A ja szukam pracowników i nic :-(

Ale żeby było jasne: nie daję "ryby" tylko "wędkę" i w dodatku uczę łowić.

Tacy tu wszyscy pracownicy biedni, psy wieszają na pracodawcach, ale każdy jak zwykle widzi drzazgę w cudzym oku, a nie belkę we własnym.

Szukam ludzi, który spełniają bardzo jasno określone kryteria:

- są doświadczonymi handlowcami
- znają produkty finansowe (jakiekolwiek)
- chcą i potrafią pracować na prowizji i dobrze zarabiać.

Jeśli ktoś nie spełnia choćby jednego z podanych warunków, to bardzo mi przykro, ale po prostu u mnie sobie nie poradzi!

Zarobek kilku tysięcy miesięcznie dla kogoś, kto potrafi tak pracować - to żadna rewelacja. Ale to TRZEBA UMIEĆ!

I wiecie co? Nie mogę znaleźć ludzi do pracy. I co mi teraz powiecie? Że jestem jakimś oszustem? Bo ja widzę, że bezrobocie w tym kraju to czysta statystyczna fikcja.

Wszyscy chcą pracować w korporacjach, mieć służbowe auto, laptopa, telefon bez limitu, prywatną opiekę medyczną i w ostateczności jak nie będzie nic lepszego, zgodzą się nawet na te 1600 netto, byle mieć wygodnie. A tymczasem 70% PKB w Polsce tworzą małe firmy takie jak moja, a nie korporacje.

A samemu zarobić na swoją pensję to się jakoś nikomu nie chce, nawet gdyby ta pensja miała być 4x wyższa. Bezrobocie? Gdzie?
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 295

Re: A ja szukam pracowników i nic :-(

Zapłacisz za ZUS? Zapłacisz ustawowy ryczałt za samochód? Nie zatrzymasz 99% zysków od sprzedaży dla siebie?
A jeżeli ktoś jest tak dobry, że zrobi za ciebie wszystko, a ty tylko łaskawie dasz pracę, to pracuj na siebie sam, pracodawco od siedmiu boleści.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak sprzedajesz powietrze to się nie dziw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

hmmm...śmierdzi mi tu sponsorowanym...reklamą, marketingiem:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To po co w Twoich prywatnych wypocinach 90% linijek opisuje Twoją pracę i związane z nią "problemy"?...
Make up Your mind.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś frajerem. Zakładaj własną firmę i miej 100%. Masz w końcu kontakty a to 90% sukcesu. Pobudka!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

heheh na funduszach inwestycyjnych zarabia najwięcej...SPRZEDAWCA :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Większość wspaniałych pracodawców szuka pracowników "proponując" założenie działalności gospodarczej. Jaki to pracodawca, to pomylenie pojęć. Trzeba więc się zastanowić, czy jest się pracodawcom czy oferuje się komuś współpracę gospodarczą...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

śmiać mi się chce jak czytam komentarze ludzi, którzy wierzą w stałą stabilną pracę na etacie. Dzisiaj pracę masz jutro jej nie masz :)
Fakt w pracy na prowizji są górki i dołki, ja zaczęłam od pierwszej wypłaty 300zł po jakimś czasie doszłam do 20 tyś dziś przez specyficzną sytuację mocno spadły mi dochody ale nigdy w życiu w pracy na etacie nie zarobiłabym takich pieniędzy. Kolejna sprawa to godziny w pracy na etacie minimum 8h. Zdecydowanie wolę pracować dla siebie i sama decydować o godzinach pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przemyśl raz jescze dobrze całą swoją strategię a znajdziesz odpowiedź.
Podpowiem tyle, że to Ty jesteś tym co ma pracować i myśleć.
Wymyślę sobie sprzedaż g. za 10000zł i będę się zastanawiał, że nikt nie kupił. Nie tędy droga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jeszcze jedna kwestia - płacę na tyle wysokie podatki, że zarzuty iż "nie buduję dobrobytu tego kraju " są kompletnie bezpodstawne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Firma krzak, na studiach chciałem dorobić w tego typu "firmie" dzięki czemu poznałem kulisy działania takich "akwizytorów finansowych". Nic to nie ma wspólnego z uczciwością, chociaż jest legalne, granie na emocjach, obietnice nie do spełnienia, udawanie. Nie chciałem mieć z tym syfem nic wspólnego, wolę już robić na budowie. Przynajmniej coś pożytecznego powstaje ;) A akwizytorom w garniturkach z zasady mówię dziękuję i każdemu tak radzę. Od zarządzania pieniędzmi są prawdziwe banki, domy maklerskie i fundusze inwestycyjne.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybaczcie ale nie mam pojęcia o rynku finansowym jednakże mam jedną uwagę

"Gdyby produkty fajnansowe były tak pożyteczne, praktyczne czy dobre, ludzie by je zaczynali stosować w momencie nabycia aktu urodzenia."
Konta bankowego też nie nabywasz wraz z aktem urodzenia, jednak z pewnością z takiego korzystasz i prawie pewne że z obsługą przez internet. - a to chyba też usługa finansowa.
Jestem zwykłym szarym pracownikiem fizycznym ale chętnie zapoznał bym się z propozycją i warunkami pracy u takiego pracodawcy chociażby z ciekawości - to nic nie kosztuje.
A i też trochę będę bronił tego pracodawcy w sprawie piramid finansowych. Nie każda usługa jest piramidą, ubezpieczenia komunikacyjne, itp, usługi bankowe typu ROR, czy chociażby kredyt w Media... też jest usługą finansową, a o kredytach to już ktoś wcześniej pisał a przecież to też usługa finansowa, kantory też chyba świadczą usługi finansowe.
Pewnie zostanę zaraz pożarty żywcem ale niema sensu wrzucać wszystkich do worka z Amber...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

~poszukaj sobie uczciwej pracy
"Pasorzyt" - skończyłeś szkołę podstawową?
"Uwaga szukam cwaniaków co będą wciskac naiwniakom kredyty Chwilówki!" - jesteś jasnowidzem czy co? Chyba nie, bo nie trafiłeś...
"takie d*pki jak ty powinny za karatkami siedziec!" - mocne słowa...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja tez zatrudnie, warunki jasne, zadnych kruczkow itd itd...
1. umowa na stale
2. 5000 netto + 20% premia od sprzedazy miesiecznie + roczna nagroda 5% od wypracowanego zysku rocznego.
3. samochod firmowy, tel, sluzbowe mieszkanie
4. dziewczyny do towarzystwa, wakacje sluzbowe

Sprzedaz 1mln miesiecznie, sprzedajesz co chcesz i jak chcesz, nic mnie nie interesuje gdzie to robis i ile pracujesz, czy robisz to sam czy budujesz sobie piramidke.

Kto chetny?!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dobrze płacisz za dobre rezultaty?? Co znaczy dla Ciebie słowo dobre. Bo znając życie zawsze będzie za mało dla Ciebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedź jest prosta jak drut....to nie tak....tacy pracownicy wolą sprzedawać dla samych siebie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakiś dowcipniś w taki właśnie sposób "sprzedał" mój adres mailowy i teraz otrzymuję spam od Instytutu Psychologii Płci (cokolwiek to jest). Pomimo mojego kilkukrotnego wypisania się z listy mailingowej oraz telefonów z żądaniem usunięcia mojego adresu z ich bazy, spam przychodzi ciągle. Z przyjemnością zatłukłabym takiego, który "dostał zniżkę"...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za burak twoja firma nic nie produkuje!! Twoja firma nie buduje dobrobytu tego kraju twoja firma to pasorzyt! Szuka naganiaczy na produkty finansowe.Uwaga szukam cwaniaków co będą wciskac naiwniakom kredyty Chwilówki! Czyli to za co takie d*pki jak ty powinny za karatkami siedziec!I kurna chetnych niema czyli bezrobocia niema.Bezrobocie jest głąbie bo niema normalnej pracy !!Miliony emigrowały do normalnej pracy a nie do oszukiwania innych ludzi!Cieszy mnie to nie mama chetnych !!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

haha znam to :) zaraz zaczynali znajomym wciskać ubezpieczenia :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piszesz: "Wciskają" tylko źle wyszkoleni albo bezradni desperaci. My sprzedajemy." Wnioskuję że Jesteś profesjonalistą, ale nazwanie niektórych klientów " kiepskimi " jakos mi tu nie pasuje do profesjonalnej sprzedaży. Wybacz ale myslę że działasz dokładnie tak samo jak każdy "wciskacz" gotówki w tym kraju i dlatego nie ma chętnych do pracy w Twojej firmie. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca K2 Dystrybucje (31 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...