A ja szukam pracowników i nic :-(

Ale żeby było jasne: nie daję "ryby" tylko "wędkę" i w dodatku uczę łowić.

Tacy tu wszyscy pracownicy biedni, psy wieszają na pracodawcach, ale każdy jak zwykle widzi drzazgę w cudzym oku, a nie belkę we własnym.

Szukam ludzi, który spełniają bardzo jasno określone kryteria:

- są doświadczonymi handlowcami
- znają produkty finansowe (jakiekolwiek)
- chcą i potrafią pracować na prowizji i dobrze zarabiać.

Jeśli ktoś nie spełnia choćby jednego z podanych warunków, to bardzo mi przykro, ale po prostu u mnie sobie nie poradzi!

Zarobek kilku tysięcy miesięcznie dla kogoś, kto potrafi tak pracować - to żadna rewelacja. Ale to TRZEBA UMIEĆ!

I wiecie co? Nie mogę znaleźć ludzi do pracy. I co mi teraz powiecie? Że jestem jakimś oszustem? Bo ja widzę, że bezrobocie w tym kraju to czysta statystyczna fikcja.

Wszyscy chcą pracować w korporacjach, mieć służbowe auto, laptopa, telefon bez limitu, prywatną opiekę medyczną i w ostateczności jak nie będzie nic lepszego, zgodzą się nawet na te 1600 netto, byle mieć wygodnie. A tymczasem 70% PKB w Polsce tworzą małe firmy takie jak moja, a nie korporacje.

A samemu zarobić na swoją pensję to się jakoś nikomu nie chce, nawet gdyby ta pensja miała być 4x wyższa. Bezrobocie? Gdzie?
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 295

Kilka miesięcy temu straciłem pracę po zwolnieniu z poprzedniej firmy. Czułam się przytłoczona i nie wiedziałam od czego zacząć szukanie nowej pracy. Wtedy jeden znajomy poradził mi, abym zwrócił uwagę na stronę https://razem.work/pl. Uderzyła mnie liczba aktualnych wakatów w różnych dziedzinach i regionach. Jeśli szukasz pracy, gorąco polecam skorzystanie z tej strony, a jestem pewien, że również znajdziesz swoją wymarzoną pracę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć wszystkim! Chcę opowiedzieć historię o tym, jak dzięki pomocy urzędu pracy znalazłam swoją obecną pracę. Kiedy zostałem bez pracy, rozpoczął się okres niepewności i troski o swoją przyszłość. Ale dzięki rekomendacji znajomego zgłosiłem się do urzad pracy oferty pracy. Okazało się, że był to jeden z najlepszych kroków w moim życiu. Specjaliści z biura pomogli mi w przygotowaniu CV, przygotowaniu do rozmów kwalifikacyjnych oraz udzielili cennych rad w znalezieniu pracy. Ale co najważniejsze, dali mi dostęp do szerokiej bazy ofert pracy z różnych firm.

Cześć wszystkim! Szukałem również pracy dla obywateli Polski i mogę polecić Wam świetną stronę z ofertami pracy w biurze. Ta strona oferuje szeroki zakres ofert pracy, od stanowisk administracyjnych po specjalistów finansowych. System filtrowania na stronie pozwala wybrać pracę odpowiadającą Twoim umiejętnościom i preferencjom. Polecam przejrzeć urzad pracy oferty pracy i zapoznać się z ofertami jeśli interesuje Cię praca biurowa!

Marta
2013-07-17 10:15:40
Witam ! jeśli chcesz DUŻO zarobić w MLM zapraszam do kontaktu
współpraca
Witam Poszukujemy osób młodych ,ambitnych i potrafiących pracować w grupie.
mile widziane osoby znające marketing sieciowy

Nasza firma oferuje największe zarobki ze wszystkich firm marketingu sieciowego w Polsce.
Współpracując z nami możesz wypracować wysokie dochody -jeżeli tylko się z nami zaangażujesz.
Możliwość otrzymania samochodu ( do wyboru), telefonu, laptopa.

Za osobę płatne 70zł!!!!!!!!

Jeżeli chcesz poznać więcej szczegółów, napisz do nas pozostawiając swój numer telefonu i wówczas uzgodnimy konkretny termin spotkania, na którym przedstawimy Tobie całą ofertę współpracy.
Pozdrawiam
biuroobslugigabinety@wp.pl
Może warto zlecic tzw. outsourcing https://kompaniainformatyczna.pl/2021/11/18/audyt-informatyczny-kiedy-i-jak-przeprowadzic-audyt-bezpieczenstwa-it/

Re: A ja szukam pracowników i nic :-(

Witam ! jeśli chcesz DUŻO zarobić w MLM zapraszam do kontaktu
WSPÓŁPRACA
Witam Poszukujemy osób młodych ,ambitnych i potrafiących pracować w grupie.
MILE WIDZIANE OSOBY ZNAJĄCE MARKETING SIECIOWY

Nasza firma oferuje największe zarobki ze wszystkich firm marketingu sieciowego w Polsce.
Współpracując z nami możesz wypracować wysokie dochody -jeżeli tylko się z nami zaangażujesz.
Możliwość otrzymania samochodu ( do wyboru), telefonu, laptopa.

Za osobę płatne 70zł!!!!!!!!

Jeżeli chcesz poznać więcej szczegółów, napisz do nas pozostawiając swój numer telefonu i wówczas uzgodnimy konkretny termin spotkania, na którym przedstawimy Tobie całą ofertę współpracy.
Pozdrawiam
biuroobslugigabinety@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja jak czytam to co piszesz to widze ze jeszcze pamietasz niedawne "szkolenia". Jeśli byłbyś w tym co robisz dobry to sam zarabiałbyś wystarczające dla Ciebie pieniądze. A Ty musisz budować strukturę bo tak Cię szkolili. Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę, myślę tu o Twoich klientach, a także o ludziach,których chcesz na siłę zatrudnić, by na Ciebie pracowali. Co do produktów to nie jesteś tego nigdy pewny czy są dobre czy nie, to się wie dopiero po latach. Ja to wiem bo zapisywałem ludzi do OFE i co z tych obietnic teraz zostało? Teraz mogę powiedzieć że ok.3000 osób które zapisałem zostało oszukanych. Nie chce mi się "otwierać Ci oczu na świat realny" więc kończę

spoko, 1mln miesiecznie obrotu to moge sprzedac 6 nowych audi a8. tylko musisz je zalatwic ponizej 200 tysiecy. ale przeciez liczy sie obrot wiec to dla Ciebie bez roznicy ze doplacisz.
gdzie i kiedy zaczynam? klientow juz mam.

a co do bezrobocia to zalozyciel tematu ma racje, szukam ludzi do pracy w warsztacie i niestety 90% ludzi niby szukajacych pracy nie chce normalnie pracowac, ablo nie ma pojecia o niczym a chce z 5tysiecy zarabiac..

Kolego, odrazu Ci cos powiem. To jest forum dla ludzi ktorzy pracuja, a nie zatrudniaja. Sam kiedys napisalem watek o tym ze 75% osob szukacych pracy jest do d*p*.. to mnie zbesztano ze co to za pracodawca ktory takich slow uzywa.... a zeby bylo smiesznie nie jestem
wlascicielem firmy, tylko dla pewnej firmy szukam ludzi do pracy :)
i poprostu oceniam.

Tam u mnie pensje byly od 2500-3000 na reke (najgorsze miesiace srednio 2-3 w roku), do 5000-10000 (pozostale miesiace jednak znacznie czesciej nizsza granica niz wyzsza) - jak to napisalem to mi powiedzieli ze to MUSI byc sciema... no wyobrazasz sobie ? idziesz na rozmowe i jak ktos Ci proponuje minimum 2500-10.000 przy sredniej rocznej na poziomie 5tyś a ty wstajesz trzaskasz drzwiami i mowisz - HA WIEM PEWNIE JESTESCIE PIRAMIDKA, AKWIZYCJA... kur... mac.

Wlascicielka firmy powiedziala mi tak. Prosze nie zatrudniac mi nikogo kto na pytanie ile Pan/Pani chce zarabiac podal ponizej 2500 na reke.
Czy ktos z obecnych tutaj hejtujacych to zrozumie ? - jezeli nie to najpierw sie zastanowcie dlaczego.. nastepnie..

Jezeli taka praca Wam nie odpowiada - NIE PRACUJCIE. Ale kurfa pieniadze z nieba niespadaja, wiec jezeli ktos mowi ze do TAKIEJ PRACY NIE POJDZIE a nastepnie narzeka ze pieniedzy nie ma, powinien zostac wykastrowany (to jest przenosnia odpuscie sobie atakowanie tego stwierdzenia)

Zawsze rozbraja mnie haslo
"wole siedziec w domu niz pracowac na kasie za 800zl"
znaczy sie " wole umrzec niz zyc tylko 2 lata"

to jest strasznie popiepszone w naszej mentalnosci (naszej bo tez jestem Polakiem i nie odlaczam sie od swoich rodakow, sam tez mam wady, ale inne)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziwi mnie to iż jedni nawet nie mając doświadczenia - pracują .
A drudzy ciągle zmieniają pracę , a po drodze narzekają ?

Dziwny jest ten świat :)

i tu w stu procentach się zgadzam z ta wypowiedzią,gorzej jest niestety, jeżeli musisz jeszcze zarobić na niepotrzebnych pracowników i nie mówię tu o księgowej czy sekretarce ale o np. magazynierze bez magazynu albo psełdo brygadziście który jest lewa albo prawą ręką szefa bo szef zna sie na robocie tyle co wyczyta z książki a plecy ma w postaci taty prezesa z jednej z większych spółek

Niestety kolego gadasz straszne glupoty. bo te twoje niby male wymaganie to przypuszczam ze nie spelnia 95% osob czytajacych twoje ogloszenie. po drugie osoby z takimi zdolnosciami dawno pracuja a nie szukaja pracy a po trzecie to musze przyznac ze kazdy sie najzwyczajniej boi pracowac bez podstawy bo moze zapierniczac caly miesiac a zarobi 50zl gdzie ten czas mogl by poswiecic na np szukanie pracy ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana pozdrawiam

jestem chetny pracowac nawet od jutra prosze o szczegóły

co, sprzedajesz?

Znalem takiego jednego co myslal ze jest kozak, dwie szybkie i po turnieju, ze niby jaki produkt sprzedajesz> akredytywe, weksel, lokaty inkaso, czeki: kto na tym zarabia klient czy ty kojarzysz roznice produkt - usluga finansowa ?
dla mnie wciskasz ludzim gawnuo!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawdą jest to ze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Wiele osób pisze tutaj żeby dać komuś uczciwą podstawę i coś gwarantować, ale dlaczego to pracodawca ma tylko obowiązek coś komuś gwarantować, sam przecież też jakiś Gwarancji potrzebuje. Ja od wielu lat prowadzę swoją firmę i jestem gorącym zwolennikiem jak już powyżej pisali co niektórzy płacić za to co ktoś zrobi a nie za to że po prostu jest. Zdaje sobie sprawę że nie każda specyfika pracy na to pozwala bo np nie da się tak rozliczyć pracy ochroniarza dla przykładu. W handlu zatrudniałem ludzi na podstawie + prowizji, często kończyło się to tym że generowali mi jedynie dodatkowy koszt i po 3 miesiącach kończyliśmy współpracę a ja zamiast zarabiać na tej gwarancji musiałem dokładać żeby wypłacić pracownikowi pieniądze. Każdy kto decyduje się na własną firmę musi się liczyć z ryzykiem w wielu aspektach, sytuacja na rynku, wysokie koszty podatków i para podatków, ryzyko że nie otrzyma płatności za wykonane usługi czy produkty od swojego klienta itp... można by było tak długo wymieniać więc dlaczego ma się godzić na podejmowanie kolejnego ryzyka zatrudniając pracownika z podstawą nie mając gwarancji czy pracownik zarobi na siebie, a pensje będzie musiał wypłacić, podatki i ZUS uregulować nikogo nie obchodzi to że pracownik nie przyniósł firmie zysku, nawet pracownika to nie obchodzi bo on przecież był :)

W tej chwili zatrudniam jednego sprawdzonego handlowca po okresie próbnym kiedy pracował na prowizji dałem mu wybór czy chce pracować dalej na prowizji zarabiając 4 - 5 tys, czy woli przejść na umowę o pracę co będzie się wiązało z mniejszą prowizją, sam zdecydował pracować się na prowizji.

Chętnie zatrudnił bym kolejne osoby ale nie chce mi się po raz kolejny zderzać z tą rzeczywistością i organizować rekrutację. A chętnie zaproponowałbym moim zdaniem bardzo uczciwy układ 3 miesiące pokaż mi na prowizji że chcesz coś robić i to potrafisz i będziesz przynosił mi zysk a ja dam Ci wtedy podstawę + prowizję. Ale wiem że zaraz przeczytam że chcę kogoś wykorzystać, że się na kimś nachapie i masę innego szlamu jaki to ze mnie parszywy kapitalista i oszust. Więc dla swojej higieny psychicznej o póki nie muszę nie zatrudniam nikogo dodatkowego bo to i nie ku temu czas w obecnej sytuacji rynkowej.

Podsumowując, zgadzam się z autorem że ten stopień bezrobocia to nie jest pełne odzwierciedlenie prawdziwej sytuacji na rynku, bo miejsc pracy jest dużo, zapewne nie wszyscy oferują 3000 zł na ręke, samochód i weekendy na hawajach ale jeśli ktoś chce to pracę znajdzie. Czasami może to potrwać troszkę dłużej jeśli sami oczekujemy czegoś więcej od pracodawcy. Ale ludzie na Boga jak nie miałem pracy to nie czekałem aż ktoś mnie poprosi żeby dla kogoś pracować, tylko podejmowałem się różnych zajęć często poniżej moich kwalifikacji i wykształcenia. Ale czuje się lepiej jak zapracuję na to co mam a nie dostanę jałmużnę od Państwa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kilka tysięcy powiadasz... To jestem chętny od zaraz! Jestem "zielony" i chętnie się przekwalifikuje gdyż nie chcę już wracać do pracy w zawodzie wyuczonym. Kontakt: maj-kow99@wp.pl

Świetny tekst i co najważniejsze prawdziwy.

Piszą tutaj niektórzy, że nie chcą wciskac innym kredytów itp. itd. Zapraszam do nas, jestem przekonany, że teraz też będzie coś nie tak a zajmujemy się czyms innym. Nasza firma oferuje nie tylko kilka tysięcy złotych zarobku, ale szkolenie całkiem "zielonych", pomoc merytoryczną w uzyskaniu funduszy, dotacji itd. Jedynym warunkiem jest współpraca pomiędzy firmami. Czyli nasz współpracownik musi posiadac działalnośc gospodarczą, i co ? I g....no - czyste wygodnictwo jak napisał autor. Interesuje kandydatów tylko fura i komóra a najlepiej zarabianie kokosów i mówienie szefowi czym ma się zając i jak prowadzic firmę.
Najgorsi są Ci, którzy rozsyłają dziesiątki aplikacji a jak się człowiek z nimi skontaktuje, to nawet nie wiedzą z kim rozmawiają - masakra. Kolejna grupa, to tacy, którzy się umawiają a potem nie przyjeżdżają a nawet nie odbierają telefonów ( żałosne, totalny brak szacunku dla czasu innych ludzi)
Odnoszę wrażenie, że Ci którzy chcą pracowac to pracują - w Anglii i nie tylko, reszta to kombinatorzy szukający pracodawcy - frajera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Idealnym pracownikiem dla Ciebie byłby wróżbita Maciej :)
Na pewno by sobie poradził, tylko, że pewnie by nie chciał...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"My sprzedajemy". Ja w takim miejscu pracowałam długo... I nie chcę sprzedawać ludziom produktów tylko im je DORADZAĆ. To subtelna różnica w ktorej sprzedawca wciska to, z czego ma wysoką prowizję i coś co wcale nie jest opłacalne dla klienta, a Doradca działa na korzyść klienta. 95% osób sprzedających kredyty tego nie rozumie, na czele z kierownikami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zatrudnij sobie sekretarkę, najlepiej jakąś młodą po studiach Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie jakich teraz pełno. Dasz jej 1600 netto i będzie ci papiery wypełniać i organizować spotkania. Ty będziesz tylko obsługiwał ten duży popyt, bardzo małym przecież kosztem przy tak dużym zainteresowaniu, a więc i przychodzie. Myślę, że będziesz i bogaty i szczęśliwy. Ona też.

Inne tematy z forum

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

Czy znacie firmę Nuga Best? (10 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...