20 października, w restauracji Biały Królik, odbędzie się kolejna edycja kolacji Food For Change, przygotowanej przez Marcina Popielarza (Chef Patron restauracji Biały Królik) oraz Dawida Bieleckiego (Chefa Kuchni restauracji Biały Królik).
Czy wiecie, że jednym z głównym filarów kuchni Białego Królika jest nurt slow food? To również jeden z powodów, dla których należymy do wyjątkowej grupy Relais & Chateaux - to zrzeszenie dba o to co pojawia się na talerzach w restauracjach, jak wygląda proces przygotowywania dań.
Dlatego też, raz do roku, w każdej restauracji grupy Relais & Chateaux odbywają się kolacje pod wspólną nazwą Food For Change!
Chcemy, wspólnie z Chefami Kuchni pokazać jak ważne jest dbanie o to co mamy na talerzu, w jaki sposób przygotowujemy dnia, jak szanować produkty, z których na co dzień korzystamy. Chcemy pokazać, że nawet dobrze znane Wam produkty, wcale nie te z najwyższych półek, po odpowiednim zaopiekowaniu się, stworzą na Waszych stołach ucztę godną gwiazdek Michelin.
Menu kolacji:
Amous-bouche:
ser bursztyn z Żurawiną
Starter:
Jajko Fabergé z truflą
Zupa:
Zupa szczawiowa z mazurskim szczupakiem
Danie Główne:
Gołąb w zagajniku z porzeczkami i czarnym bzem
Degustacja 3 polskich serów
Deser:
Rabarbar rozmaryn
Możecie spodziewać się wyjątkowej, 5 daniowej kolacji serwowanej, przygotowanej specjalnie na ten wieczór. Dodatkiem, będzie mała degustacja, wyjątkowych, polskich serów, które na co dzień występują w kacie Restauracji Biały Królik.
Rezerwacji można dokonać telefonicznie lub mailowo:
restauracja@bialy-krolik.pl
58 351 03 30