2021-10-18 16:52
W Gdańsku nad Motławą znajduje się restauracja "Zielone Dzrzwi" to właśnie tam ostatnio mogłem spróbować pysznego chleba buraczanego z kozim serem, który wypieczony został przez jednego z Kucharzy. Przepyszny, świeży jeszcze cieplutki chlebek sam w sobie zachwyca, nie trzeba mu żadnych dodatków
2021-10-16 15:53
Manufaktura i dobry chleb?! Żart!
2021-10-18 13:57
Niestety nie maja chlebow z maki 1850 czy wyzszej. Cukier w skladzie tez zapewne jest.
2021-10-16 20:37
Dokładnie, jałowe pieczywo
2021-10-16 20:21
Wielki szacunek dla mamy tego pana od której pochodzą wszystkie te naturalne składy. Kobieta robiła kilkanaście rodzajów chleba,piekła drożdżówki, serniki, ciasta kremowe i suche.. niesamowite.. ktoś w to w ogóle wierzy ze to faktycznie bez chemi i polepszaczy? Facet na fałszywym wizerunku się rozwija wyzyskując ludzi. Przykre
2021-10-16 19:32
Ten pan dalej ciągnie na tej historii???
Szkoda że te zdjęcia w piekarni to fikcja tak jak przepisy mamusi.
2021-10-16 16:35
Zapomnieli napisać o odpiekanych bułeczkach w manufakturze, raczej mało tradycji.
2021-10-18 13:52
Nie ma lepszego chleba w Gdańsku niż od Pana Majchrowskiego. Jedna bułka razowa waży tyle co w innych piekarniach 3. Smak i zapach niepowtarzalny! Spróbujcie a nie pożałujecie!
2021-10-16 18:50
Choćby Kraskowski na Stogach gdzie rodzaji chlebów masz ile tylko wymyslisz.
No i gdzie są piekarnie z obrzeża miasta?...
2021-10-18 13:46
Kraskowski NIE MA dobrego chleba.
2021-10-17 09:10
Majchrowski tradycyjny ze bardziej się nie da. Serio. Piec na ogniu, nie na grzałkach
2021-10-17 21:08
metabolicznymi , to gdzie kupować ? kupowałem na stacji benzynowej w Żukowie wyjazd na Gdynię , wyglądał dobrze ale daleko żeby jeżdzić specjalnie po chleb. Coś bliżej możecie polecić?
2021-10-18 13:38
Żytni 100% na zakwasie. Z dodatkiem miodu. Poszukaj pod hasłem "Chleb dobry", Nowa Karczma. Kupuję z dostawą do domu.
2021-10-17 22:30
Na pierwszym zdjęciu widzimy "chleb" który w połowie składa się
z powietrza. Sprzedawanie czegoś takiego to robienie sobie jaj z ludzi.
2021-10-18 13:34
Chleb jest wg gramatury, a nie rozmiaru.
2021-10-17 22:52
Są w cenie litra ropy za sztukę.
2021-10-17 21:49
trzeba było zapytać w Cechu Piekarzy i Cukierników... Myślę, że jeszcze parę wartościowych chlebów by się znalazło.
2021-10-18 13:31
Skoro ranking wygrywa dawny kolega z pracy (wlasciciel nowego chleba byl dziennikarzemm tego portalu), to wiadomo, że tu nie chodzi o obiektywna opinie na temat chlebów.
2021-10-18 10:27
2021-10-18 10:17
I w normalnych cenach
2021-10-16 15:43
Jak mam po drodze to lecę na Dolną Bramę.
2021-10-16 16:03
Pellowski, Szydłowski.. najgorsze piekarnie i najpopularniejsze. Wiadomo, najpopularniejsze przedmioty to zazwyczaj największe dziadostwo np pierś z kurczaka czy tyskie
2021-10-18 09:20
Ale Szydłowski ma bardzo dobry chlep
2021-10-18 09:55
chętnie
2021-10-17 20:57
hahahah sport dla mas
2021-10-16 19:02
częściowo utwardzony tłuszcz palmowy i cukier wanilinowy (nie waniliowy!!!)
2021-10-16 18:26
2021-10-17 19:17
Dlatego od dawna omijam szerokim łukiem
2021-10-16 21:52
Wcale się nie dziwię, że smakuje Ci chleb od Pellowskiego. Grzesia znam od wielu lat i zawsze przykładał dużą wagę, do tego, żeby jego jak mawiał "chlebuś" był naturalny i smaczny. Miałem okazję zobaczyć, jak jego mistrz
Wcale się nie dziwię, że smakuje Ci chleb od Pellowskiego. Grzesia znam od wielu lat i zawsze przykładał dużą wagę, do tego, żeby jego jak mawiał "chlebuś" był naturalny i smaczny. Miałem okazję zobaczyć, jak jego mistrz "wypędzał kwas". Tam piekarze nadal werkują ciasto. A porównaniu z piekarniami - molohami mają bardzo ciężką pracę. Wyroby cukiernicze, to inna kategoria... No cóż... Chlebuś nadal bardzo mi smakuje.
2021-10-17 18:42
2021-10-16 16:02
2021-10-16 15:50
Wielki doktor Sven
2021-10-16 15:46
A ja u Pellowskiego już nic nie kupuję.
2021-10-16 15:50
Pieluszki proszki, pierożki i Pellowski. Samo szambo i tym tyrymtytym
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.