A ja szukam pracowników i nic :-(

Ale żeby było jasne: nie daję "ryby" tylko "wędkę" i w dodatku uczę łowić.

Tacy tu wszyscy pracownicy biedni, psy wieszają na pracodawcach, ale każdy jak zwykle widzi drzazgę w cudzym oku, a nie belkę we własnym.

Szukam ludzi, który spełniają bardzo jasno określone kryteria:

- są doświadczonymi handlowcami
- znają produkty finansowe (jakiekolwiek)
- chcą i potrafią pracować na prowizji i dobrze zarabiać.

Jeśli ktoś nie spełnia choćby jednego z podanych warunków, to bardzo mi przykro, ale po prostu u mnie sobie nie poradzi!

Zarobek kilku tysięcy miesięcznie dla kogoś, kto potrafi tak pracować - to żadna rewelacja. Ale to TRZEBA UMIEĆ!

I wiecie co? Nie mogę znaleźć ludzi do pracy. I co mi teraz powiecie? Że jestem jakimś oszustem? Bo ja widzę, że bezrobocie w tym kraju to czysta statystyczna fikcja.

Wszyscy chcą pracować w korporacjach, mieć służbowe auto, laptopa, telefon bez limitu, prywatną opiekę medyczną i w ostateczności jak nie będzie nic lepszego, zgodzą się nawet na te 1600 netto, byle mieć wygodnie. A tymczasem 70% PKB w Polsce tworzą małe firmy takie jak moja, a nie korporacje.

A samemu zarobić na swoją pensję to się jakoś nikomu nie chce, nawet gdyby ta pensja miała być 4x wyższa. Bezrobocie? Gdzie?
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 295

Re: A ja szukam pracowników i nic :-(

Dorzucę do kociołka;)

Chodziłem do trzeciego, czy tam czwartego rankingowo LO w 3mieście, oczywiście maturka zdana i oczywiście na studia dzienne, kierunek Automatyka i Robotyka na ETI, kierunek zarąbisty i przyszłościowy, powiązany z moimi zainteresowaniami na tamte czasy(rok 2009). Pierwszy rok zawaliłem. W wakacje podłapałem robotę w firmie, oczywiście technicznej, od października chodziłem na uczelnie i do pracy, ale znowu mi się nie udało. Dziś, po 3 latach, kiedy moi znajomi po bronili się na trzy literki i kiedy ich pytam jak z opcjami na robotę to przypominają mi się słowa z jednego z pierwszych wykładów na studiach: "wiecie państwo jakie jest ryzyko tego, że tu siedzicie? państwa rówieśnicy zdobywają doświadczenie". Ja nie mogę narzekać, 3 do 3,5k na łapkę plus dobry socjal, pakiet medyczny i służbowy telefon bez limitów do tego 50% dopłaty do studiów. Ale coś za coś, nie, nie mam spokojnej głowy, nie, nie pracuje w miesiącu 160-176h tylko średnio 230h, dużo przy kompie, ale to obecnie. W dziale w którym pracuję przewinęło się przez 3lata jakieś 12-16 osób, nie pamiętam nawet wszystkich imion, jak na dział liczący 6 osób to jest w pip. Ze składu który był na początku zostałem tylko ja. Czy jestem taki zarąbisty? Nie. Tu nie chodzi oto, że ludzie nie mają predyspozycji, ludzie nie mają chęci do samorozwoju i robienia czegoś dobrze i z głową, ludzie chcieliby przyjść, popracować bez żadnego myślenia i skroić 3k, nie ma tak dobrze. Coś za coś.

Wracając do wyższego wykształcenia, studia w dzisiejszych czasach w ogóle, totalnie, niestety, nie przekładają się na zawartość wiedzy w głowie posiadacza dyplomu, to jest masówka. Miałem przyjemność studiować na dziennych, obecnie studiuję na zaocznych, jak patrze co się wyrabia, to krew mnie zalewa- ludzie, którzy chodzą na te studia chodzą na nie, bo taki jest trend, a nie dlatego, że chcą to robić w życiu, albo mają o tym jakieś pojęcie i to "czują", czy mają jakieś predyspozycje. Nie ma naprawdę bardziej demotywującego widoku niż studencik, który ciśnie wszystko co się da na ściągach, a na wytrzymałości jak mu gdzieś inaczej siłę przyłożą to już koniec- boję się, że taki człowiek przez przypadek obroni się i jeszcze przez większy przypadek będzie mu dane coś projektować- boję się takiego świata. Studia powinny być płatne i nie powinny być trendy, wtedy może ludzie z wykształceniem byliby również ludźmi z wiedzą.

Ależ słowotoku dostałem, przepraszam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli chodzimy po ludziach i opowiadamy kocopoły, wciskając kit że jak nie skorzystają to za 5 lat popadną w bankructwo. Powodzenia Panie finansowy sam sobie to sprzedawaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz mi gdzie mam podjechać i powiedz o normalnym człowieku jeszcze raz "nieudacznik". Podjedziemy tłumem do ciebie aby ci w pysk dawać...
..big dick,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A gdzie masz fabrykę tych produktów?
To nie są żadne produkty tylko oferta usług. A że bankowcy się chcą docenić to wymyślili sobie słówko produkty bankowe.
Potem się taki dziwi że w ogłoszeniu daje wymaganie odnośnie nieistniejącej rzeczy i nikogo nie może znaleźć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

brain, ale tutaj propozycja jest inna, za każdą sprzedaną sztukę dostajesz ileś tam procent jej wartości
no a twoja przewaga tak, że wyłożyłeś kasę na ten konteren majtek, więc jak ci ktoś ich nie przeda to on nie dostanie kasy a ty stracisz to co wpakowałeś - zakładając, że kupiłeś kontener to nie mało stracisz

a tak poważnie, to czemu wielu osobą się wydaje, ze pracodawac to ma być taki jeleń, który zapłaci nam czy nam wyjdzie czy nie wyjdzie.
jak przychodzi do nas hydraulik i skopie robotę to płacimy za to, że się strała czy za to co wykonał ( w tym wypadku nie płacimy bo nie naprawił)?
no litości, jeżeli prowizja jest jasno określona (a tak twierdzi autor temtu) i nie zakładamy chęci oszustwa to propozycja jest uczciwa co nie znaczy, że dla każdego do przyjęcia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po przeczytaniu prawie wszystkich postów tzw. Finansowego, stwierdzam co następuje:

1. Ma nieźle zryty beret
2. Leczy lub leczył się psychiatrycznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mylisz się... jak podasz nazwę firmy, i będzie ona wartościowa, szanowana i mającą wyrobioną (dobrą) opinię, to Twoje chamskie i nieprofesjonalne wypowiedzi nie zniszczą firmy (może zaszkodzą, ale zadowoleni klienci wówczas pomogą obronić dobre imię firmy)?! Czy zgadzasz się ze mną? Jeżeli chesz kogoś nazwać trollem, to zacznik od siebie... bucu?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam propozycję dla Ciebie. Ostatnio zakupiłem kontener majtek takich co są w każdym sklepie przy głównej ulicy. Wiesz, sprzedaj je wszystkie a ja odpalę Tobie prowizję - możesz zarobić krocie. Jak sprzedasz tylko część to może odpalę Ci bilet do kina. Wchodzisz w to...?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naprawdę aż tak trudno zrozumiec o co chodzi w sprzedaży?
Żadna umowa śmieciowa z gruszkami na wierzbie nie zastąpi umowy o pracę z podstawą plus prowizja sprzedażowa. Każdy dobry i szanujący się sprzedawca szuka tylko takich ofert o ile oczywiście musi szukać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm...wiesz co jest fajne? ja wlasnie z tej listy ktora podales mam jedynie ubezpiecznie OC (bo obowiazkowe) i ubezpieczenie mieszkania bo strzezonego... natomiast mam legalna stala robote i wyplate otrzymuje w gotowce,nigdy nie mialem i dalej nie mam konta bo i po co mi?wolalem kase ktora mialebym wplacac za przelewy,operacje,utrzymanie itd. zainwestowac w sejf i mam ten + ze moge sobie co jakis czas policzyc kase i jak ktorys bank padnie to mnie to w ogole nie ruszy tak samo jak nie musze ganiac za bankomatami.
Najwiekszym oszustwem finansjery jest wmowienie ludziom ze nie potrafia gospodarowac swoimi wlasnymi pieniedzmi i ktos musi robic to za nich bo sami sobie nie poradza,niestety dla was sa jeszcze ludzie ktorzy sami potrafia swoim majatkiem zarzadzac.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skradzione zdjęcie w tym temacie!!!

Zastanawiam się czy portal http://www.trojmiasto.pl posiada dokument stwierdzający prawa autorskie do zdjęcia osoby, którą pokazują przy tym artykule. Jestem przekonana, że ten znany biznesmen nie wyraził na to zgody i jest to zwykła kradzież!

Zapraszam na http://www.rankingmlm.com tam można zapoznać się z licznymi artykułami tego praktyka, które zostały opublikowane LEGALNIE

przeczytałem tylko pkt.1, i wiem, że jesteś niegodny moich pieniędzy... Jestem już pewny tego, że jesteś podobny do Marcina P.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to za praca uzależniona od efektu? To raczej współpraca :-)

Żałosne.. Kto chciałby wciskać ściemę swoim znajomym, rodzinie i ich zrazić do siebie. Ubezpieczenia i inne oferty finansowe to zwykła akwizycja..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naiwny jesteś albo w niewiedzy...
Podatki absolutnie nie budują "dobrobytu tego kraju" :D
Gdzie Ty zyjesz? Chyba w innym kraju?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matko jeszcze jeden właściciel MSP który uważa, ze pracownicy to złodzieje a klienci to idioci... Zero szacunku do rynku i ludzi. Zacznij naprawę świata od siebie.

dziewczyny do towarzystwa...
SZOWINISTA i HOMOFOB !!! żądam po równo pań i panów do towarzystwa obojga orientacji. Do wyboru !!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak można przewidzieć przyszłe zyski z produktu finansowego na 15 lat? Niech mi ktoś powie za ile będzie dolar w 2028, czy będziemy mieli Euro lub kiedy Chiny zaatakują Tajwan? Taką odpowiedź mogą znać tylko rekiny amerykańskiego biznesu, jeśli panowie będą mieli dużo szczęścia ale nigdy nie będą pewni. Reszta to zwykłe Plichty i chłopcy o lepszych lub gorszych zdolnościach aktorskich.

tak sobie śledzę ten wypowiedzi i wnioski mam takie:
-wszechobecne 1600 netto na ręke podstawy, tyle tylko, że dobrzy sprzedawcy naprawdę sprzedają bardzo dużo, a co za tym idzie prowizja idzie w kilka albo kilkanaście tysieńcy, więc co niby ma im dawać to 1600 netto?!? taka kasa to jest żart a nie pensja dla człowieka żyjącego na znacznie innym poziomie dochodu, z rególy ma takie zobowiązania, że nawet jak by mu wypłacili tą podstawę to nie spłaci nawet 15% swoich co miesięcznych zobowiązań
-ale wszechobecne 1600 netto zwabia osoby, które z przyjemnością za tyle właśnie 3 miesiące posiedzą sobie w biurze, poczytają fora na trójmieście, pudelka i inne i tak sobie powegetują, nic nie sprzedadzą, w pierwszym miesiącu powiedzą, że jeszcze się nie wdrożyły, w drugim, że mają sprzedaż i kontrakt tuż tuż i na pewno w następny miesiącu będą miały sprzedaż, no a w 3 kończy się okres próbny więc nie przedłużą im umowy - skutek - pracodawca traci dobre 6000 - no i może nie było by dramtu gdyby takich pracowników nie było wielu lub zakładając, że firma jest wielka i sobie na takie straty może pozwolić - ale z doświadczenia wiem, że takich pracowników jest wielu

niestety sprzedaż jest dość specyficznym kawałkiem chleba, chcesz zarabiać to musisz sprzedawać, tutaj nie liczą się ani starania, ani dobre chęci tylko efekt, no a z tego co rozumiem efekt będzie wynagradzany uczciwie - no a dobre chęci to ja na razie wynagradzam mojej córce bo ma 8 miesięcy i na tym etapie chęci się jeszcze liczą :)
w biznesie na dobre chęci nikt nie patrzy - patrzy się tylko na dochód
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przestań się już krygować i podaj w końcu namiary na siebie- może złapie się jakiś jeleń na te cudowne produkty :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (66 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (39 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Praca dodatkowa (26 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...