Opinie (254) ponad 10 zablokowanych

  • Restauracja z pysznym wypiekanym chlebem

    W Gdańsku nad Motławą znajduje się restauracja "Zielone Dzrzwi" to właśnie tam ostatnio mogłem spróbować pysznego chleba buraczanego z kozim serem, który wypieczony został przez jednego z Kucharzy. Przepyszny, świeży jeszcze cieplutki chlebek sam w sobie zachwyca, nie trzeba mu żadnych dodatków

    • 0 0

  • Dziwne (5)

    Manufaktura i dobry chleb?! Żart!

    • 79 4

    • Niestety nie maja chlebow z maki 1850 czy wyzszej. Cukier w skladzie tez zapewne jest.

      • 2 0

    • Aev

      Dokładnie, jałowe pieczywo

      • 10 2

    • Przepisy mamy?!

      Wielki szacunek dla mamy tego pana od której pochodzą wszystkie te naturalne składy. Kobieta robiła kilkanaście rodzajów chleba,piekła drożdżówki, serniki, ciasta kremowe i suche.. niesamowite.. ktoś w to w ogóle wierzy ze to faktycznie bez chemi i polepszaczy? Facet na fałszywym wizerunku się rozwija wyzyskując ludzi. Przykre

      • 25 2

    • Haha

      Ten pan dalej ciągnie na tej historii???
      Szkoda że te zdjęcia w piekarni to fikcja tak jak przepisy mamusi.

      • 21 3

    • Zapomnieli napisać o odpiekanych bułeczkach w manufakturze, raczej mało tradycji.

      • 19 0

  • Majchrowski góra!

    Nie ma lepszego chleba w Gdańsku niż od Pana Majchrowskiego. Jedna bułka razowa waży tyle co w innych piekarniach 3. Smak i zapach niepowtarzalny! Spróbujcie a nie pożałujecie!

    • 1 0

  • Artykuł raczej jako sponsorowany. Większości tradycyjnych piekarni tu nie ma. (2)

    Choćby Kraskowski na Stogach gdzie rodzaji chlebów masz ile tylko wymyslisz.
    No i gdzie są piekarnie z obrzeża miasta?...

    • 24 0

    • Kraskowski NIE MA dobrego chleba.

      • 0 0

    • Majchrowski tradycyjny ze bardziej się nie da. Serio. Piec na ogniu, nie na grzałkach

      • 3 0

  • chleb żytni na zakwasie- praktycznie jedyny dopuszczalny dla osób z zaburzeniami (1)

    metabolicznymi , to gdzie kupować ? kupowałem na stacji benzynowej w Żukowie wyjazd na Gdynię , wyglądał dobrze ale daleko żeby jeżdzić specjalnie po chleb. Coś bliżej możecie polecić?

    • 0 0

    • Żytni 100% na zakwasie. Z dodatkiem miodu. Poszukaj pod hasłem "Chleb dobry", Nowa Karczma. Kupuję z dostawą do domu.

      • 0 0

  • (2)

    Na pierwszym zdjęciu widzimy "chleb" który w połowie składa się
    z powietrza. Sprzedawanie czegoś takiego to robienie sobie jaj z ludzi.

    • 8 1

    • Bzdura

      Chleb jest wg gramatury, a nie rozmiaru.

      • 0 1

    • Teraz te jaja

      Są w cenie litra ropy za sztukę.

      • 1 0

  • Subiektywny ranking (1)

    trzeba było zapytać w Cechu Piekarzy i Cukierników... Myślę, że jeszcze parę wartościowych chlebów by się znalazło.

    • 2 0

    • Skoro ranking wygrywa dawny kolega z pracy (wlasciciel nowego chleba byl dziennikarzemm tego portalu), to wiadomo, że tu nie chodzi o obiektywna opinie na temat chlebów.

      • 1 0

  • Piekarnia kindzińscy została zapomniana. Doskonała.

    • 0 0

  • Kraskowski na stogach

    I w normalnych cenach

    • 0 1

  • chleb nie ma pogłądów politycznych. Od 80 roku chodzę do Pellowskiego. I nikt mi nie może tego zakazać, Lubię i już. (13)

    Jak mam po drodze to lecę na Dolną Bramę.

    • 25 60

    • (5)

      Pellowski, Szydłowski.. najgorsze piekarnie i najpopularniejsze. Wiadomo, najpopularniejsze przedmioty to zazwyczaj największe dziadostwo np pierś z kurczaka czy tyskie

      • 21 8

      • Z pellowskim sie zgadzam (1)

        Ale Szydłowski ma bardzo dobry chlep

        • 1 0

        • chleb i reszta mi smakuje, kupuje od ponad 40 lat, poglądów nie podzielam, Poglądów nie jem na śniadanie. Bułeczki bardzo

          chętnie

          • 1 2

      • to jak z piłką nożną

        hahahah sport dla mas

        • 1 0

      • Skład bułki maślanej z kruszonką - Pellowski:

        częściowo utwardzony tłuszcz palmowy i cukier wanilinowy (nie waniliowy!!!)

        • 14 0

      • Od tyskiego to sie odpie...

        • 2 11

    • Kiepskie składniki, masówka, a do tego poglądy właściciela...

      Dlatego od dawna omijam szerokim łukiem

      • 7 7

    • Świeżutki oliwski! (1)

      Wcale się nie dziwię, że smakuje Ci chleb od Pellowskiego. Grzesia znam od wielu lat i zawsze przykładał dużą wagę, do tego, żeby jego jak mawiał "chlebuś" był naturalny i smaczny. Miałem okazję zobaczyć, jak jego mistrz

      Wcale się nie dziwię, że smakuje Ci chleb od Pellowskiego. Grzesia znam od wielu lat i zawsze przykładał dużą wagę, do tego, żeby jego jak mawiał "chlebuś" był naturalny i smaczny. Miałem okazję zobaczyć, jak jego mistrz "wypędzał kwas". Tam piekarze nadal werkują ciasto. A porównaniu z piekarniami - molohami mają bardzo ciężką pracę. Wyroby cukiernicze, to inna kategoria... No cóż... Chlebuś nadal bardzo mi smakuje.

      • 6 16

      • mnie zaimponował tym, że dla gości bierze bułki czy ciastka z tego co jest "na sklepie"

        • 2 1

    • Pellowski? Ceny wygórowane, jakość mniej niż średnia...

      • 33 5

    • Uwagi zasługuje tylko taki ktoś jak ja

      Wielki doktor Sven

      • 1 7

    • (1)

      A ja u Pellowskiego już nic nie kupuję.

      • 35 13

      • Ja też nie

        Pieluszki proszki, pierożki i Pellowski. Samo szambo i tym tyrymtytym

        • 16 10

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.