.30 Debata "Perspektywy poprawy sytuacji rynkowej w branży rolno - spożywczej" org. Międzynarodowe Targi Gdańskie S.A., (hala 3, sala konferencyjna)

10.00 - 18.00 Wystawa Wyrobów Piekarzy i Cukierników Pomorskich, (hala 5)

10.00 - 17.00 Wymagania bezpieczeństwa i ergonomii oraz sposobów eliminacji zagrożeń w środowisku pracy, a także prawnych aspektów ochrony pracy i szkoleń pracowniczych. Szkolenia i porady, org. Państwowa Inspekcja Pracy - Okręgowy Inspektorat Pracy w Gdańsku (hala 5)

15.00 Warsztaty "Ochrona p.poż. i ryzyko zawodowe w aspekcie nowelizacji przepisów Kodeksu Pracy, org. Państwowa Inspekcja Pracy, (hala 5, sala konferencyjna)


3 kwietnia - piątek, 10.00 - 18.00


10.00 - 18.00 Wystawa Wyrobów Piekarzy i Cukierników Pomorskich, (hala 5 )

10.00 - 16.00 Forum Piekarskie i Cukiernicze - Dzień Węgierski - "Tradycyjne pieczywo węgierskie". Goście z Węgier - Zoltan Lukacs, Gacsi Mihaly, Dr Tibor Solymos, (hala 5, stoisko 01)

11.30 Prezentacja "Żywność funkcjonalna", . org. Politechnika Gdańska , dr Agnieszka Bartoszek, (hala 3, sala konferencyjna)

12.00 Prezentacja Światowych Targów Piekarstwa IBA, (hala 5, sala konferencyjna)

12.30 Prezentacja "Możliwość wspólnych projektów w ramach działań klastrowych (idea i możliwości), org. Instytut Badań nad Gospodarką Rynkową, Klaster "Żywność z Pomorza", Sylwia Badowska, (hala 3, sala konferencyjna)

13.30 Prezentacja "Fundusze Pomocowe", org. BIG- POL Sp. z o.o., Wiesław Wasilewski,(hala 3, sala konferencyjna)

15.00 Ogłoszenie wyników Plebiscytu publiczności na "Najciekawszą aranżację stoiska" Targów BALTPIEK

- Ogłoszenie wyników Konkursu na "Najciekawszą aranżację gabloty WystawyWyrobów Piekarzy i Cukierników Pomorskich"

- UROCZYSTE WRĘCZENIE MEDALI MERCURIUS GEDANENSIS Targów BALTPIEK (Forum Piekarskie i Cukiernicze, hala 5, stoisko 01)

16.00 Uroczyste wręczenie MEDALI MERCURIUS GEDANENSIS targó MLECZNA REWIA oraz statuetek ZŁOTEJ i SREBRNEJ MLECZNEJ REWII, (hala 3, sala konferencyjna)

4 kwietnia - sobota, 10.00 - 16.30

10.00 - 16.00 Wystawa Wyrobów Piekarzy i Cukierników Pomorskich, (hala 5)
10.00 - 14.00 Forum Piekarskie i Cukiernicze, (hala 5, stoisko 01)

"Pieczywo artystyczne" - Mistrz Cukierniczy Tadeusz Zdybał
"Świat Sportu" - Przemysław Bąk
"Świat Bajki" - Joanna Odolczyk