stat
Impreza już się odbyła

20 października, w restauracji Biały Królik, odbędzie się kolejna edycja kolacji Food For Change, przygotowanej przez Marcina Popielarza (Chef Patron restauracji Biały Królik) oraz Dawida Bieleckiego (Chefa Kuchni restauracji Biały Królik).

lut 14-16

piątek - niedziela, g. 16:00

Wstęp wolny
Czy wiecie, że jednym z głównym filarów kuchni Białego Królika jest nurt slow food? To również jeden z powodów, dla których należymy do wyjątkowej grupy Relais & Chateaux - to zrzeszenie dba o to co pojawia się na talerzach w restauracjach, jak wygląda proces przygotowywania dań.

Dlatego też, raz do roku, w każdej restauracji grupy Relais & Chateaux odbywają się kolacje pod wspólną nazwą Food For Change!

Chcemy, wspólnie z Chefami Kuchni pokazać jak ważne jest dbanie o to co mamy na talerzu, w jaki sposób przygotowujemy dnia, jak szanować produkty, z których na co dzień korzystamy. Chcemy pokazać, że nawet dobrze znane Wam produkty, wcale nie te z najwyższych półek, po odpowiednim zaopiekowaniu się, stworzą na Waszych stołach ucztę godną gwiazdek Michelin.
Menu kolacji:

Amous-bouche:
ser bursztyn z Żurawiną

Starter:
Jajko Fabergé z truflą

Zupa:
Zupa szczawiowa z mazurskim szczupakiem

Danie Główne:
Gołąb w zagajniku z porzeczkami i czarnym bzem
Degustacja 3 polskich serów

Deser:
Rabarbar rozmaryn

Możecie spodziewać się wyjątkowej, 5 daniowej kolacji serwowanej, przygotowanej specjalnie na ten wieczór. Dodatkiem, będzie mała degustacja, wyjątkowych, polskich serów, które na co dzień występują w kacie Restauracji Biały Królik.

Rezerwacji można dokonać telefonicznie lub mailowo:
restauracja@bialy-krolik.pl
58 351 03 30