A ja szukam pracowników i nic :-(

Ale żeby było jasne: nie daję "ryby" tylko "wędkę" i w dodatku uczę łowić.

Tacy tu wszyscy pracownicy biedni, psy wieszają na pracodawcach, ale każdy jak zwykle widzi drzazgę w cudzym oku, a nie belkę we własnym.

Szukam ludzi, który spełniają bardzo jasno określone kryteria:

- są doświadczonymi handlowcami
- znają produkty finansowe (jakiekolwiek)
- chcą i potrafią pracować na prowizji i dobrze zarabiać.

Jeśli ktoś nie spełnia choćby jednego z podanych warunków, to bardzo mi przykro, ale po prostu u mnie sobie nie poradzi!

Zarobek kilku tysięcy miesięcznie dla kogoś, kto potrafi tak pracować - to żadna rewelacja. Ale to TRZEBA UMIEĆ!

I wiecie co? Nie mogę znaleźć ludzi do pracy. I co mi teraz powiecie? Że jestem jakimś oszustem? Bo ja widzę, że bezrobocie w tym kraju to czysta statystyczna fikcja.

Wszyscy chcą pracować w korporacjach, mieć służbowe auto, laptopa, telefon bez limitu, prywatną opiekę medyczną i w ostateczności jak nie będzie nic lepszego, zgodzą się nawet na te 1600 netto, byle mieć wygodnie. A tymczasem 70% PKB w Polsce tworzą małe firmy takie jak moja, a nie korporacje.

A samemu zarobić na swoją pensję to się jakoś nikomu nie chce, nawet gdyby ta pensja miała być 4x wyższa. Bezrobocie? Gdzie?
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 295

Re: A ja szukam pracowników i nic :-(

Bo Ty szukasz łosi nie pracowników. Daj umowę o pracę najniższą krają no okresie próbnym, po okresie próbnym podstawa + akord. Będziesz widział jak ktoś pracuje i możesz zwolnić. inną sprawą jest praca od 8 do 20 bo na zleceniu tak możesz na umowie o pracę już nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

AMEN
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze mówisz. Ale według Pana od finansów lepiej pracować w firmie takiej jak AMBER GOLD i nie dostać wynagrodzenia niż siedzieć w domu. Szczerze wolę siedzieć w domu i gdzieś dorobić grosze - bo jest wiele sposobów - niż pracować w finansach na prowizji i umowie zlecenie. I sprzedawać produkty których nikt nie chce, jednym słowem nabiegasz się i zarobisz złotówkę.

miałem trzech kolegów (niestety), którzy zachłysneli się perspektywą dużych pieniędzy w firmie finansowej (podobne ogłoszenia, nic więcej nie zarobili, nawet obecnie materialnie gorzej żyją i nikt nie chce utrzymywać z nimi żadnych kontaktów towarzyskich, nawet rodzina się odwróciła... )?! Przez pazerność i chytrość, nakazy i zobowiązania wobec firmy spowodały u nich zachowania "pasożyta", tzn. sprzedaliby nawet własną matkę, aby dostać parę złotych na wypłatę (musieli wyrobić normę). Dla mnie i moich znajomych zostali oni skreśleni... to nie są ludzie, to zwykli złodzieje, oszuści i naciągacze?!
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma czegos takiego jak ceny dumpingowe na wolnym rynku. Widać na tyle cenią swoje usługi i kropka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nieprawda. Klient zawsze traci.
Może spróbuj na chłopski rozum (a nie wciskaj na wyuczonej gadki), kto da Ci za darmo pieniądze?

Już Ci mówię dlaczego nie znajdujesz pracowników. Ludzie nie mają zaufania do takich warunków pracy. Są niejasne i podejrzane... oczywiście nie dla pracodawcy.
Po drugie jak już ktoś zauważył nie każdy chce ludziom wciskać (Anglicy używają słowa upsell, które moim zdaniem świetnie oddaje charakter tego typu pracy) jakieś produkty finansowe, tudzież sugerować co kto ma zrobić z własnymi pieniędzmi... Słaby temat do biznesu po aferach z parabankami. Ludzie nie ufają takim firmom jak Twoja (bez urazy).
Po trzecie, może źle szukasz, bo pomijając to co napisałem wyżej na pewno ktoś by się znalazł na taką posadę. Po czwarte mówienie o bezrobociu jako fikcji jest słabe, bo nie jest to wymysł ludzi, lecz dane statystyczne(!). Nie wierze też ze ludzie są tak bardzo wygodni jak opisujesz. Wydaje mi się, że jesteś po prostu troszeczkę rozgoryczony, bo nie możesz znaleźć pracowników, tak doskonałych jakbyś chciał i wylałeś swoją gorycz do internetu... Z takim jednak podejściem w biznesie możesz mieć ciężko, do czego sam się po części przyznałeś.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

"- same dziadostwo sie zglasza - przyuczone do zawodu...."

Twoje słowa mówią jak traktujesz ludzi-jakeś dziad to i "dziadostwo" się zgłasza...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

czy ma ktos ochote na herbatke?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To może zacznij sprzedawać garnki? Skoro ci w finansach nie idzi e- patrz brak kadry(wciskaczy kitu).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie tak, przeco wiesz lepiej... szkoda słów...
Niektórzy są niestety na tyle ograniczeni, że nie wyobrażają sobie, że można uczciwie zarobić duże pieniądze.
~Przecież to jawny szwindel - przykład takiego myślenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

chyba kiepsko idzie w firmie , skoro masz czas na bajdurzenie na forum
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale ześ dowalił teraz... dawaj, na czym ja - twój klient - zarobię. Znam matematykę finansową, więc oczekuję konkretnych propozycji. Z mojego życia zawodowego wiem, że nie ma w Polsce ani jednego produktu finansowego, na którym klient zarobiłby. Zarabiają tylko właścieciele i pomysłodawcy "interesu"....
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie pracowników do PIRAMIDY FINANSOWEJ jak np. w AMBER G. i nie wiadomo, czy wyda minimalną pensję krajową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja tez szukam - programistow - jezyk C, C++, UML, programowanie, software engineering - tworzenie oprogramoiwania systemowego na Windows .... i tez nic - same dziadostwo sie zglasza - przyuczone do zawodu....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ola, no Ty to już z pewnością wiesz...
Mam osoby tylko z doświadczeniem w sprzedaży i branży finansowej i jakoś nie narzekają na płace, bo wiedzą co sprzedają i jakie pieniądze za to dostaną. I zdecydowanie nie są FRAJERAMI. Cóż, osoba, która nie jest w stanie pojąć, że tak można zarabiać, nigdy nie będzie pracowała tylko na prowizji, godnej i wysokiej prowizji...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zgadzam sie z Toba, 1000%!!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

(...)Dobremu klientowi nie "wcisnę" drogiego produktu, bo mi na nim zależy, a kiepski klient nie ma szans na dobry produkt, ale u mnie chociaż ma wybór i ofertę dla siebie. Każdy ma to, co może dostać. Tak już działa ten rynek.(...) Cytowany akapit dokładnie określają Twój "biznes"... Nikomu, nawet najgorszemu wrogowi, nie poleciłbym Twojej "firmy" - widać na pierwszy "rzut oka", że to jest firma typu "piramida finansowa". Jak sprzedaż "nic" klientowi za "grube" tysiące złotych, to dostaniesz parę złotych prowizji (a ja, właściciel, zarobię miliony)!!! Tragedią jest dzisiejsze wykształcenie, ludzie myślą, że coś dostaną za darmo - dlatego takie firemki mają klientów. Zrozumcie, nic nie ma za darmo - jeżli ktoś ma "szybko" zarobić, to znaczy, że ktoś zostanie oszukany?! Jeżeli ktoś ma dostać złotówkę z "niczego", to ktoś musi ją stracić...?!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

I tu się mylisz drogi Kolego, pracuję w handlu od kilkunastu lat i powiem Ci w tajemnicy ;-) że jest jeszcze coś takiego jak strategia długoterminowa czyli tak bardziej po ludzku "zrób wszystko żeby klient do Ciebie wrócił" Pamiętaj że dobre podejście do każdego klienta zaowocuje w przyszłości- ten klient ma rodzinę, przyjaciół, jest internet. Poza tym pozory mylą, wiem z doświadczenia, nigdy nie wiesz czy niepozornie wyglądający Pan nie zostawi u Ciebie kliku ładnych tysiączków. Tego nie przewidzisz. Rada jest jedna każdego klienta traktuj jakby był kimś wyjątkowym. Zresztą takim dl Ciebie powinien być!
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaki frajer w dzisiejszych czasach pracuje za prowizję? puknij się! bez jakiejkolwiek pewnej płacy nigdy nikt z DOŚWIADCZENIEM nie przyjdzie. ludzie nie są głupi i wiedzą czym śmierdzą takie "produkty finansowe"
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (15 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...