A ja szukam pracowników i nic :-(

Ale żeby było jasne: nie daję "ryby" tylko "wędkę" i w dodatku uczę łowić.

Tacy tu wszyscy pracownicy biedni, psy wieszają na pracodawcach, ale każdy jak zwykle widzi drzazgę w cudzym oku, a nie belkę we własnym.

Szukam ludzi, który spełniają bardzo jasno określone kryteria:

- są doświadczonymi handlowcami
- znają produkty finansowe (jakiekolwiek)
- chcą i potrafią pracować na prowizji i dobrze zarabiać.

Jeśli ktoś nie spełnia choćby jednego z podanych warunków, to bardzo mi przykro, ale po prostu u mnie sobie nie poradzi!

Zarobek kilku tysięcy miesięcznie dla kogoś, kto potrafi tak pracować - to żadna rewelacja. Ale to TRZEBA UMIEĆ!

I wiecie co? Nie mogę znaleźć ludzi do pracy. I co mi teraz powiecie? Że jestem jakimś oszustem? Bo ja widzę, że bezrobocie w tym kraju to czysta statystyczna fikcja.

Wszyscy chcą pracować w korporacjach, mieć służbowe auto, laptopa, telefon bez limitu, prywatną opiekę medyczną i w ostateczności jak nie będzie nic lepszego, zgodzą się nawet na te 1600 netto, byle mieć wygodnie. A tymczasem 70% PKB w Polsce tworzą małe firmy takie jak moja, a nie korporacje.

A samemu zarobić na swoją pensję to się jakoś nikomu nie chce, nawet gdyby ta pensja miała być 4x wyższa. Bezrobocie? Gdzie?
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 295

Re: A ja szukam pracowników i nic :-(

Mam dziwne wrażenie, że większość osób piszących odnośnie tematu poruszonego przez Finansowego jest totalnie sfrustrowana i próbuje przelać swoją frustrację na innych. Propozycja pracy za prowizje to tylko PROPOZYCJA!!! Każdy z nas ma prawo wyboru, chcesz tak pracować - pracuj, nie chcesz - droga wolna! ale nie wylewaj tutaj swoich wulgaryzmów bo to bez sensu. Aktualnie większość przedstawicieli handlowych w Polsce pracuje na takich właśnie zasadach. Gdyby to było takie nie opłacalne to nikt by tego nie robił, bądźmy szczerzy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

dla mnie praca na samej prowizji jest akceptowalna ale pod warunkiem jasnych zasad czyli np sprzzedają za 100 000 - 7% z tego zostaje w mojej kieszeni i szefa nie interesuje czy praowałam na to 10h w miesiącu czy 200
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprawa niestety nie jest taka jasna i prosta, w większości przypadków nie funkcjonuje twierdzenie "ile zarobisz tyle zarobisz". Powiedziałam w większości, bo tak było we wszystkich znanych mi przypadkach. Może gdzieś są jakieś wyjątki. Może. Racja, nikt nie powie "pracuj 8 h" skoro może powiedzieć pracuj po 10 czy 12;)ba, powie też, że masz wyrobić taką a taką normę, bo jak nie to z Twojej prowizji zostanie 20% wypłacone. Nie brzmi znajomo to dla niektórych forumowiczów;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a mi się w sumie wydaje, że w niektórych sytuacjach praca na samej prowizji ma swoje plusy... ale warunkiem jest uczciwy pracodoawca,
wtedy sprawa staje się niezwykle prosta i jasna - ile zrobisz tyle zarobisz i nie musisz odsiadywać d*pogodzin i męczyć się - w przypadku etatu masz wyrobioną premię 6 000 i to Ci starcza a szef oczekuje, że dla 1500 podstawy cały miesiąć od 8 do 16 nie oderwiesz się od pracy i to się jak dla mnie trochę mija z celem
no a jak jest sama prowizja to nikt się ciskać na będzie a ty pracujesz tak jak Ci pasuje. jeju, praca marzenie teraz sobie myślę.
4 lata spędziłam w handlu i chyba 3 pierwsze miesiące i jeden w drugim roku pracy były bez prowizji, no ale niestety podstawa była to i d*pogodziny też :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tom, kobieta nie rozwiąże twoich problemów, chba że będzie jak poseł Anna :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

NO I DLA TEGO NIE MASZ PRACOWNIKÓW... BO DZIELISZ LUDZI NA LEPSZYCH I GORSZYCH(KLIENTÓW) Pamiętaj że nie ma złych i dobrych klientów są tylko mniej i bardziej wymagający a zadowolić trzeba wszystkich. Chyba niedługo ogłosisz bankructwo skoro tak podchodzisz do handlu. I pewnie dlatego nikt nie chce u Ciebie pracować ;-)
popieram tę opinię 244 nie zgadzam się z tą opinią 11

Witam,
Jeżeli naprawdę szukasz pracownika (w co wątpię ) to szukaj dalej - bo tylko to potrafisz. Gdybyś ( w co nie wierzę ) chciał lub miałbyś możliwość zatrudnić pracownika to już byś go zatrudnił.
Bzdury to możesz pisać na "fora" ukrywając się za monitorem komputera.
........................ itd.....itp...........
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

a jak nazywa się ta firma amber gold czy Art bi . Ja będę siedział a wasza wysokość zwieje do Tajlandii
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Popieram tą wypowiedź. To jest ze strony "pracodawców" takie durne biadolenie po prostu... Nie mogą znaleźć pracowników ci, którzy oferują kiepskie, a często wręcz uwłaczające warunki pracy. I do takiej roboty garną się głównie osoby zdesperowane pozostawaniem długotrwale bezrobotnymi, które często nie chcą wręcz takiej pracy. Wystarczy spojrzeć na tworzące się w Trójmieście od kilku lat zagraniczne centra biznesowe, które dają zatrudnienie dla kilkuset osób (każde) z wyższym wykształceniem. I tam mają stabilną sytuację i profesjonalne środowisko pracy, a nie niepewną przyszłość na samej prowizji u pana "Finansowego" i jemu podobnych.
Życzę wszystkim bezrobotnym poszukującym pracy aby nie musieli się podejmować tak guanianej pracy.
Niech skończy się era frajera.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziękuję za odpowiedź, ale stwierdzenie "Czlowiek z wyzszym wyksztalceniem" mimo, że nie jest absolutnie tożsame z "o szerokiej wiedzy i umiejetnosciach" to jednak go nie wyklucza. Po takiej uwadze wydaje mi się, że jest Pan takim pracodawcą, który ocenia kandydatów w sposób rygorystyczny i zawężony, a więc najczęściej niesprawiedliwy.

Do akwizycji niektórzy się nadają i dobrze się z tym czują - agenci nieruchomości, ubezpieczeniowi, "doradcy" finansowi dzwoniący po ludziach i nalegający na skorzystanie z oferty. Znam to z doświadczenia i ja się do tego nie nadaję, bo takie cyniczne wpychanie klientom produktu lub usługi jest po prostu niemoralne i żenujące.

Faktycznie nie wszędzie posiadanie wyższego wykształcenia jest potrzebne, ale jednak w wielu miejscach pracy jest to niezbędne. Przykładów nie muszę podawać, bo dla średnio rozwiniętych ludzi to powinno być oczywiste. Skoro pisze Pan takie rzeczy jak powyżej to najwyraźniej niezbyt przemyślane albo specjalnie wredne żeby komuś zepsuć humor.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

to powodzenia Olu! PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zdziwie sie jak nie znajdziesz chetnych do
wsp-pracy z Toba,bo niestety idealow nie ma! bezrobocie jest wlasnie przez takich jak ty no niestety... obecnie pracodawcom palma odbija!
patrza zeby tylko sie nahapac kosztem kogos..
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się z Finansowym w 100% ja również szukam ludzi do pracy, którzy chcą pracować na prowizji i dobrze zarabiać, ale ludzie w Polsce jeszcze wierzą w to, że byla jaka praca, powiedzmy za 1500 zł netto ale na umowę o pracę da im stabilną przyszłość. Nic bardziej mylnego! Życzę udanej emerytury za 300 zł miesięcznie. Ja się na to nie piszę i robię swoje za prowizję bo pracuje w firmie, w której zapewniam sobie dochód pasywny, dzięki czemu czeka mnie spokojna emerytura.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21

ale ten pan pisze o ludziach którzy chcą wykonywać taką pracę a nie czy ktoś lubi jak się do niego dzwoni bo tego chyba nikt nie lubi
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nawet bank nie udzieli Ci głupiego kredytu jeżeli nie masz stałego źródła przychodu - jak pracujesz w finansach to powinieneś o tym wiedzieć. Prowizja jest fajna, ale jako dodatek do stałej pensji, a nie jej zamiennik
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, Mam prośbę, czy mógłby Pan wysłać Pana ofertępracy na adres mailowy:
Potulski.p@gmail.com
Chciałbym się jej przyjżeć.
Nie wiem czy spełniam wszystkie wymagania, ale pracowałem przez kilka tygodni w sprzedaży bezpośredniej z klientem indywidualnym. Zrezygnowałem z pracy, ponieważ było to z 2 lata temu, a wtedy miałem trochę inne poglądy na pracę, i wolałem "stały etat"

Teraz Moje pogląd uległy zmianie o 180 stopni, i bardzo zależy mi na tego typu pracy, choć miało by mi nie iść za dobrze, (na początku zresztą tak może być) ale za to bardzo mi zależy na bezpośrednim kontakcie z klientem by poprawić pewność siebie, nauczyć się sprzedawać, pozyskiwać klientów, ponieważ wiem że jest to podstawą przy prowadzeniu własnej działalności.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Jaaaaka spinka.
Myślałem że temat usechł, ale widzę, że nie :)
Znalazł się nawet ktoś chętny do podjęcia współpracy.
Finansowy - osiągnąłeś swój cel - znalazłeś Pracownika.
Szanuj go, Kochaj, Rozpieszczaj i do roboty :)

__temat do zamknięcia___
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

znam branżę ale dziś trudno o klienta skoro banki ograniczaja warunki chyba że masz Pan kogoś kto inwestuje swoja kase i ryzykuje stratą .Bo ludzi nie stać dziś na kredyty ,lokaty ,itd. no i kasa może dobra ale jak piszesz ludzie idą za 1600 zł ale mają pewną kasę . A w Polsce płaca nie jest adykwatna do wykonywanej pracy ,np; zbrojaż na budowie 10-12zł godzina , pracownik który sprząta lub gospodarczy 9-12 zł godzina myśle że wybierze sprzątanie niż charówkę na budowie czy pracę prowizyjną. Pozdarawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie rozumiem, akurat akwizycja finansowa to nie dla mnie..ale ja pracowałam jako telemarketer w TP i PF (panorama firm) iść do kogoś i sprzedać napić sie herbatki jak dadzą ładnie wyliczyć na karteczce to jedno ale wcisnąć komuś syf przez telefon pognać go do faksu żeby popisał umowe i żeby ją odesłał to jest wyczyn hehe..ale praca niewdzięczna starsznie ;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agniecha, nie rób jaj:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

infolinia praca (14 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...

Czy znacie firmę Nuga Best? (10 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...