Warsztaty kulinarne stworzone specjalnie z myślą o nastolatkach, które chcą poznać kuchnię świata w zupełnie nowy, kreatywny sposób. W trakcie spotkań uczestnicy zanurzą się w różnorodność smaków i aromatów z różnych zakątków globu, by następnie połączyć je w zaskakujące dania w duchu nowoczesnego fusion.
Przygotujemy> krewetki z grilla z polentą z mascarpone, kruszoną z bekonu i sosem spisy-miso
> kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami, komosą ryżową z karmelizowanymi pomidorkami cherry
> łosoś MOWI z sosem z syropu klonowego, melasy z granatu i puree z pietruszki i wanilii
> kalafior pieczony z sosem orzechowo-sezamowym, pistacjami i granatem
> mus czekoladowy z sosem wiśniowym i matcha
->podczas warsztatów pracujemy w niewielkich grupach, są jednak potrawy, które nie wymagają tak wiele czasu i przygotujemy je indywidualnie.
-> przeprowadzamy konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami.